Ανοιξιάτικος καιρός… ώρα για βόλτα!

by K-Admin 1

 

Ηλεκτρικό πατίνι ή ηλεκτρικό ποδήλατο; Όλο και κάπου θα έχεις δει ένα δίτροχο ηλεκτρικό όχημα. Αυτό που μόλις πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε ως μόδα, πλέον έχει γίνει ο πιο βολικός και οικολογικός τρόπος μετακίνησης μέσα στην πόλη. Τώρα, μάλιστα, που έχει ανοίξει κι ο καιρός, τα ηλεκτρικά πατίνια και ηλεκτρικά ποδήλατα γίνονται ακόμη πιο απαραίτητα για τις καθημερινές μας μετακινήσεις στην πόλη.

 

 

Άνετη και οικολογική μετακίνηση

Σε αντίθεση με τα μηχανοκίνητα οχήματα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια δεν χρειάζονται καύσιμο για να κινηθούν, ούτε απαιτούν ειδική άδεια για να τα οδηγήσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγες ώρες φόρτισης και είσαι έτοιμος να απολαύσεις μια ξέγνοιαστη, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον βόλτα.

Επιπρόσθετα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν όπου έχουν πρόσβαση τα αυτοκίνητα ή οι μοτοσυκλέτες, αλλά ακόμα και σε μέρη όπου όλα αυτά τα μέσα μεταφοράς δεν μπορούν να πάνε, όπως στενά δρομάκια, πεζοδρόμια, αλλά και σε υπαίθρια πάρκα. Μπορείς, λοιπόν, να αποκτήσεις το δικό σου ηλεκτρικό δίτροχο και να το μεταφέρεις μαζί σου στο λεωφορείο και το μετρό ή ακόμη και να το παίρνεις μαζί σου εκτός πόλης για να απολαμβάνεις τις βόλτες στις διακοπές σου.

 

 

Το ποδήλατο… αλλιώς!

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα, είναι το γεγονός ότι είναι αποτελεσματικά σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες, ακόμα και στις ανηφόρες. Πράγμα που τα καθιστά ιδανική λύση μετακίνησης για όλους όσοι αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά ή αναπνευστικά προβλήματα και λατρεύουν να μετακινούνται με το ποδήλατό τους.

Μάλιστα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν γίνει ο βασικός τρόπος μετακίνησης για πολλούς ανθρώπους ανά τον πλανήτη, ενισχύοντας τα οφέλη για τη φυσική κατάσταση. Σε μελέτη στις ΗΠΑ σε 1.800 κατόχους e-ποδηλάτου που πριν είχαν συμβατικό ποδήλατο, προέκυψε ότι πλέον ποδηλατούν πιο συχνά, ενώ επιπλέον διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις. Εκεί που ηλεκτρικό και συμβατικό ποδήλατο φαίνεται να μην διαφέρουν είναι στη χαρά της ποδηλασίας!

 

 

Αναδιπλούμενος σχεδιασμός

Σχεδόν σε όλα τα μοντέλα, ο αναδιπλούμενος σχεδιασμός συνδυάζεται με μικρό βάρος για να το παίρνεις μαζί σου παντού. Μάλιστα, μπορείς αν θέλεις να επιλέξεις ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, τόσο για μέσα στην πόλη, όσο και για τις βόλτες σου στις καλοκαιρινές σου διακοπές. Το ηλεκτρικό ποδήλατο Blaupunkt Carla 190 διαθέτει ενισχυμένα λάστιχα και μεγάλη αυτονομία.

Ανάλογα το μοντέλο, μία μόνο φόρτιση μπορεί να προσφέρει μεγάλη αυτονομία, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνάει ακόμα και τα 65 χιλιόμετρα. Έτσι, η μετακίνηση μέσα στην πόλη απλοποιείται ακόμα περισσότερο τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, αφού θα πηγαίνεις στον προορισμό σου γρήγορα και ξεκούραστα.

 

 

Ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια με smart λειτουργίες

Πλέον υπάρχουν scooter, ηλεκτρικά αναδιπλούμενα ποδήλατα και πατίνια ισορροπίας που προσφέρουν GPS για να εντοπίζεις τη θέση σου μέσα στην πόλη, απομακρυσμένη ενεργοποίηση/απενεργοποίηση μέσω τηλεχειριστηρίου ή και ενσωματωμένα ηχεία Bluetooth για να απολαμβάνεις μουσική από το smartphone σου.

Εάν χρειάζεσαι κάτι που να συνδυάζει έξυπνες λειτουργίες και εντυπωσιακό design, υπάρχουν προτάσεις όπως τα ηλεκτρικά scooter της Xiaomi. Κι επειδή γίνεται λόγος για “smart” συσκευή, δε θα μπορούσε να λείπει κι συνοδευτική εφαρμογή για το smartphone σου. Συντόνισε με ζεύξη το Mi Electric Scooter με το Bluetooth και χρησιμοποίησε την εφαρμογή για να δεις την ταχύτητα, την ενέργεια που απομένει και άλλα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

 

 

«Αντίδοτο» στη ρύπανση και την κλιματική αλλαγή

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μάς χρειάζεται όλους συμμάχους. Έτσι, η χρήση ενός μέσου μεταφοράς που «καίει» ρεύμα σημαίνει μετακινήσεις με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα συγκριτικά με κάποιο όχημα που καταναλώνει ορυκτά καύσιμα, τα οποία είναι κατά 100% μη ανανεώσιμα. Επίσης, τα ηλεκτρικά ποδήλατα ή και τα ηλεκτρικά πατίνια είναι λιγότερο ενεργοβόρα, καταναλώνοντας έως και 100 φορές λιγότερη ενέργεια από αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Και βέβαια, δεν εκπέμπουν ρύπους. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν συμβάλλουν στην ατμοσφαιρική ρύπανση στα αστικά κέντρα.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη