Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους σκληρούς δίσκους επαγγελματικής χρήσης

by Aggeliki Tsoukana

Η εσωτερική αποθήκευση είναι απαραίτητο στοιχείο κάθε συστήματος. Εκεί φυλάσσετε τα πολύτιμα αρχεία σας, ή βρίσκονται οι εφαρμογές, τα προγράμματα και το λειτουργικό σας σύστημα. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις ανάγκες μιας επιχείρησης, οι προκλήσεις σε θέματα αποθήκευσης είναι ακόμη πιο απαιτητικές.

Μπορεί οι σύγχρονοι «συμβατικοί» σκληροί δίσκοι HDD και SSD να είναι ακόμη πιο αξιόπιστοι και αποτελεσματικοί σε σχέση με το παρελθόν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν επαρκούν για συγκεκριμένες εργασίες όπως είναι η χρήση σε κέντρα δεδομένων ή και τις ανάγκες συστημάτων παρακολούθησης.

Επομένως, όταν έρχεται η στιγμή να επιλέξετε τα κατάλληλα μέσα αποθήκευσης για την επιχείρησή σας, θα πρέπει να επενδύσετε σε μονάδες που παρέχουν βελτιστοποιημένη απόδοση για μεγάλους φόρτους εργασίας.

Παρακάτω, θα δούμε όλες τις επιλογές σε σκληρούς δίσκους επαγγελματικής χρήσης και τι προσφέρει η κάθε μία.

 

 

Λύσεις για συστήματα NAS και File Servers

Τα συστήματα NAS μπορούν να αποθηκεύουν, να διαχειρίζονται και να δίνουν τοπική ή απομακρυσμένη πρόσβαση στα αρχεία από όλες σας τις συσκευές. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ασφαλές προσωπικό cloud για τα δεδομένα σας και είναι η καλύτερη λύση για χρήστες που αναζητούν οικονομική μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης, χωρίς μηνιαίο κόστος. Παράλληλα, παρέχουν ευκολία χρήσης, κοινή χρήση αρχείων σε πολλαπλές συσκευές όπως smartphone και tablets, και αυτοματοποιημένες λειτουργίες για την προστασία των δεδομένων σας όπως εφεδρεία δίσκου RAID και αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας σε πολλαπλούς υπολογιστές στο δίκτυό σας.

 

Σκληροί δίσκοι για συστήματα NAS

RAID είναι ακρώνυμο και σημαίνει Redundant Array of Independent Disks (πλεονάζουσα συστοιχία ανεξάρτητων δίσκων). Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία RAID σε κάποιο σύστημα αποθήκευσης, μπορείτε να συνδέσετε στο σύστημα δύο ή περισσότερες μονάδες σκληρού δίσκου ώστε να λειτουργούν ως μία γρήγορη μονάδα μεγάλου τόμου ή να τις ρυθμίσετε ως μία μονάδα συστήματος που θα χρησιμοποιείται για την αυτόματη και στιγμιαία δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων (ή τον κατοπτρισμό) των δεδομένων σας για να έχετε αντίγραφα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο.

Για να λειτουργήσουν σωστά τα συγκεκριμένα συστήματα θα χρειαστείτε τους κατάλληλους δίσκους, δηλαδή δίσκους NAS. Προτάσεις όπως η σειρά WD Red Pro της Western Digital είναι σχεδιασμένες ώστε να ανταπεξέρχονται πλήρως στις απαιτήσεις μίας επιχείρησης 24/7. Είναι ιδανικοί για μεγάλο όγκο αρχείου υποστηρίζοντας έως και πάνω από 300TB τον χρόνο. Παρέχουν υψηλή αξιοπιστία χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες όπως η NASware 3.0, που βελτιώνουν την απόδοση του δίσκου αυξάνοντας τη συμβατότητα με συστήματα NAS, προστατεύοντας τα πολύτιμα δεδομένα σας και ελαττώνοντας τις αστοχίες του δίσκου στις RAID εφαρμογές.

 

 

Λύσεις για κέντρα δεδομένων

Αν έχετε υψηλές απαιτήσεις σε χώρο αποθήκευσης και σε ταχύτητα διαχείρισης των δεδομένων σας, τότε θα χρειαστείτε μια πιο ολοκληρωμένη λύση όπως είναι η πρόταση της Synology NAS RS2418RP+ File Server. Είναι ιδανική λύση για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αφού μπορεί να αξιοποιηθεί ως κεντρικός διακομιστής μεγάλου όγκου αρχείων, ή backup στόχος για σταθμούς εργασίας των εργαζομένων σας.

Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε σκληρούς δίσκους ΗDD υψηλής ακρίβειας όπως είναι η σειρά Western Digital Gold. Πρόκειται για μονάδες ειδικά σχεδιασμένες για χρήση σε κέντρα δεδομένων μικρών επιχειρήσεων. Κατασκευάζονται για τις ανάγκες συνεχούς πρόσβασης, εγγραφής και παράδοσης δεδομένων όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Υπάρχει μεγάλη ευελιξία στο κομμάτι διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου, αφού είναι διαθέσιμες σε χωρητικότητες έως 18ΤΒ.

 

Σκληροί δίσκοι για συστήματα παρακολούθησης μέσω βίντεο

Για τις ανάγκες συστημάτων παρακολούθησης μέσω βίντεο, τα οποία λειτουργούν όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, συνιστάται να επενδύσετε σε μονάδες που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για αυτή τη δουλειά. Μονάδες όπως οι σειρές Seagate Skyhawk Surveillance και Western Digital Purple Surveillance HDD, προσφέρουν αποδοτική αποθήκευση για έξυπνη καταγραφή βίντεο που βοηθά στη μείωση της απώλειας καρέ, ενώ μπορούν να καταγράψουν ανάλυση HD.

Εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση, αξιοπιστία και δυνατότητα διαχείρισης φόρτου εργασίας για προηγμένες συσκευές έξυπνης εγγραφής βίντεο με ενεργοποιημένη λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης, εγγραφείς, συσκευές ανάλυσης βίντεο, διακομιστές βαθιάς εκμάθησης και αποθήκευση σε cloud. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένοι με αντιθαμπωτικά εξαρτήματα για απαιτητικά περιβάλλοντα και με επιπλέον στιβαρότητα για περιβλήματα πολλαπλών φατνίων.

 

 

Επεκτείνετε τον αποθηκευτικό σας χώρο στον υπολογιστή σας

Εκτός από τα συστήματα file servers – NAS, ίσως χρειάζεστε και ένα αξιόπιστο εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο για να επεκτείνετε τον αποθηκευτικό χώρο του υπολογιστή σας. Με προτάσεις όπως η σειρά  WD My Passport SSD Εξωτερικός Δίσκος ή τα SanDisk Ultra Fit USB 3.1 Flash Drive της SanDisk, εξασφαλίζετε απόδοση που ενισχύει την παραγωγικότητά σας. Ιδανικές λύσεις αποθήκευσης για τους επαγγελματίες που βρίσκονται συχνά εν κινήσει για να έχετε πρόσβαση στον ψηφιακό σας κόσμο κάθε στιγμή, όπου κι αν βρίσκονται.

Μπορείς να δεις ακόμη