5 λόγοι για να επιλέξεις εντοιχιζόμενες συσκευές

by Admin_

 

Η κουζίνα αποτελεί την «καρδιά» του σύγχρονου σπιτιού. Είναι ο χώρος που συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια για να απολαύσει το πρωινό και τα γεύματά της, ή ακόμη και για να μοιραστεί μαγειρεύοντας μερικές στιγμές χαλάρωσης και δημιουργίας. Επομένως, η διαρρύθμισή της θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο εργονομική. Αλλά και το design οφείλει να είναι όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό, για να εμπνέει άνεση και οικειότητα σε μικρούς και μεγάλους.

Αν πρόκειται να αγοράσεις ηλεκτρικές συσκευές για την κουζίνα σου τότε το πιο πιθανό είναι πως στην έρευνα αγοράς που θα κάνεις θα έχουν θέση και τα εντοιχιζόμενα μοντέλα, για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα διαθέσιμα τετραγωνικά, αλλά και για να τα προσαρμόσεις απόλυτα στις ανάγκες σου. Κι αυτό γιατί ο εντοιχισμός διαθέτει πέντε «ισχυρά χαρτιά», που μάλλον είναι δύσκολο να παραβλέψεις.

 

Εξοικονόμηση χώρου

Με δεδομένο ότι οι εντοιχιζόμενες συσκευές καταλαμβάνουν θέσεις στη σειρά των ντουλαπιών, αφήνουν αρκετό ελεύθερο χώρο για να κυκλοφορείς με άνεση μέσα στην κουζίνα. Με την ίδια λογική, δίνουν τη δυνατότητα να απελευθερωθεί χώρος από τους πάγκους για πιο άνετο μαγείρεμα.

Όπως είναι φυσικό, το πλεονέκτημα αυτό γίνεται πιο σημαντικό στην περίπτωση που τα διαθέσιμα τετραγωνικά της κουζίνας σου είναι σχετικά περιορισμένα. Πάντως, ακόμη κι αν η κουζίνα σου είναι ευρύχωρη,  θα εκτιμήσεις το γεγονός ότι με τον εντοιχισμό περιορίζεται η ακαταστασία, με συνέπεια να χρειάζεται πολύ λιγότερος χρόνος για να συμμαζέψεις.

 

Απαράμιλλη λειτουργικότητα

Ένα σημαντικό ατού του εντοιχισμού είναι πως καταργεί όλους τους περιορισμούς στην επιλογή θέσεων για τις συσκευές σου. Θα μπορείς να τις τοποθετήσεις όπου ακριβώς θες ή κρίνεις ότι είναι το πιο βολικό. Έτσι, για παράδειγμα, μπορείς να εγκαταστήσεις το πλυντήριο πιάτων πιο κοντά στον νεροχύτη ή στα ντουλάπια με τα πιατικά, για να γεμίζεις και να αδειάζεις πιο άνετα τη συσκευή. Με την ίδια λογική, το ψυγείο μπορεί να μπει κοντά στις εστίες και τον νεροχύτη, για να έχεις κάθε φορά εύκολη πρόσβαση στα υλικά που χρειάζεσαι για να μαγειρέψεις. Επίσης, με αυτό τον τρόπο μπορεί να φτιάξεις μία λειτουργική νησίδα στην κουζίνα σου, εντοιχίζοντας σε αυτήν τις εστίες.

Παράλληλα, ο εντοιχισμός είναι μονόδρομος αν σκέφτεσαι να εγκαταστήσεις τον φούρνο ψηλά, στο ύψος των ματιών σου, ώστε να μην χρειάζεται να σκύβεις για να παρακολουθείς το φαγητό ή για να τον καθαρίσεις. Σε αυτή την περίπτωση η αποκλειστική λύση είναι ο συνδυασμός αυτόνομου φούρνου και εστιών.

 

Κορυφαίο design

Αν θέλεις να «παντρέψεις» την εργονομία με την αισθητική, τότε οι εντοιχιζόμενες συσκευές θα σου επιτρέψουν να προικίσεις με οπτική αρμονία τον χώρο, για να απολαμβάνεις κάθε στιγμή που περνάς σε αυτόν. Είτε διαλέξεις πλήρως εντοιχιζόμενα προϊόντα είτε όχι, το βέβαιο είναι πως ο εξοπλισμός σου δεν θα κυριαρχεί στον χώρο, όπως συμβαίνει με τις ελεύθερες συσκευές, δίνοντας άλλον «αέρα» στην κουζίνα.

 

Ευκολία στο καθάρισμα

Ο εντοιχισμός καταργεί τους μικρούς κενούς χώρους ανάμεσα στις συσκευές και τα ντουλάπια, όπου «βρίσκουν καταφύγιο» η σκόνη, τα χνούδια και οι υπόλοιποι ρύποι. Επομένως, θα είναι πιο εύκολο να διατηρείς υγιεινό το περιβάλλον που μαγειρεύεις. Αντίθετα, στην περίπτωση των ελεύθερων συσκευών, θα πρέπει να τις μετακινείς, για να καθαρίσεις τα σημεία στην «πλάτη» και στα παλϊνά τους τμήματα.

 

Μειωμένος θόρυβος

Στην περίπτωση των πλυντηρίων πιάτων και των απορροφητήρων, ο εντοιχισμός λειτουργεί και σαν ηχομόνωση, με συνέπεια να μειώνεται ο θόρυβος που εκπέμπουν όταν λειτουργούν.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη