EA Sports FC 24: Μάθε τα πάντα για τον διάδοχο της θρυλικής σειράς FIFA

by Aggeliki Tsoukana

Μπορεί η συνεργασία μεταξύ EA Sports και FIFA να έληξε, όμως η αγαπημένη μας σειρά videogames ποδοσφαίρου ζει και βασιλεύει, με το νέο όνομα EA Sports FC! Η πρώτη κυκλοφορία της καινούργιας σειράς, το EA Sports FC 24, κυκλοφορεί τώρα για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch και PC. Υπεύθυνη για τη δημιουργία του είναι η EA Vancouver, ένα στούντιο με πολλά έτη εμπειρίας σε τίτλους FIFA. Έτσι, το βέβαιο είναι πως όλα τα νέα χαρακτηριστικά του καινούργιου τίτλου θα συνδυάζονται με το γνώριμο gameplay ενός από τα μεγαλύτερα gaming franchises που υπήρξαν ποτέ. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τα πάντα σχετικά με το νέο παιχνίδι της EA Sports.

 

 

Η νέα τεχνολογία Sapien παράγει πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα

Το EA Sports FC 24 κατεβάζει τους ρυθμούς και το gameplay του είναι πιο αργό από του FIFA 23. Έτσι, οι αγώνες δίνουν μια πιο φυσική αίσθηση, όντας πιο κοντά στην πραγματικότητα. Η EA Vancouver χρησιμοποίησε την τεχνολογία HyperMortion V για να καταγράψει την κινησιολογία των ποδοσφαιριστών, σε 180 πραγματικούς αγώνες. Όμως, η σημαντικότερη προσθήκη όλων είναι αυτή της νέας τεχνολογίας Sapien.

Στόχος του Sapien είναι να κάνει την εμφάνιση και την κίνηση των ποδοσφαιριστών του EA Sports 24 όσο το δυνατόν πιο αληθοφανή. Η τεχνολογία αυτή επιτυγχάνει απίστευτα λεπτομερή μοντέλα δίχως προηγούμενο, φέροντας εκπληκτική ακρίβεια ακόμα και στην ανατομία του κάθε ποδοσφαιριστή. Αυτό το καταφέρνει δημιουργώντας έναν ξεχωριστό σκελετό για τον εκάστοτε ποδοσφαιριστή, βασιζόμενη στα δεδομένα που συνέλεξε από την κινησιολογία των παικτών (αντλώντας υλικό του HyperMotion V). Με αυτόν τον τρόπο, απλά animations όπως το τρέξιμο ή το σουτάρισμα, δείχνουν δραματικά καλύτερα σε σχέση με το FIFA 23, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό άλμα μεταξύ των δύο τίτλων.

 

 

Το Ultimate Team ενισχύει το γυναικείο ποδόσφαιρο

Το Ultimate Team, ένα mode που υπάρχει στη σειρά από το FIFA 09, φέρει το μεγαλύτερο περιεχόμενο που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Το EA Sports FC 24 προσθέτει 1.600 γυναίκες ποδοσφαιριστές, από 74 διαφορετικές ομάδες παγκοσμίως. Μάλιστα, ανακατεύει τις κάρτες τους με των ανδρών, κάτι που σημαίνει πως έχουμε για πρώτη φορά μεικτούς αγώνες, με άνδρες και γυναίκες ποδοσφαιριστές μαζί. Όσο για τις ίδιες τις κάρτες των παικτών, πλέον υπάρχουν τα Evolution cards, που επιτρέπουν στην ανάπτυξη συγκεκριμένων skills παικτών, αναβαθμίζοντας την αξία τους με κάθε αγώνα.

 

 

Player Career και Manager Career με σημαντικές αναβαθμίσεις

Τα κλασικά career modes του FIFA επιστρέφουν εμπλουτισμένα. Το Player Career προσθέτει την απονομή του Ballon d’Or στον καλύτερο ποδοσφαιριστή της σεζόν, ενώ δίνει και τη δυνατότητα στοχοποίησης μιας συγκεκριμένης ομάδας, μεγαλώνοντας τις πιθανότητες να ενταχθούμε σε αυτή. Το Manager Career έρχεται με επτά ταυτότητες για την ομάδα μας, μεταξύ των οποίων είναι τα Tiki Taka (για γρήγορες πάσες) και Park The Bus (για ακραία αμυντικές στάσεις). Αφού επιλέξουμε την ταυτότητα που επιθυμούμε, θα πρέπει να στρατολογήσουμε τον ιδανικό προπονητή για να την εφαρμόσει. Αν και υπάρχουν καινούργια cutscenes, το AI έρχεται ίδιο με του FIFA 23, οπότε και ξέρουμε ακριβώς τι να περιμένουμε.

 

 

Το όνομα άλλαξε, όμως ο νέος ποδοσφαιρικός τίτλος της EA είναι το αποτέλεσμα πολλών ετών ανάπτυξης και βελτίωσης των παιχνιδιών FIFA, που μεγάλωσαν και πώρωσαν γενιές gamers ανά τον κόσμο. Η κληρονομιά τους συνεχίζεται με το EA Sports FC. Εσύ θα πάρεις μέρος ή θα μείνεις στην απ’ έξω;

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη