Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κυκλοφορία του Nintendo Switch!

by K Admin

 

H Nintendo αποκάλυψε την ημερομηνία κυκλοφορίας για την πολυαναμενόμενη κονσόλα Nintendo Switch, αλλά και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της υβριδικής κονσόλας.

 

Ο Μάρτιος δεν είναι πλέον τόσο μακριά

Η Nintendo ανακοίνωσε ότι το Nintendo Switch θα κυκλοφορήσει σε όλες τις αγορές του πλανήτη στις 3 Μαρτίου. Η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι το πακέτο θα περιλαμβάνει την κονσόλα, δύο χειριστήρια (Joy-Con (L) και Joy-Con (R) controllers), ένα σετ Joy-Con wrist straps, τη βάση φόρτισης (Nintendo Switch dock), η οποία συνδέεται απευθείας στην τηλεόραση, ένα καλώδιο HDMI και ένα μετασχηματιστή AC. Η κονσόλα θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις: μία έκδοση που θα περιλαμβάνει δύο γκρι Joy-Con, και μία έκδοση με ένα neon blue και ένα neon red Joy-Con.

 

Υπάρχει λόγος που ονομάζεται «Switch»

Το Nintendo Switch δεν είναι μια απλή κονσόλα, καθώς όχι μόνο μπορείς να απολαύσεις τα αγαπημένα σου video games στην τηλεόραση σου, αλλά μετατρέπεται και σε φορητή κονσόλα χρησιμοποιώντας οθόνη 6,2 ιντσών. Για πρώτη φορά, οι παίκτες μπορούν να απολαύσουν μια πλήρη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε. Η οθόνη πολλαπλής αφής, ανάλυσης 1280 x 720 pixel, εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή εμπειρία gaming για μια σειρά από συμβατά παιχνίδια. Όταν είναι τοποθετημένο στην βάση φόρτισης, η οποία συνδέεται απευθείας στην τηλεόραση, η κονσόλα αποδίδει – τα ίδια games – σε ανάλυση 1080p και 60fps. Επιπλέον, το Switch έρχεται με εσωτερική μνήμη 32GB, η οποία μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση microSD καρτών.

 

Η ανεκτίμητη αξία της κασέτας επιστρέφει!

Τα παιχνίδια θα έρχονται σε μικρά cartridges εξασφαλίζοντας υψηλότερες ταχύτητες προσπέλασης, αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, όπως ακριβώς γίνεται και με τις φορητές κονσόλες της Nintendo, οι οποίες χρησιμοποιούν παρόμοιου τύπου cartridges.

 

Με αυτονομία πάνω από έξι ώρες!

Για να μην διακόπτεται ποτέ η διασκέδαση σου, το Nintendo Switch είναι εξοπλισμένο με μπαταρία που μπορεί να διαρκέσει πάνω από έξι ώρες, ανάλογα πάντα με το λογισμικό και τις συνθήκες χρήσης. Για παράδειγμα, με το The Legend of Zelda: Breath of the Wild μπορείς να παίξεις απρόσκοπτα για περίπου τρεις ώρες με μία μόνο φόρτιση. Φυσικά, η κονσόλα φορτίζεται και εν κινήσει συνδέοντας το AC adapter στην υποδοχή USB Type-C.

 

Joy-Con controllers

Τα πραγματικά ευέλικτα Joy-Con controllers προσφέρουν πολλούς τρόπους διασκέδασης. Αυτά τα δύο αποσπώμενα μίνι-χειριστήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτόνομα σε κάθε χέρι, ή ως ένα χειριστήριο όταν συνδέονται, αριστερά και δεξιά, στην ειδική βάση, Joy-Con grip. Επιπλέον, μπορείς να τα συνδέσεις στην κονσόλα για χρήση ως ένα πανίσχυρο φορητό σύστημα, ή να απολαύσεις multiplayer δράση για δύο παίκτες σε παιχνίδια που υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα. Κάθε Joy-Con διαθέτει πλήκτρα L και R, Home button, αναλογικό μοχλό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πλήκτρο, ενώ ενσωματώνει αισθητήρα επιτάχυνσης και γυροσκόπιο κίνησης, προσφέροντας ανεξάρτητο έλεγχο κίνησης (αριστερά και δεξιά).

 

Η πιο διαδραστική κονσόλα της Nintendo

To Nintendo Switch περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από χαρακτηριστικά που το καθιστούν πιο διαδραστικό. Συγκεκριμένα, πάτησε το Capture Button στο αριστερό Joy-Con για να τραβήξεις screenshots του παιχνιδιού και στη συνέχεια κοινοποίησε το στους φίλους σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Το δεξί Joy-Con περιλαμβάνει επιφάνεια διεπαφής NFC για αλληλεπίδραση με φιγούρες amiibo, καθώς και μία κάμερα υπέρυθρων ακτίνων (IR Motion Camera) που μπορεί να αναγνωρίσει απόσταση και όγκο αντικειμένων.

 

Τεχνολογία HD Rumble

Τόσο το αριστερό όσο και το δεξί Joy-Con διαθέτουν προηγμένο σύστημα δόνησης (HD Rumble), το οποίο προσφέρει – σε συμβατά παιχνίδια –  αισθητές δονήσεις που είναι πολύ πιο ρεαλιστικές από ποτέ. Για παράδειγμα, η τεχνολογία HD Rumble μπορεί να εξομοιώσει ακόμα και τον τρόπο που δονούνται τα παγάκια στο ποτήρι όταν ανακινείς το Joy-Con σου!

 

Υποστήριξη online Wi-Fi multiplayer gaming

Με το Nintendo Switch οι παίκτες μπορούν εύκολα να μείνουν συνδεδεμένοι. Χάρη στην υποστήριξη online Wi-Fi multiplayer gaming, οι παίκτες μπορούν να συνδέσουν έως και 8 κονσόλες για τοπικό πολλαπλό παιχνίδι μέσω ασύρματης σύνδεσης! Τοποθέτησε την κονσόλα σε οποιαδήποτε σταθερή επιφάνεια χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη βάση, στη συνέχεια, σύνδεσε ασύρματα τα Joy-Con controllers και παίξε με τους φίλους σου στην οθόνη της κονσόλας.

 

Νέα συνδρομητική υπηρεσία online

Ακολουθώντας τα πρότυπα των PlayStation Plus και Xbox Live Gold, η Nintendo παρουσίασε επίσης μία νέα συνδρομητική υπηρεσία που θα ξεκινήσει με δωρεάν δοκιμαστική περίοδο κατά το λανσάρισμα της κονσόλας, ενώ αναμένεται και αντίστοιχο mobile app το ερχόμενο καλοκαίρι. Το mobile app της υπηρεσίας θα επιτρέπει στους παίκτες να προσκαλέσουν φίλους τους για να παίξουν online, να προγραμματίσουν play sessions, αλλά και να συνομιλούν με άλλους χρήστες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

 

Ανακοινώσεις νέων παιχνιδιών και τεράστια υποστήριξη για το Nintendo Switch

Όσον αφορά τα video games που θα πρέπει να αναμένουμε για το επερχόμενο Nintendo Switch, αυτά θα είναι πολλά καθώς η νέα κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας θα υποστηρίζεται από παγκόσμιας κλάσης third-party publishers όπως είναι οι Activision Publishing Inc., Electronic Arts, Take-Two Interactive, Ubisoft, Warner Bros. Interactive Entertainment κ.α. Ορισμένοι third-party publishers, όπως η Bethesda Softworks, ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους με την Nintendo και οι παίκτες θα πρέπει να περιμένουν πολλά δημοφιλή franchises στο Nintendo Switch, όπως EA Sports FIFA, The Elder Scrolls, NBA 2K, Minecraft και πολλά άλλα. Μάλιστα, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το λογισμικό της κονσόλας θα είναι region free, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορείς να παίξεις στην κονσόλα σου οποιοδήποτε Switch game απ’ όποια χώρα και αν το αγόρασες, δυνατότητα που δεν υπάρχει στα Wii U και 3DS.

Οι μοναδικές δυνατότητες της κονσόλας έχουν συνδυαστεί με τις καινοτομίες που γνωρίσαμε στα οικιακά συστήματα του παρελθόντος για να δημιουργήσουν την πιο ευέλικτη παιχνιδοκονσόλα που έχουμε δει ποτέ από τη Nintendo. Αυτό βέβαια αποδεικνύεται από την μεγάλη γκάμα μοναδικών παιχνιδιών για το λανσάρισμα της κονσόλας, αλλά και για τους επόμενους μήνες μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017, τόσο από τη Nintendo όσο και από τους third-party publishers. Από το πολυανεμενόμενο The Legend of Zelda: Breath of the Wild μέχρι το party fun game 1-2-Switch, το Nintendo Switch έχει να προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες.

 

 

Τίτλοι λανσαρίσματος και υποστήριξη amiibo

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Το Nintendo Switch φέρνει ακόμα ένα The Legend of Zelda game στους φίλους του franchise, με μεγαλύτερο χάρτη για ατελείωτες εξερευνήσεις, περισσότερα puzzles, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από όπλα, ρούχα και εξοπλισμό. Αναμφίβολα, το Breath of the Wild είναι το κορυφαίο game της σειράς.

Φυσικά, το παιχνίδι είναι συμβατό με τα Wolf Link και The Legend of Zelda: Breath of the Wild amiibo. Εκτός από τα Link (Rider), Link (Archer) και Guardian amiibo, τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί, το The Legend of Zelda: Breath of the Wild θα περιλαμβάνει επίσης το νέο Zelda and Bokoblin amiibo. Τα amiibo σε αυτή τη σειρά είναι μεγαλύτερα και πιο λεπτομερή, ιδιαίτερα το Guardian amiibo με τις επιπλέον αρθρώσεις του. Το The Legend of Zelda: Breath of the Wild θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου και θα είναι διαθέσιμο τόσο σε απλή έκδοση όσο και σε Limited Edition, η οποία θα περιλαμβάνει το παιχνίδι, το The Legend of Zelda: Breath of the Wild Sound Selection CD και μία εκπληκτική φιγούρα Master Sword of Resurrection.

 

1-2-Switch

Αυτό είναι το πρώτο video game της Nintendo στο οποίο οι παίκτες ανταγωνίζονται μεταξύ τους μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, ενώ κοιτάζουν τον αντίπαλο στα μάτια, αντί για την οθόνη της τηλεόρασης. Το εν λόγω party game αξιοποιεί τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά του Nintendo Switch για να σου προσφέρει συναρπαστικές εμπειρίες, με όποιον και όπου κι αν βρίσκεσαι! Το 1-2-Switch θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου.

 

Αυτά είναι τα πρώτα Switch games από τη Nintendo

ARMS

Το ARMS αποτελεί ένα μοναδικό multiplayer fighting sport που σου επιτρέπει να παλέψεις χρησιμοποιώντας τα χαρακτηριστικά motion control των Joy-Con controllers της κονσόλας. Απλά, σε κάθε χέρι βαστάς από ένα Joy-Con και προσπαθείς να ρίξεις γροθιές στον αντίπαλο. Οι χαρακτήρες μπορούν να αποφύγουν τα χτυπήματα με κινήσεις jump και dash. Καθώς μαθαίνεις το παιχνίδι και βελτιώνεις τις δεξιότητες σου, θα ανακαλύψεις ένα υψηλότερο επίπεδο προηγμένων τακτικών. Μπορείς να παίξεις εναντίον της ΑΙ, ενάντια σε φίλο σε split screen χρησιμοποιώντας ένα δεύτερο set Joy-Con (το οποίο πωλείται ξεχωριστά), αλλά και online με αντιπάλους από όλο τον κόσμο, ή συνδέοντας δύο κονσόλες Switch σε επίπεδο τοπικής ασύρματης σύνδεσης. Το ARMS θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη άνοιξη.

 

Mario Kart 8 Deluxe

Μετά το Wii U, το Mario Kart 8 πρόκειται να κάνει την εμφάνιση του και στο Nintendo Switch, πιο ανανεωμένο από ποτέ. Το Mario Kart 8 Deluxe έρχεται με όλο το περιεχόμενο του αρχικού τίτλου, αλλά και με νέους χαρακτήρες και modes που θα αξιοποιούν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κονσόλας. Το Mario Kart 8 Deluxe θα κυκλοφορήσει στις 28 Απριλίου.

 

Splatoon 2

Ο δεύτερος τίτλος του δημοφιλούς πλέον franchise έρχεται με πολλές βελτιώσεις και προσθήκες ώστε να αξιοποιεί όλες τις λειτουργίες της κονσόλας (TV mode και Handheld mode), αλλά και τα χαρακτηριστικά των Joy-Con controllers. Το Splatoon 2 διαθέτει τις κλασικές 4-on-4 μάχες, καθώς και νέες αρένες, νέες εμφανίσεις, νέα όπλα, αλλά και μπόλικο περιεχόμενο ακόμα και μετά το λανσάρισμα του. Το Spatoon 2 θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

 

Super Mario Odyssey

Ο θρυλικός υδραυλικός καταφθάνει στο Nintendo Switch! Μετά τα Super Mario 64 και Super Mario Sunshine, το Super Mario Odyssey είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς που προσφέρει εξερεύνηση. Ταξίδεψε σε νέα μέρη πέρα από το Mushroom Kingdom και ζήσε νέες εμπειρίες! Το Super Mario Odyssey αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2017.

 

Snipperclips – Cut it out, together!

Το Snipperclips – Cut it out, together! είναι ένα action puzzle game στο οποίο πρέπει να συνεργαστείς, να επικοινωνήσεις και να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου για να λύσεις εύκολα, αλλά και πολύπλοκα puzzles κόβοντας χάρτινους χαρακτήρες σε νέα σχήματα. Μπορείς να παίξεις σε συνεργασία με ένα φίλο σου, ή να ανταγωνιστείς με άλλους παίκτες σε διάφορες δραστηριότητες. Το Snipperclips – Cut it out, together! θα διατεθεί αποκλειστικά μέσω Nintendo eShop τον Μάρτιο.

 

Και αυτά είναι μόνο η αρχή!

 

Μπορείς να δεις ακόμη