Υποστήριξη για Πληκτρολόγιο και Ποντίκι στο Xbox Cloud

by Aggeliki Tsoukana

Αν δεν το γνωρίζεις ήδη, η Microsoft προσφέρει υπηρεσίες cloud gaming μέσω του XBOX franchise. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν έχεις account στην εταιρεία, πέρα από την Κονσόλα ή τον Windows Υπολογιστή, μπορείς να παίξεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια και σε άλλες συσκευές και δη φορητές, όπως για παράδειγμα είναι ένα κινητό ή τάμπλετ με Android λειτουργικό σύστημα! Μάλιστα, όλα γίνονται εξ αποστάσεως, χωρίς να χρειάζεται installation, αρκεί να έχεις μία αρκετά αξιόπιστη και γρήγορη διαδικτυακή σύνδεση. Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι το Xbox Cloud Gaming είναι διαθέσιμο με το Xbox Game Pass Ultimate χωρίς επιπλέον κόστος.

Βέβαια, μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι το παιχνίδι μέσα από το σύννεφο είναι ακόμα σε νηπιακό στάδιο και θέλει τον χρόνο του. Εντούτοις, φαίνεται να δουλεύει και να έχει μέλλον, ήδη κάποιοι κυρίως στο εξωτερικό το αξιοποιούν, ενώ η Microsoft καινοτομεί γενικά σε cloud services στην αγορά (βλέπε Azure) και έχει σαφώς προνομιακή θέση σε αυτές τις τεχνολογίες.

Επιπρόσθετα, η Microsoft έχει πλέον ως πολιτική το gaming παντού και με κάθε τρόπο και για αυτό προωθεί όλες τις υπηρεσίες της με διάφορους τρόπους σε μία προσπάθεια το παιχνίδι να μην είναι κυρίως ή μόνο στην κονσόλα XBOX ή σε ένα Windows PC.

Στην ίδια λογική προσπαθεί να κάνει τα πάντα πιο ελκυστικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι μπορείς το Xbox Controller (χειριστήριο) να το συνδέσεις μέσω Bluetooth και σε κινητό ή τάμπλετ, κάνοντας το παιχνίδι πιο προσβάσιμο (δεν είναι άλλωστε εύκολο να αξιοποιείς πάντα την οθόνη αφής για τέτοιες δουλειές).

Έτσι, πλέον μέσα στο 2022 θα μπορείς να συνδέεις και άλλα περιφερειακά και δη ποντίκι και πληκτρολόγιο, τα οποία βολεύουν πολλούς gamers. Αυτό αποκάλυψε η ομάδα ανάπτυξης του Microsoft Flight Simulator, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι προσβάσιμο μέσω Game Pass, αλλά και μέσω Cloud. Άρα, θα έχεις παραπάνω επιλογές ανάλογα με το τι εσύ προτιμάς και σε βολεύει!

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη