5 λόγοι για να έχεις ένα Bluetooth φορητό ηχείο

by k-Admin 3

 

Η σύγχρονη τεχνολογία έχει να κάνει με την ευκολία. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο βολικό από το να είσαι σε θέση να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου μουσική όπου κι αν βρίσκεσαι. Μετά από τα smartphones, τα MP3s και τα tablets, τα φορητά ηχεία Bluetooth είναι το επόμενο εκπληκτικό gadget που έχει πάει την εμπειρία ακρόασης σ’ ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Τα φορητά ηχεία Bluetooth είναι σχεδιασμένα για να συνδέονται ασύρματα με το smartphone, το tablet, το MP3 ή το laptop σου για να μπορείς να αναπαράγεις ασύρματα τη μουσική σου, χωρίς καλώδια και περίπλοκες ρυθμίσεις. Παράλληλα, διαθέτουν όμορφο και ανθεκτικό σχεδιασμό, για να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε περιβάλλον και, φυσικά, έχουν πολύ προσιτή τιμή. Μάλιστα, ορισμένες προτάσεις διαθέτουν και μικρόφωνο για να μπορείς να απαντάς στις τηλεφωνικές σου κλήσεις χωρίς να πρέπει να το απενεργοποιήσεις.

Τώρα βέβαια, όλα τα παραπάνω μπορεί να μην σου “λένε τίποτα”. Άλλωστε, δεν έκανες “κλικ” στο παρόν άρθρο μόνο για να διαβάσεις “πλεονεκτήματα”, αλλά για να πάρεις ορισμένες ιδέες σχετικά με το πώς μπορείς να αξιοποιήσεις ένα ηχείο Bluetooth. Πρακτικά πράγματα δηλαδή.

Γι’ αυτό και εμείς σου παραθέτουμε 5 λόγους για τους οποίους αξίζει να αποκτήσεις ένα φορητό ηχείο Bluetooth.

 

 

  1. Για να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου μουσική σε όλο το σπίτι

 

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Κάποτε η βασική πηγή ήχου ήταν ένα ραδιοκασετόφωνο, κάποιο CD player, μεμονωμένο ή ως μέρος στερεοφωνικού συστήματος κ.λπ. Σήμερα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδέσεις ασύρματα το smartphone σου ή το tablet σου μ’ ένα φορητό ηχείο Bluetooth και να μετακινείσαι μέσα στο σπίτι, ακούγοντας μουσική σε όποιο σημείο θέλεις.

Σου αρέσει, για παράδειγμα, όταν μαγειρεύεις να ακούς μουσική, audiobooks ή podcasts. Τα “οικιακά” σου ηχεία μπορεί να είναι ιδανικά για μουσική, αλλά το σύστημα ήχου μπορεί να μην “διαβάζει” audiobooks ή podcasts αν δε χρησιμοποιήσεις USB stick ή CD. Μπορεί επίσης να θέλεις η μουσική που θ’ ακούς να περιορίζεται στην κουζίνα, και όχι σ’ όλο το σπίτι.

Σίγουρα υπάρχει και η λύση των ακουστικών, αλλά τι γίνεται με το καλώδιο που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνει… βουτιά σε καμιά σάλτσα ή να μπερδευτεί σε κάποιο σκεύος; Και στην τελική, ακόμα και αν έχεις ασύρματα ακουστικά, πώς θα ακούσεις τη χύτρα που βράζει ή το χρονοδιακόπτη; Αντίθετα, το ηχείο Bluetooth είναι μικρό, ελαφρύ και βολικό για να τοποθετηθεί στον πάγκο της κουζίνας σου και να συνδεθεί ασύρματα με το smartphone σου για να ακούσεις ό,τι θέλεις. Επιπλέον, έχεις πλήρη πρόσβαση στη μουσική βιβλιοθήκη σου π.χ. iTunes, Spotify κ.λπ. και τις λίστες αναπαραγωγής σου, κάτι που δεν σου προσφέρει το στερεοφωνικό σου.

Και επειδή ένα ηχείο Bluetooth είναι σούπερ φορητό, μπορείς να το μεταφέρεις μαζί σου στο γκαράζ, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή οπουδήποτε αλλού στο σπίτι. Αν ψάχνεις ένα μικρό αλλά ποιοτικό φορητό ηχείο Bluetooth, που ακούγεται εξαιρετικά, ρίξε μια ματιά στα πολύ οικονομικά φορητά ηχεία της σειράς JBL GO.

 

 

  1. Για τις outdoor δραστηριότητές σου

 

Ένα φορητό ηχείο Bluetooth δεν είναι μόνο για χρήση μέσα στο σπίτι. Σχεδόν όλα τα φορητά ηχεία Bluetooth είναι ανθεκτικά στο νερό και τη σκόνη για να μπορείς να τα μετακινείς πολύ εύκολα και να τα χρησιμοποιείς όπου θέλεις, στο πάρκο, στην παραλία, ακόμα και στη βόλτα με το ποδήλατο.

