Google Stadia: H πλατφόρμα ορόσημο στο gaming

by K-Admin 1

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=HikAuH40fHc

 

H πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της Google πραγματοποιήθηκε. Η πλατφόρμα Google Stadia είναι πλέον γεγονός και θα αλλάξει όλα όσα γνωρίζεις για το gaming.

Η ανάγκη για κονσόλες και υπολογιστές με «υπερδυνάμεις» ουσιαστικά καταργείται, ενώ η gaming εμπειρία ενισχύεται.

Σύμφωνα με την Google, με τη διαδικτυακή υπηρεσία Google Stadia, ο χρήστης θα μπορεί, χρησιμοποιώντας το ίδιο ειδικό χειριστήριο, να παίξει σε όλες τις συσκευές : desktop, laptop, τηλεοράσεις, tablets, smartphones. Εναλλακτικά θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τηλεχειριστήριο της κονσόλας που ήδη διαθέτουν.

Η ποιότητα των γραφικών δεν θα εξαρτάται πια από τον υπολογιστή του χρήστη, αφού η Stadia θα «τρέχει» στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό της Google σε υπερυψηλές ταχύτητες, μέσω των απομακρυσμένων servers της.

Οι δοκιμές έχουν ήδη λάβει χώρα επιτυχώς, με την διάθεση του Assassin’s Creed: Odyssey στο Google Chrome, για επιλεγμένους χρήστες.

Δεδομένου ότι η μεγάλη αγωνία των gamers εντοπίζεται στην καθυστέρηση που υπάρχει στα παιχνίδια streaming, ανάμεσα στην εκτέλεση μιας κίνησης από τον παίκτη και στην απόκριση του παιχνιδιού σε αυτήν, ο Phill Harrison  διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Το τηλεχειριστήριο της Stadia θα συνδέεται απευθείας με τους κεντρικούς υπολογιστές της Google μέσω Wi-Fi ανεξάρτητα από τον λοιπό εξοπλισμό του χρήστη.

 

 

Η Google έδωσε την υπόσχεση για λανσάρισμα παιχνιδιών με υψηλή ανάλυση 4Κ και μελλοντικά 8Κ!

Στόχος της Google είναι να δημιουργηθεί ένας δίαυλος συνεργασίας ανάμεσα στην Stadia και στο ΥouTube προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα, σε όσους παρακολουθούν βίντεο κάποιου παιχνιδιού στο YouTube, να μπορούν, με το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλεχειριστήριο της Stadia, να παίζουν σε λίγα δευτερόλεπτα το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η Google δεν έχει ακόμα αποκαλύψει λεπτομέρειες για την τιμολογιακή της πολιτική πάνω στην πλατφόρμα Stadia, οι οποίες αναμένοντα προς το καλοκαίρι.

Ο χώρος των βιντεοπαιχνιδιών υποδέχτηκε την είδηση με ευχαρίστηση, εφόσον είναι πλέον ξεκάθαρο πως το μέλλον των παιχνιδιών βρίσκεται στον cloud κόσμο. Δεν έλειψαν βέβαια και οι πιο επιφυλακτικές απόψεις που αφορούσαν περισσότερο στην τιμολογιακή πολίτική της Stadia και του τηλεχειριστηρίου της.

Πάντως η νέα πρωτοβουλία της Google φέρνει την επανάσταση στην κοινότητα των videogames και ταρακουνάει τα θεμέλια των παραδοσιακών παιχνιδομηχανών.

 

Μπορείς να δεις ακόμη