Trifle με μελομακάρονα από τον Άκη Πετρετζίκη – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

by K Admin

ΥΛΙΚΑ

    • 500 γρ. μελομακάρονα και 4 για διακόσμηση
    • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 200 γρ. κουβερτούρα
    • 300 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη (για σαντιγί)
    • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    • 100 γρ. καρύδια
    • Φύλλα δυόσμου

     

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζω σ’ ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν έρθει σε σημείο βρασμού αφαιρώ από τη φωτιά και προσθέτω μέσα την σοκολάτα ψιλοκομμένη, αφήνω 1-2 λεπτά κι ανακατεύω με μια μαρίζ πολύ καλά για να λιώσει η σοκολάτα. Βάζω σ’ ένα μπολάκι, σκεπάζω με μια μεμβράνη να εφάπτεται πάνω του, και βάζω στο ψυγείο για 8-10 ώρες. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα πορτοκαλιού στην κουζινομηχανή με το σύρμα για να γίνει αφράτη η σαντιγί, βάζω σ’ ένα κορνέ με μύτη αστεράκι κι αφήνω στην άκρη. Αφαιρώ από το ψυγείο τη μους, τη χτυπάω στην κουζινομηχανή με το σύρμα για ένα λεπτό και τη βάζω κι αυτή σ’ ένα κορνέ με μύτη. Κόβω τα μελομακάρονα σε μικρά κομμάτια και τα μοιράζω σε τέσσερα ποτήρια. Από πάνω βάζω σαντιγί και τη μους σοκολάτας, ψιλοκομμένα καρύδια κι ένα μελομακάρονο σε κάθε ποτήρι. Σερβίρω με φύλλα δυόσμου.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη