7+1 facts που πρέπει να γνωρίζεις για το Red Dead Redemption 2

 

 

Η στιγμή που περίμενες τόσο καιρό επιτέλους έφτασε. Το Red Dead Redemption 2, ο πρώτος τίτλος της Rockstar Games μετά το λανσάρισμα του Grand Theft Auto V πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, είναι πλέον διαθέσιμο σε εκδόσεις για Xbox One και PS4. Παρακάτω θα βρεις ορισμένες σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις για το καίνουριο blockbuster game της Rockstar.

 

 

1. Η ανάπτυξη του Red Dead Redemption διήρκησε 8 χρόνια

Το πρώτο Red Dead Redemption κυκλοφόρησε στις 18 Μαΐου του 2010 στη Βόρεια Αμερική και στις 21 του ίδιου μήνα στην Ευρώπη. Το παιχνίδι σημείωσε τεράστια επιτυχία και σύντομα εμφανίστηκαν οι πρώτες φήμες για ένα sequel. Η Rockstar, ωστόσο, είναι ένα στούντιο που δεν… βιάζεται. Προτίμησε να προχωρήσει με αργά και σταθερά βήματα. Γι’ αυτό και είναι ένα από τα κορυφαία στούντιο ανάπτυξης στην ιστορία των video games. Αντί λοιπόν να βγάλει ένα sequel προσθέτοντας απλά ορισμένα νέα στοιχεία, πέρασε τα τελευταία 8,5 χρόνια στην ανάπτυξη ενός ολοκαίνουριου κόσμου με περισσότερη λεπτομέρεια και ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το RDR2 αποτελεί μια παγκόσμια προσπάθεια, αφού στην ανάπτυξη του τίτλου συμμετείχαν ταυτόχρονα όλα τα στούντιο της Rockstar Games, σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της Rockstar, όπου την ανάπτυξη του καθενός αναλάμβανε ένα από τα στούντιο της εταιρείας.

 

2. Το σενάριο του RDR2 θυμίζει Χολιγουντιανή παραγωγή

Η ιστορία του RDR2 εκτείνεται σ’ ένα σενάριο 2000 σελίδων, έχουν γραφτεί περισσότερες από 500.000 σειρές διαλόγων, προσλήφθηκαν περισσότεροι από 1200 ηθοποιοί για τη δημιουργία 300.000 animations, ενώ οι 700 εξ’ αυτών συμμετέχουν στους διαλόγους.

 

 

3. Τα γεγονότα του RDR2 λαμβάνουν χώρα πριν απ’ αυτά στο πρώτο παιχνίδι

Το RDR2 τοποθετείται 12 χρόνια πριν από τα γεγονότα του πρώτου τίτλου. Συγκεκριμένα, λαμβάνει χώρα στην Αμερική του 1899, ενώ πρωταγωνιστής είναι ο συμμορίτης Arthur Morgan και όχι ο John Marston του πρώτου RDR. Παρ’ όλα αυτά, παίζοντας το παιχνίδι, θ’ ανακαλύψεις ότι τόσο οι ιστορίες όσο και οι χαρακτήρες των δύο τίτλων συνδέονται μεταξύ τους. Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να έχεις παίξει το πρώτο παιχνίδι για να μπορέσεις ν’ απολαύσεις στο μέγιστο την ιστορία του RDR2.

 

 

 

 

4. Ο χάρτης του RDR2 είναι ο μεγαλύτερος που έχει δημιουργήσει ποτέ η Rockstar

Το Red Dead Redemption 2 είναι το μέλλον των παιχνιδιών ανοιχτού κόσμου. Οι παίκτες «βυθίζονται» σ’ έναν τεράστιο κόσμο με εντυπωσιακά τοπία και εκατοντάδες δραστηριότητες. Πέρα από τη βασική υπόθεση του παιχνιδιού, μπορείς να ξοδέψεις το χρόνο σου οργανώνοντας ληστείες, να τζογάρεις, να εισβάλεις σε σπίτια, να χορεύεις, να ασχολείσαι με κοπάδια, ακόμα και να… ψαρέψεις! Μάλιστα, ο χάρτης του Red Dead Redemption 2 είναι ακόμα μεγαλύτερος απ’ αυτόν του GTA 5, τόσο από άποψη κλίμακας όσο και από το γεγονός ότι οι χαρακτήρες μετακινούνται κυρίως με άλογο, σε αντίθεση με τις επιλογές που υπάρχουν στο GTA 5, όπως τρένα, αυτοκίνητα κ.ά.  Απ’ αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι το Red Dead Redemption 2 προσφέρει πολλές ώρες gameplay. Για την ακρίβεια, το RDR2 απαιτεί τουλάχιστον 65 ώρες gameplay για να φτάσεις στο τέλος της ιστορίας, ανάλογα φυσικά με τις ικανότητες σου.

Επειδή ο χάρτης του RDR2 είναι τόσο τεράστιος, ορισμένα στοιχεία, όπως τα θησαυροφυλάκια, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν. Γι’ αυτό και μέσα στο παιχνίδι υπάρχει ένας ξεχωριστός χάρτης, ο οποίος δείχνει όλες τις θέσεις των κλεμμένων θησαυρών.

 

5. Το RDR2 είναι τεράστιο και σε όγκο αρχείων εγκατάστασης

Ο αποθηκευτικός χώρος που θα δεσμεύσει το παιχνίδι στο σκληρό δίσκο της κονσόλας σου αγγίζει ή ξεπερνάει τα 100GB. Συγκεκριμένα το παιχνίδι απαιτεί χώρο 99 GB στο PS4 και 107GB στο Xbox One. Επίσης, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και τα updates του τίτλου, άρα δεσμεύεται ακόμα περισσότερος χώρος στο σκληρό δίσκο.

 

 

6. Στο RDR2 μπορείς ν’ αλληλεπιδράσεις με κάθε χαρακτήρα που συναντάς

Τα παιχνίδια της Rockstar είναι γνωστά για την απεριόριστη ελευθερία που προσφέρουν στους παίκτες, ωστόσο η ομάδα ανάπτυξης πίσω από το RDR2 κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της. Δεν μιλάμε απλά για αλληλεπίδραση του τύπου «κλέβω άλογα» ή «δέρνω κόσμο», αλλά για πραγματική αλληλεπίδραση με τους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Μπορείς να μιλήσεις, να απειλήσεις ή ακόμα και να βοηθήσεις κάθε χαρακτήρα που συναντάς. Ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάς μια συζήτηση επηρεάζει κατά πολύ το πώς εκλαμβάνει ο κόσμος το χαρακτήρα σου.

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε πράξη σου θα έχει και τις ανάλογες συνέπειες. Για παράδειγμα, εάν απειλήσεις κάποιον με το όπλο σου κι υπάρχουν μάρτυρες, ο σερίφης της πόλης θα σε κυνηγήσει. Αντίστοιχα, εάν κάποιος σε απειλήσει, μπορείς να τον αγνοήσεις, να του επιτεθείς, ή να επιλέξεις τη διπλωματική οδό και να γλυτώσεις απ’ τη σύρραξη. Σε περίπτωση που κάποιος φτωχός ζητήσει την βοήθειά σου και αρνηθείς να τον βοηθήσεις, τότε θα έχεις σίγουρα την κατάρα του και θα χάσεις πόντους από το “Honor” σου.

 

 

 

 

 

7. Ακόμη περισσότερα όπλα, περισσότερο customization

Red Dead Redemption σημαίνει Άγρια Δύση και πιστολίδια. Συνεπώς τα όπλα παίζουν σημαντικό ρόλο μέσα στο παιχνίδι και το RDR2 προσφέρει πολλά μοναδικά και σπάνια όπλα για να μη βαρεθείς ποτέ. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 59 μοναδικά όπλα, από πιστόλια, revolver και καραμπίνες, μέχρι όπλα κοντινής απόστασης και πολλά customizations για να μπορέσεις να τα διαμορφώσεις στα γούστα σου και στο στιλ παιχνιδιού σου. Πολλά όπλα δίνονται κατά τη διάρκεια της ιστορίας, ή μπορείς να αγοράσεις από έναν οπλοποιό σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη. Μπορείς επίσης να βρεις σπάνιες εκδόσεις αυτών των κλασικών όπλων σε όλο το campaign και στο χάρτη του παιχνιδιού.

Ο τρόπος για ν’ αποκτήσεις μοναδικά όπλα είναι να ολοκληρώσεις πλευρικές αποστολές, να βρεις θησαυρούς, ή σκοτώνοντας άλλους πιστολέρο. Επιπλέον, εάν είσαι κάτοχος του GTA V, ορισμένα όπλα μπορούν να «ξεκλειδωθούν» και μέσω του GTA Online.

 

 

8. Σύντομα και το Red Dead Online!

Η Rockstar προχώρησε πρόσφατα και στην ανακοίνωση του Red Dead Online, μιας νέας εμπειρίας online multiplayer που θα συνδέεται με το τεράστιο ανοιχτό κόσμο του Red Dead Redemption 2. Ακολουθώντας το πρότυπο του GTA Online, το Red Dead Online θα συνδυάζει την αφήγηση με το ανταγωνιστικό και συνεργατικό gameplay.

Το Red Dead Online αναμένεται να διατεθεί για όλους τους κατόχους του RDR2 εντός του Νοεμβρίου, αρχικά ως δημόσια beta.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη