7 κορυφαία Nintendo Switch games για μικρά και μεγάλα παιδιά

by K-Admin 1

Η Nintendo εξακολουθεί να προσφέρει video games που εστιάζουν περισσότερο στην «αγνή διασκέδαση» για όλη την οικογένεια. Και το Nintendo Switch είναι μακράν η καλύτερη κονσόλα παιχνιδιών για μικρούς gamers που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά.

Στη συνέχεια του άρθρου ακολουθούν 7 κορυφαία Nintendo Switch games που απευθύνονται σε κάθε τύπο παιδιού, από αθλητικά παιχνίδια και action/adventures μέχρι παιχνίδια που συνδυάζουν δημιουργική απασχόληση και εκπαίδευση. Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια που μπορούν να ψυχαγωγήσουν όλη την οικογένεια, μικρά και μεγάλα παιδιά, αλλά και ενήλικες που… αισθάνονται παιδιά!

 

Super Mario Odyssey

Το Super Mario Odyssey είναι μακράν το καλύτερο Nintendo Switch game για παιδιά. Οι μικροί μας φίλοι θα ταξιδέψουν σ’ έναν κόσμο με τεράστια τρισδιάστατα βασίλεια, πανέμορφα περιβάλλοντα και διασκεδαστικό gameplay. Η νέα προσθήκη στη σειρά παιχνιδιών Mario περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία αντικειμένων και στολών που μπορείς να συλλέξεις για τον θρυλικό υδραυλικό, αλλά και έναν εντελώς πρωτότυπο μηχανισμό gameplay, όπου ο παίκτης ελέγχει αντικείμενα, χαρακτήρες και ζώα (σκύλους, δεινόσαυρους κ.λπ.) με το μαγικό καπέλο του Mario!

Τεράστια επίπεδα όπως η New Donk City, η φανταστική έκδοση της Νέας Υόρκης, τεράστιες ζούγκλες και έρημοι σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις στο Super Mario Odyssey. Το παιχνίδι έχει τόσα πολλά διαφορετικά μέρη για να εξερευνήσεις, που πάντα θα συναντάς κάτι καινούργιο. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του παιχνιδιού είναι το μαγικό καπέλο του Mario, όπου οι παίκτες μπορούν ν’ αλληλεπιδράσουν μ’ αυτό. Παράλληλα, ο ανοιχτός κόσμος του παιχνιδιού ενθαρρύνει την εξερεύνηση, συλλέγοντας διάφορα αντικείμενα και αστέρια για να ολοκληρώσεις διασκεδαστικά objectives.

 

 

 

Mario Kart 8 Deluxe

Δίχως αμφιβολία, το Mario Kart 8 Deluxe είναι -μέχρι στιγμής- το καλύτερο παιχνίδι αγώνων που έχει κυκλοφορήσει για το Nintendo Switch. Τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς, μπορούν να απολαύσουν το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι της δημοφιλούς σειράς Mario Kart, με κλασικές πίστες, ήρωες και εμβληματικούς χαρακτήρες από προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.

Το Mario Kart 8 Deluxe γίνεται ακόμη πιο διασκεδαστικό με το multiplayer επιτρέποντας στους μέχρι τέσσερις παίκτες να μοιράζονται την οθόνη τοπικά καθώς αγωνίζονται πλάι-πλάι στην τηλεόρασή τους στη λειτουργία split-screen. Υπάρχουν πάνω από 42 χαρακτήρες, 48 πίστες και διάφοροι συνδυασμοί οχημάτων όπως μοτοσυκλέτες, προσφέροντας μια αυθεντική και ολοκληρωμένη εμπειρία Mario Kart. Και το καλύτερο απ’ όλα, είναι το γεγονός ότι τα παιδιά μπορούν να πάρουν στα χέρια το Switch τους και να διασκεδάσουν με άλλους παίκτες που έχουν το Mario Kart 8 Deluxe.

 

 

 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Για κάθε παιδί που λατρεύει τις περιπετειώδεις εξερευνήσεις, το The Legend of Zelda: Breath of the Wild είναι μακράν το καλύτερο action/ adventure game για το Nintendo Switch. Το βραβευμένο παιχνίδι διαθέτει έναν πραγματικά ζωντανό κόσμο που εξελίσσεται συνεχώς, προσφέροντας στους παίκτες άπειρες ευκαιρίες εξερεύνησης χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Στο The Legend of Zelda: Breadth of the Wild, οι παίκτες θα ανέβουν στους πύργους και τις κορυφές βουνών για να διασχίσουν νέες περιοχές και να χαράξουν το δικό τους μονοπάτι στην ερημιά. Ο πρωταγωνιστής έχει να αντιμετωπίσει δύσκολους γρίφους και μάχες σε κάθε γωνία της όμορφης Hyrule. Δεν υπάρχει πιο ευχάριστο συναίσθημα, ειδικά για ένα παιδί, να ανακαλύπτει νέες περιοχές ή να συλλέγει υλικά και αντικείμενα και να δημιουργεί νέες στολές, όπλα και εργαλεία για να ανταποκριθεί σε όλες τις προκλήσεις.

Εν κατακλείδι, το The Legend of Zelda: Breadth of the Wild είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι για το Nintendo Switch που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

 

 

 

 

Mario + Rabbids Kingdom Battle

Το Mario + Rabbids Kingdom Battle είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που βασίζεται στις στρατηγικές ικανότητες του παίκτη. Πράγμα που σημαίνει ότι ενθαρρύνει τα παιδιά να βασίζονται στις δεξιότητες κριτικής της σκέψης τους. Το παιχνίδι υποστηρίζει single και multiplayer modes, ενώ διαθέτει χαρακτήρες από τις αγαπημένες σειρές Mario και Raving Rabbids.

Στο Mario + Rabbids Kingdom Battle, οι παίκτες ελέγχουν μια ομάδα τριών εμβληματικών χαρακτήρων της Nintendo (Mario, Luigi  και πριγκίπισσα Peach) και τέσσερις Rabbids. Κάθε επίπεδο αποτελείται από μια σειρά από μάχες με turn-based gameplay που μοιάζει πολύ με το σκάκι. Το νέο turn-based tactical role-playing game της Nintendo είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια για το Nintendo Switch που μπορεί να ακονίσει το μυαλό του παιδιού.

 

 

 

 

Splatoon 2

Ποιος λέει ότι τα shooter games πρέπει να είναι βίαια; Το Splatoon 2 της Nintendo προσεγγίζει μ’ έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο τον όρο “shooter”, αφού επικεντρώνεται λιγότερο στον βίαιο ρεαλισμό και περισσότερο στη διασκέδαση για όλη την οικογένεια.

Το Splatoon 2 είναι ένα team-based, third-person shooter, όπου οι παίκτες αντί για σφαίρες εκτοξεύουν έγχρωμο μελάνι για να εξοντώσουν τους αντιπάλους και να φτάσουν στο στόχο τους. Οι παίκτες μπορούν να μεταμορφωθούν σε καλαμάρια, να κολυμπήσουν αόρατοι μέσα στο μελάνι και να μετακινούνται σε στρατηγικά σημεία των πιστών, ώστε να αποκτήσουν πλεονέκτημα. Η διαδικασία του να βάφεις, να μετακινείσαι και να χοροπηδάς ως καλαμάρι είναι μια απόλαυση από μόνη της, ωστόσο το παιχνίδι διαθέτει μια ποικιλία χαρακτηριστικών που ανεβάζουν κατακόρυφα την εμπειρία gaming. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι παιχνιδιού όπως οι online και offline multiplayer Turf War battle modes όπου οι παίκτες πρέπει να καλύπτουν ολόκληρη την πίστα με μελάνι. Το παιχνίδι διαθέτει ποικιλία διαφορετικών όπλων και είναι εξίσου διασκεδαστικό και ξέφρενο με τα πιο δημοφιλή shooters στην αγορά.

 

 

Just Dance 2018

Το ιδανικό Nintendo Switch game για… υπερδραστήρια παιδιά! Το Just Dance 2018 θεωρείται ένα από τα κορυφαία χορευτικά παιχνίδια, διαθέτει πολλούς σύγχρονους καλλιτέχνες, ενώ οι παίκτες μπορούν να χορεύουν ασταμάτητα σε τραγούδια διαφόρων ειδών, από το 24K Magic του Bruno Mars έως το Bubble Pop της Hyuna!

Στο πακέτο περιλαμβάνονται 40 νέα τραγούδια για ατελείωτες χορευτικές αναμετρήσεις, ενώ με τη συνδρομητική υπηρεσία Just Dance Unlimited μπορείς να επεκτείνεις τη συλλογή σου. Το Just Dance 2018 προσφέρει πολλούς τρόπους παιχνιδιού, όπως η ολοκαίνουρια λειτουργία για παιδιά, που βασίζεται σε παιδικούς χορούς δημιουργημένους μαζί με ειδικούς του χώρου. Το παιχνίδι διαθέτει επίσης τοπικό και online multiplayer για έως και έξι παίκτες, με πολλά και διαφορετικά modes που συνδυάζουν ποικιλία από είδη χορών και τραγουδιών.

Δε χρειάζεται να ανησυχείς για την ύπαρξη επιπλέον controller, καθώς το Just Dance 2018 επιτρέπει στους παίκτες να «μετατρέψουν» το smartphone ή το tablet σε χειριστήριο για το Nintendo Switch, και να ανακαλύψουν ένα νέο τρόπο παιχνιδιού, που μπορούν όλοι, μικροί και μεγάλοι, ν’ απολαύσουν μαζί.

 

 

 

Nintendo Labo

Το Nintendo Labo είναι μια εντελώς νέα εμπειρία gaming. Η νέα σειρά παιχνιδιών της Nintendo χρησιμοποιεί bundles που περιλαμβάνουν προδιαμορφωμένα φύλλα από χαρτόνι και άλλα υλικά, τα οποία το παιδί μπορεί να συναρμολογήσει και να τα συνδυάσει με την οθόνη του Nintendo Switch και/ή τα Joy-Con controllers για να δημιουργήσει διάφορες κατασκευές που ονομάζονται “Toy-Cons”. Οι κατασκευές αυτές μπορεί να έχουν διάφορες μορφές όπως π.χ. πιάνο, τιμόνι μοτοσυκλέτας ή αυτοκίνητου, καλάμι για ψάρεμα, στολή ρομπότ κ.ά. Κάποιες κατασκευές είναι πιο σύνθετες και περίπλοκες από άλλες, ωστόσο το παιχνίδι παρέχει αναλυτικές οδηγίες συναρμολόγησης.

 

https://www.youtube.com/watch?v=P3Bd3HUMkyU

 

Οι κατασκευές είναι ειδικά σχεδιασμένες έτσι ώστε να αξιοποιούν με διαφορετικούς τρόπους την οθόνη, τα χειριστήρια και την κάμερα του Switch. Για παράδειγμα, ένα Toy-Con σε σχήμα πιάνου μπορεί να διαβάσει τον αισθητήρα υπέρυθρων του δεξιού Joy-Con  για να εντοπίσει τις νότες σε ένα διαδραστικό παιχνίδι μουσικής, ενώ τα robotic Toy-Cons κινούνται χρησιμοποιώντας το HD Rumble από τα Joy-Con controllers τα οποία ο παίκτης ελέγχει μέσω της οθόνης αφής για να γκρεμίσει τα κτίρια που βλέπει στην οθόνη του.

Το Nintendo Labo δεν υπόσχεται φωτορεαλιστικά γραφικά, ούτε υπερυψηλές αναλύσεις. Είναι όμως μία πρωτότυπη πλατφόρμα, η οποία συνδυάζει διασκέδαση, ψυχαγωγία, φαντασία, δημιουργική απασχόληση και εκπαίδευση.

Μπορείς να δεις ακόμη