Για έναν μουσικόφιλο που αγαπά να ακούει μουσική σχεδόν οπουδήποτε, υπάρχουν φορητά ηχεία όπως το LG PH4 Bluetooth Ηχείο, που είναι σχεδιασμένα για διασκέδαση σε εξωτερικό χώρο. Ο κομψός και ελαφρύς σχεδιασμός τους τα καθιστά εξαιρετικά φορητά. Υπάρχουν ακόμη και ορισμένα ηχεία Bluetooth που έρχονται με ανθεκτικό clip για να το κρεμάς στη τσάντα του γυμναστηρίου, στο backpack σου ή να το στερεώσεις με ασφάλεια οπουδήποτε και να απολαύσεις πολλές ώρες μουσικής αναπαραγωγής. Μπορείς επίσης να το πάρεις μαζί σου στην παραλία για ξέφρενες μουσικές βραδιές στην αμμουδιά: ένα ηχείο στο κέντρο για μουσικούλα, καλή παρέα και, φυσικά, κέφι!

Αν είσαι πιο extreme τύπος, που του αρέσουν οι περιπέτειες… μετά μουσικής, ρίξε μια ματιά στη σειρά φορητών ηχείων Boompods Rockpod. Είναι μικρά με ποιοτικό ήχο, ενώ είναι σχεδιασμένα για να αντέχουν τις κακουχίες.

Στο μεταξύ, οι τελευταίες καινοτομίες στον τομέα της τεχνολογίας είναι όλες φιλικές προς το περιβάλλον, κάτι που ισχύει και για τα φορητά ηχεία Bluetooth. Οι ενεργειακές τους απαιτήσεις (μπαταρία) είναι πολύ χαμηλές, παρά το γεγονός ότι εκπέμπουν ήχο υψηλής ποιότητας. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό των φορητών ηχείων Bluetooth που τα καθιστά ιδανική λύση για υπαίθρια συντροφιά.

 

 

  1. Για να οργανώνεις τέλειες βραδιές μπάρμπεκιου

 

Φαντάσου καλοκαιρινό απογευματάκι στον κήπο, με ψησταριά, μπύρα και καλή παρέα. Και μουσική; Δε θα έχουμε μουσική; Και βέβαια θα έχουμε! Και μάλιστα χωρίς την αγγαρεία του βγάλε-τράβα-καλώδια-ηχεία. Τα ηχεία Bluetooth ξεχωρίζουν για την ευκολία στη χρήση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ενεργοποιήσεις το Bluetooth στη συσκευή σου, ακολουθείς 2-3 βήματα για να ολοκληρωθεί η ζεύξη με το κινητό ή το tablet σου και είναι έτοιμο να παίξει τα αγαπημένα σου μουσικά κομμάτια. Πολύ πιο εύκολο από το να προσπαθείς να ρυθμίσεις ηχεία και ηχοσυστήματα.

Απλά φτιάξε μια playlist στο κινητό με όποια τραγούδια αρέσουν στην παρέα και άφησέ το να “παίζει” για ώρες. Εναλλακτικά, ορισμένα μοντέλα, όπως το LG PH3 Bluetooth Ηχείο, σου επιτρέπουν να συνδέσεις δύο συσκευές ταυτόχρονα. Μαζί με ένα φίλο σου μπορείς να στέλνεις μουσική εναλλάξ στο ηχείο. Μια συγκέντρωση είναι πάντα περισσότερο απολαυστική όταν μπορούν όλοι να παίξουν τη μουσική τους.

Όσο για την αυτονομία, μην ανησυχείς, τα περισσότερα μοντέλα υποστηρίζουν τουλάχιστον έως και 10 ώρες μουσικής αναπαραγωγής, ανάλογα την ένταση. Μάλιστα, με τα ηχεία Bluetooth της σειράς Sony SRS-XB10 μπορείς να ακούς μουσική για 16 συνεχόμενες ώρες με μόλις μία φόρτιση.

Εάν η παρέα είναι μεγάλη και ο χώρος πιο ανοιχτός, ίσως χρειαστείς κάτι πιο “μεγάλο” όπως το Akai ABTS-22 Bluetooth ηχείο το οποίο διαθέτει subwoofer 7 W για ακόμα πιο καθαρό ήχο και βαρύ μπάσο. Προσφέρει επίσης περισσότερες επιλογές σύνδεσης/ αναπαραγωγής, όπως π.χ. card reader και line-in για PC, τηλεόραση και άλλες συσκευές.

 

 

  1. Γιατί μπορεί να γίνει το δεξί σου χέρι

 

Ένα από τα πλεονεκτήματα ενός ηχείου Bluetooth είναι ότι συνήθως μπορεί να κάνει περισσότερα από το να αναπαράγει μουσική. Ορισμένα μοντέλα έχουν ενσωματωμένο μικρόφωνο, έτσι ώστε να λειτουργούν και ως hands free. Έτσι, στην περίπτωση εισερχόμενης κλήσης μπορείς να απαντάς μέσω του φορητού ηχείου χωρίς να πρέπει να το απενεργοποιήσεις. Όταν τερματίσεις την κλήση, η μουσική συνεχίζει κανονικά. Το μικρόφωνο θα “πιάσει” τη φωνή σου από κανονική απόσταση και το ηχείο είναι αρκετά δυνατό, ώστε να ακούς καθαρά το άτομο στην άλλη άκρη της “γραμμής”.

Άλλα μοντέλα προσφέρουν ακόμη περισσότερες ευκολίες, όπως να στέλνεις μηνύματα φωνής χωρίς να χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνό σου. Για παράδειγμα, τα φορητά ηχεία Bose Soundlink Revolve σου επιτρέπουν να στείλεις ένα μήνυμα ή ακόμα να κάνεις κρατήσεις για δείπνο. Απλά πάτησε και κράτα πατημένο το πλήκτρο πολλαπλών λειτουργιών για πρόσβαση στην είσοδο φωνής για τη Siri και το Google Now απευθείας από το ηχείο. Είναι πολύ απλό!

 

 

  1. Για να απογειώσεις το πάρτι

 

Υπάρχουν πανίσχυρα φορητά ηχεία Bluetooth με κορυφαία ποιότητα ήχου και εκπληκτικά μπάσα για αξέχαστα πάρτι, είτε μέσα, είτε έξω από το σπίτι! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου: Δημιούργησε μια οπτικοακουστική πανδαισία με το ασύρματο ηχείο Sony SRS-XB40L. Σύνδεσε έως και 10 ασύρματα ηχεία Sony SRS-XB40L μέσω της τεχνολογίας Bluetooth και συγχρόνισε τη μουσική και το φωτισμό, ώστε όλοι να χορεύουν με τον ίδιο ρυθμό. Βαθιά μπάσα, φωτορυθμικά και διάρκεια μπαταρίας έως 24 ώρες για ξέφρενα πάρτι μέχρι πρωίας.

Αν τραγουδάς μόνος σου στο μπάνιο, στο γραφείο, στο σαλόνι κι όλους τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού γιατί να μην δοκιμάσεις και το καραόκε; Το Akai ABTS-808L Bluetooth Ηχείο σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι για να διοργανώσεις τις καλύτερες βραδιές καραόκε: αρκετά δυνατό ηχείο για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, υποδοχή για σύνδεση ενσύρματου μικροφώνου και, φυσικά, ενσύρματο μικρόφωνο. Παράλληλα, διαθέτει όμορφο φωτισμό LED που κάνει την εμπειρία ακόμα πιο ατμοσφαιρική.

Μήπως θέλεις να διοργανώσεις το πιο high tech πάρτι του καλοκαιριού; Μήπως είσαι μουσικόφιλος αλλά και tech freak; Όλα αυτά μαζί; Κανένα πρόβλημα! Πάμε κατευθείαν στο Boombox IPX7 Black Bluetooth Ηχείο της JBL, γιατί εδώ τα έχεις όλα: ΤΕΡΑΣΤΙΑ μπαταρία (όχι μόνο διαρκεί έως και 24 ώρες, αλλά φορτίζει ταυτόχρονα μέχρι δύο smartphones ή tablets), ανθεκτικό και αδιάβροχο σχεδιασμό για να αντέχει παντού, φοβερό ηχείο που αποδίδει εκπληκτικό ήχο και εντυπωσιακό μπάσο, και τεχνολογία JBL Connect Plus. Το τελευταίο σημαίνει ότι μπορείς να συνδέσεις ταυτόχρονα 100+ Boombox μεταξύ τους ή άλλα συμβατά JBL ηχεία, για να δημιουργήσεις μία πανίσχυρη μουσική σκηνή, απλά και μόνο με το πάτημα ενός πλήκτρου. Έτσι, αν έχεις φίλους με συμβατά ηχεία JBL, μην ξεχάσεις να τους πεις να τα φέρουν!

Συμπερασματικά, λοιπόν, τα φορητά ηχεία Bluetooth είναι gadgets που μπορούν να αξιοποιηθούν με άπειρους τρόπους. Είναι ευέλικτα, οικονομικά ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές για πολλές κατηγορίες χρηστών. Για τους πιο δραστήριους, μέχρι τους πιο μουσικόφιλους και τους μερακλήδες, τους σπιτόγατους, μέχρι τα γνήσια party animals… και η λίστα συνεχίζεται.

Ό,τι τύπος χρήστη κι αν είσαι, στον Κωτσόβολο θα βρεις σίγουρα το Bluetooth φορητό ηχείο που σου ταιριάζει!

Μπορείς να δεις ακόμη