Εισαγωγή στον φανταστικό κόσμο του God of War Ragnarok

by Aggeliki Tsoukana

Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί το God of War Ragranok, πίσω από την ανάπτυξη του οποίου βρίσκεται η Santa Monica Studio της Sony. Δίχως αμφιβολία, πρόκειται για μία από τις κορυφαίες κυκλοφορίες της τελευταίας πενταετίας και το καλύτερο first party game του PlayStation 5 μέχρι στιγμής. Εμείς, συνεχίζουμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι του, προσπαθώντας αυτή τη φορά να σου προσφέρουμε μια πρώτη ιδέα σχετικά με το τι θα πρέπει να περιμένεις.

Τα γεγονότα του God of War Ragnarok ξεκινούν λίγα χρόνια μετά από εκείνα του God of War, που πρωτοκυκλοφόρησε για το PlayStation 4 το 2018. Οι παγωμένοι άνεμοι του Fimbulwinter έχουν έρθει στη Midgard, καθιστώντας την επιβίωση για τον Kratos, τον Atreus και τον Mimir στην άγρια ​​φύση της Σκανδιναβίας πιο δύσκολη από ποτέ. Παρά το γεγονός ότι στο πρώτο παιχνίδι χτίστηκε μια τεράστια εμπιστοσύνη και κατανόηση ανάμεσα σε πατέρα και γιό, η σχέση τους συνεχίζει να χαρακτηρίζεται από μεγάλη πολυπλοκότητα, ειδικά μετά την αποκάλυψη των δυνάμεων του Atreus και της προφητείας που είδε μόνο ο Kratos.

Η περιέργεια έχει φέρει τον Atreus στα όρια της απελπισίας. Δεν είναι το μικρό παιδί που γνώρισες πριν κάτι παραπάνω από 4,5 χρόνια και όπως όλοι οι νέοι της ηλικίας του, αυτό που βασανίζει το μυαλό του είναι να μπορέσει να καταλάβει το ποιος είναι και σε τι θα μπορούσε να εξελιχθεί. Το μυστήριο που καλύπτει τον ρόλο που θα παίξει ο Loki στη μεγάλη σύγκρουση που βρίσκεται προ των πυλών, είναι κάτι που ο συμπρωταγωνιστής δεν μπορεί απλά να το προσπεράσει. Από τη μία, επιθυμία του είναι να παραμείνει η οικογένειά του ασφαλής, από την άλλη δεν θέλει σε καμία περίπτωση να μείνει αμέτοχος στη σύγκρουση που κατατρώει τα Nine Realms.

Ο Kratos συνεχίζει να κουβαλάει τις γνώσεις και εμπειρίες από τα λάθη του παρελθόντος και θέλει να γλιτώσει τον Atreus από τα αιματηρά μαθήματα που πήρε από τη σύγκρουσή του με τους θεούς. Πάνω απ’ όλα θέλει να κρατήσει τον γιο του ασφαλή και μετά την αντιπαράθεσή τους με τον Baldur, έχει γίνει κάτι παραπάνω από φανερό ότι οι περαιτέρω συγκρούσεις με τους Aesir θα οδηγήσουν σε τραγωδία και μόνο.

Ο Kratos και ο Atreus θα πρέπει να διαλέξουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν. Όποια και αν είναι η απόφασή τους, θα καθορίσει τη μοίρα όλων όσων ζουν στα Nine Realms καθώς πλησιάζει το Ragnarok.

 

 

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 9 Νοεμβρίου 2022 και δύο ημέρες μετά, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα βήματα της περιπέτειας. Οπότε δεν μπορούμε προς στιγμή να σου μεταφέρουμε ιδιαίτερες λεπτομέρειες για το gameplay. Θα ακολουθήσει βεβαίως αναλυτικό review για το παιχνίδι σε λίγες ημέρες, οπότε θα έχεις τη δυνατότητα να ενημερωθείς πλήρως. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πρέπει να περιμένεις κάτι λιγότερο από μία επική περιπέτεια.

Ο Kratos και ο Atreus είναι για μια ακόμα φορά κυνηγοί και κυνηγημένοι. Ναι μεν στο πρώτο παιχνίδι η Freya ήταν σύμμαχός τους, όμως ο θάνατος του γιού της, Baldur την έχει μετατρέψει σε ορκισμένη εχθρό τους. Η Freya δεν είναι μόνο μια πανίσχυρη μάγισσα, αλλά και μια εξαιρετική πολεμίστρια, αποφασισμένη να πάρει εκδίκηση για τον χαμό του τέκνου της. Για τον λόγο αυτό, δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που έχει στην κατοχή της. Στο κυνήγι των δύο πρωταγωνιστών και ο παντοδύναμος Thor, που θρηνεί τον θάνατο των γιών του και του ετεροθαλούς αδελφού του. Αυτός που ο Mimir αποκαλεί τον μεγαλύτερο σφαγέα στα Nine Realms, κέρδισε τον τίτλο του πιο δυνατού θεού των Aesir εξολοθρεύοντας σχεδόν όλους τους Giants, ακολουθώντας τις οδηγίες του Odin.

O Kratos κουβαλάει το Leviathan Axe και τα Blades of Chaos, που μπορεί να τα συνδυάζει με το στοιχείο από τα οποία είναι φτιαγμένα, για να κάνει, προσωρινά, ακόμα πιο ισχυρές τις επιθέσεις του. Παράλληλα, σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι, μπορεί να χρησιμοποιεί αντικείμενα από το περιβάλλον για να τα στρέφει εναντίον των εχθρών του και με τη βοήθεια των Blades of Chaos εκμηδενίζει ουσιαστικά την απόσταση από τη μία ως την άλλη άκρη μεγάλων κενών. Όσο για τον Atreus, είναι πιο ενεργός, δεν περιορίζεται απλά σε δευτερεύοντα ρόλο και όσο προχωράει το “ταξίδι”, τόσο περισσότερο θα αποδεικνύει πως μπορεί να φτάσει μια μέρα τον πατέρα του.

Τα γραφικά είναι εξαιρετικά, όχι μόνο στο PlayStation 5 αλλά και στο βασικό μοντέλο του PlayStation 4. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές, για να προσαρμόσεις την απεικόνιση με βάση και την τηλεόραση ή monitor που διαθέτεις.

 

Στο PlayStation 5, οι επιλογές έχουν ως εξής:

– Favor Performance

Ανάλυση από 1440 έως 2160p, με τον ρυθμό ανανέωσης να στοχεύει στα 60fps

 

– Favor Performance + HFR

Ανάλυση 1440p με τον ρυθμό ανανέωσης ξεκλείδωτο στα 60fps

 

– Favor Performance + HFR +VRR

Ανάλυση 1440p με τον ρυθμό ανανέωσης ξεκλείδωτο στα 60fps

 

– Favor Quality

Ανάλυση 2160p (Native 4K), με τον ρυθμό ανανέωσης να στοχεύει τα 30fps

 

– Favor Quality + HFR

Ανάλυση από 1800p έως 2160p, με τον ρυθμό ανανέωσης να στοχεύει τα 40fps

 

– Favor Quality + HFR +VRR

Ανάλυση από 1800p έως 2160p, με τον ρυθμό ανανέωσης ξεκλείδωτο στα 40fps

 

 

Οι κάτοχοι PlayStation 4 έχουν στη διάθεσή τους τα:

 

Pro Favor Performance

Ανάλυση από 1080p έως 1656p, με τον ρυθμό ανανέωσης ξεκλείδωτο στα 30fps

 

Pro Favor Quality

Ανάλυση από 1440p έως 1656p με τον ρυθμό ανανέωσης να στοχεύει τα 30fps

 

Standard

Ανάλυση 1080p με τον ρυθμό ανανέωσης στα 30fps.

 

To God of War Ragranok μπορείς να το αποκτήσεις άμεσα από το eshop ή από ένα φυσικό κατάστημα Κωτσόβολος.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη