Καλαμάρι γεμιστό με σταφίδα και κουκουνάρι – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • 3 – 4 μεγάλα καλαμάρια
  • 300 γρ. ρύζι μπλου μπονετ
  • 80 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 80 γρ. κουκουνάρι
  • 500 ml. ζωμό γαρίδας ή λαχανικών
  • 250 γρ. κονκασέ ντομάτας
  • 20 γρ. δυόσμο
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι-πιπέρι

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σοτάρω σε ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και τη δάφνη μέχρι να μελώσει. Προσθέτω το ρύζι, την ντομάτα κονκασέ, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Προσθέτω το μισό ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να πιει το ζωμό και προσθέτω το δυόσμο. Γεμίζω τα καλαμάρια κατά τα 2/3 και τα κλείνω με μια οδοντογλυφίδα. Το μείγμα που περισσεύει το βάζω στη γάστρα, τοποθετώ από πάνω τα καλαμάρια και τα ντοματίνια και περιχύνω με τον υπόλοιπο ζωμό και λίγο ελαιόλαδο. Κλείνω τη γάστρα και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά, για 15 με 20 λεπτά το πολύ, γιατί δεν θέλω να βράσει πολύ το ρύζι.

 

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη