|  | 

Κουζίνα

Κριτσίνια με κουρκουμά, καρότο και φουντούκια

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. γεμάτη κουρκουμά
  • 125 γρ. σπορέλαιο
  • 170 γρ. μπίρα
  • 100 γρ. φουντούκια
  • 1 καρότο μεγάλο τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 5-6 κ.σ. μαυροσούσαμο

 

 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Τρίβουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τον κουρκουμά σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο και την μπίρα και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μαλακώσει και να μην κολλάει στα χέρια.
  • Προσθέτουμε το καρότο και τα φουντούκια.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
  • Πλάθουμε μικρές ποσότητες ζύμης σε μπαστουνάκια βουτώντας τα στο μαυροσούσαμο.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεκολλήσουμε από το χαρτί.
  • Τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό ή πορσελάνινο δοχείο.

 

 

Δες την εκτέλεση στο video που ακολουθεί:

 

 

 

Δείτε ακόμη