Άποικοι του Κατάν: το θρυλικό επιτραπέζιο έρχεται και στις κονσόλες

by Aggeliki Tsoukana

Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και τώρα που καθόμαστε λίγο περισσότερο μέσα στο σπίτι, ταινίες, σειρές, gaming και επιτραπέζια έχουν την τιμητική τους. Αν λοιπόν είσαι gamer και παίζεις και επιτραπέζια, τότε η επόμενη είδηση θα σε χαροποιήσει. Όπως ανακοίνωσε η Dovetail Games, το πασίγνωστο επιτραπέζιο “Οι Άποικοι του Κατάν” (Τhe Settlers of Catan) πρόκειται να κυκλοφορήσει σε νέα βελτιωμένη ηλεκτρονική μορφή για τις κονσόλες, ως “Catan: Console Edition”.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το Κατάν υπάρχει ήδη σε ψηφιακή μορφή για PC, Smartphones και Tablets εδώ και αρκετά χρόνια, έχοντας δεκάδες χιλιάδες φανατικούς παίκτες, όμως αυτή είναι η πρώτη μεταφορά για κονσόλες. Σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης, η νέα αυτή έκδοση θα προσφέρει αντίστοιχη εμπειρία με υποστήριξη για online play, ώστε να μπορείς να παίζεις με τους φίλους σας όχι μόνο τοπικά αλλά και μέσω διαδικτύου, ενώ θα μπορείς πάντα να παίξεις και κοντρα στην AI.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζεις τι είναι το Κατάν, πρόκειται για ένα επιτραπέζιο στρατηγικής και συγκέντρωσης πόρων, όπου οι παίκτες δημιουργούν τις αποικίες τους σε ένα νησί (στο Κατάν), μαζεύοντας και ανταλλάσσοντας πόρους (σιτάρι, ξυλεία, πρόβατα, τούβλα και ορυκτά), με τον κάθε παίκτη να πρέπει να διαλέξει προσεκτικά που θα κτίσει, ποιους πόρους θα μαζεύει, πότε θα κάνει εμπόριο με άλλους παίκτες προκειμένου να είναι εκείνος ο νικητής.

Και όπως μπορείς να δεις στο trailer που ακολουθεί, η νέα ηλεκτρονική έκδοση ζωντανεύει με μοναδικό τρόπο το κλασσικό αυτό επιτραπέζιο παιχνίδι στην οθόνη, με πολύ όμορφα 3D γραφικά. Το “Catan: Console Edition”, είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει εντός του 2023 για PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One και Xbox Series X|S.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4Xbox Series X, Xbox Series S.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη