Antstream: Οι streaming υπηρεσίες που αλλάζουν το retro gaming

by Admin_

Στην εποχή του cloud και του streaming, δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί και ο χώρος των videogames. Έτσι, μία νέα εταιρεία με το όνομα Antstream σκοπεύει να αλλάξει ριζικά το retro gaming προσφέροντας νέες πρωτοποριακές συνδρομητικές υπηρεσίες!

Συγκεκριμένα, δανείζεται τη βασική ιδέα λειτουργίας από υπηρεσίες όπως το Netflix ή το Spotify και την προσαρμόζει στα παιχνίδια που αγάπησες από παλαιότερες δεκαετίες. Παράλληλα, οι δημιουργοί του αξιοποιούν την αυξανόμενη ζήτηση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια για retro games και τη συνεχόμενη εμφάνιση φθηνών hardware emulators στην αγορά.

Ειδικότερα, το project βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία χρηματοδότησης (μέσω crowdfunding) και ήδη έχει ξεπεράσει τον αρχικό του στόχο. Πρόκειται για συνδρομητική υπηρεσία. Όσοι χρήστες υποστηρίζουν την καμπάνια μέσω Kickstarter θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην early access περίοδο και μερικά ακόμα προνόμια.

Προσφέρει τη δυνατότητα να παίξεις περισσότερα από 400 κλασσικά παιχνίδια από την εποχή των 70’s, 80’s και 90’s. Σταδιακά θα προστεθούν κι άλλοι τίτλοι στην βιβλιοθήκη του. Πρόκειται προφανώς για τίτλους από όλους σχεδόν τους κατασκευαστές και δημιουργούς της εποχής εκείνης, αλλά και δημιουργίες που ήταν αποκλειστικές για συγκεκριμένα μηχανήματα και κονσόλες. Όλα αυτά μαζί σε ένα app! Αξίζει να σημειωθεί πως το Antstream θα είναι διαθέσιμο μέσω app για κινητά, για tablet (και γενικά συσκευές android), για PC με Windows, υπολογιστές Mac, άλλα και για XBOX!

 

 

Οι διαφορές του 

Ουσιαστικά θα μοιάζει πολύ και με τις τεχνολογίες Stadia και xCloud των Google και Microsoft αντίστοιχα. Δηλαδή οι υπηρεσίες θα υποστηρίζονται απευθείας από το δίκτυο. Από μόνη της αυτή η αλλαγή αποτελεί ένα πρωτοποριακό και σύγχρονο βήμα στο gaming. Έτσι πέρα από το app δεν θα χρειάζεται να κάνεις download, εγκατάσταση software ή χρήση ειδικού hardware. Παράλληλα, δεν θα υπάρχουν σχεδόν καθόλου καθυστερήσεις αφού τα παιχνίδια δεν είναι τόσο απαιτητικά σε γραφικά και λειτουργία. Επίσης, έχει γίνει προσπάθεια να διατηρηθεί το «look and feel» της εποχής και όλα έχουν γίνει με σεβασμό στο σωστό emulation.

Το πιο ενδιαφέρον είναι τα νέα στοιχεία και υπηρεσίες που θα δέσουν με το retro ύφος. Θα υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα για online co-op παιχνίδι, global challenges αλλά και achievements. Ενώ λοιπόν απευθύνεται στους μεγαλύτερους ηλικιακά gamers και λάτρεις την παλαιότερης gaming εποχής σίγουρα θα το απολαύσουν και οι νεότεροι χρήστες και το ηλικιακά μικρότερο κοινό. Τα πιο πολλά videogames είναι όντως απλά και με λιγότερη βία ή ακατάλληλο περιεχόμενο απ’ ότι τα περισσότερα σύγχρονα.

Τέλος, αποτελεί μία τίμια προσπάθεια ενοποίησης του χώρου και αντιμετώπισης της πειρατείας. Η σκέψη είναι με ένα λογικό κόστος να μπορείς να βρεις και να παίξεις γρήγορα τα πάντα, ενώ ένα μέρος της συνδρομής θα καταλήγει στον δημιουργό του εκάστοτε videogame. Αυτό ίσως βοηθήσει και στη διάσωση του κώδικα και των ίδιων των παιχνιδιών. Πρόκειται όντως για μία ενδιαφέρουσα προσπάθεια που θα αλλάξει το retro gaming και ίσως αντικαταστήσει όλους τους emulators που πιθανά χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη