Xiaomi Redmi A2: Ικανοποίησε κάθε σου ανάγκη σε προσιτή τιμή

by Zikou Stella

Το Xiaomi Redmi A2 είναι ένα νέο smartphone που απευθύνεται σε όσους θέλουν υψηλές επιδόσεις σε πολύ προσιτή τιμή.

 

Πρακτικός σχεδιασμός

Ο σκελετός της συσκευής χαρακτηρίζεται από τον απλό, επίπεδο σχεδιασμό του, κάτι που διασφαλίζει ότι το Xiaomi Redmi A2 δεν πρόκειται να “γλιστρήσει” από το χέρι σου. Οι καμπύλες στις πλευρές του προσφέρουν εργονομία και κάνουν το κράτημα ακόμα πιο άνετο, ενώ το φινίρισμα με δέρμα εγγυάται ότι τα δαχτυλικά σου αποτυπώματα δεν θα μένουν πάνω στο smartphone. Οι διαστάσεις του είναι 164,9 x 76,8 x 9,1 mm και το βάρος του 192 γραμμάρια.

 

Μεγάλη οθόνη και ικανοποιητικές επιδόσεις

Η οθόνη του Xiaomi Redmi A2 είναι τύπου IPS LCD, έχει μέγεθος 6,52 ιντσών, μέγιστη φωτεινότητα 400 nits και εκτός των άλλων λειτουργιών που εξυπηρετεί, είναι αρκετά μεγάλη για να απολαύσεις με άνεση την ανάγνωση ενός e-book, για gaming αλλά και για να παρακολουθήσεις μια ταινία ή σειρά. Η μέγιστη ανάλυση φτάνει τα 1600 x 720 pixels και ο ρυθμός ανανέωσης τα 60Hz. Η αναλογία των πλευρών του ακολουθεί το μοντέρνο standard 20:9. Για ακόμα καλύτερη οπτική εμπειρία, υποστηρίζονται οι λειτουργίες Night Light και Dark Theme.

 

Αντλεί την ισχύ του από το MediaTek Helio G36 chipset η δημιουργία του οποίου είναι βασισμένη σε τεχνολογία 12nm. Αποτελείται από έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή Arm Cortex-A53 με ταχύτητα 2,2 GHz και τη μονάδα επεξεργασίας γραφικών IMG PowerVR GE8320, που υπόσχονται επιδόσεις οι οποίες θα σε ικανοποιήσουν απόλυτα και θα σου επιστρέψουν πολύ γρήγορα την επένδυση που έκανες για να το αποκτήσεις. Τα παραπάνω συνοδεύονται από 2GB ή 3GB RAM τύπου LPDDR4x και 32GB αποθηκευτικού χώρου eMMC 5.1, που μπορείς να τα επεκτείνεις πολύ εύκολα με μια κάρτα microSDXC, φτάνοντας ακόμα και στο 1TB.

 

Ποιοτικές φωτογραφίες και video

Η κύρια camera του Xiaomi Redmi A2 έχει ανάλυση 8 MP με μέγεθος διαφράγματος f/2.0 και συνοδεύεται από αισθητήρα βάθους στα 0,08 MP. Υπάρχει διπλό LED flash, ενώ η υποστήριξη για HDR εγγυάται υψηλής ποιότητας καταγραφή των αγαπημένων σου στιγμών. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις video ανάλυσης 1080p στα 30fps, δηλαδή ό,τι καλύτερο από άποψη επιδόσεων με βάση την τιμή του smartphone. Οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις να τραβήξεις μια selfie, στο μπροστά μέρος υπάρχει μια ακόμα camera με ανάλυση 5 MP και μέγεθος διαφράγματος f/2,2. Η δημιουργία ενός video για τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διευκολύνεται απόλυτα με τη δυνατότητα καταγραφής video 1080p στα 30fps.

 

Μπαταρία με μεγάλη αυτονομία και ευέλικτο λειτουργικό σύστημα

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5000 mAh και προσφέρει αυτονομία για σχεδόν δύο ημέρες, με μέση χρήση της συσκευής. Φορτίζει στα 10W, με τον φορτιστή που θα βρεις στη συσκευασία και συνδέεται στη θύρα microUSB 2.0 του smartphone. Τρέχει το λειτουργικό σύστημα Android 13 Go Edition, που είναι ιδανικό για smartphones με 2GB RAM ή λιγότερη. Επίσης, υπάρχει λιγότερος φόρτος για τον επεξεργαστή κατά την εκτέλεση εφαρμογών και μικρότερες απαιτήσεις για υπολογιστική ισχύ. Ακόμα, πολύ εύκολα, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς χρωματισμούς θα φέρεις την εμφάνιση του smartphone στα μέτρα σου.

 

Συνδεσιμότητα για κάλυψη κάθε ανάγκης

To Xiaomi Redmi A2 έχει υποδοχή για διπλή 4G SIM. Συνδέεται σε δίκτυα Wi-Fi 2,4GHz και για τη σύζευξη με άλλες συσκευές χρησιμοποιείται το πρωτόκολλο Bluetooth 5.0. Υπάρχει θύρα 3,5mm για να συνδέσεις τα αγαπημένα σου ακουστικά, ενώ αν ανησυχείς ότι θα χάσεις τη θέση σου ενώ περιηγείσαι σε άγνωστες τοποθεσίες, υπάρχει υποστήριξη για συστήματα GPS, GLONASS, GALILEO και BDS.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xiaomi Redmi A2 σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή του το καθιστούν ιδανικό για όσους από τη μία δεν θέλουν να μπούνε σε πολλά έξοδα, από την άλλη θέλουν να αποκτήσουν μια αξιόπιστη συσκευή, με όλες τις βασικές λειτουργίες που μπορεί να ζητήσει ένας σύγχρονος χρήστης. Όσοι επιθυμούν να κάνουν το πρώτο βήμα στον κόσμο των smartphones, σίγουρα έχουν βρει τη συσκευή που τους ταιριάζει.

Μπορείς να δεις ακόμη