Apple Watch Series 4 με ανανεωμένο σχεδιασμό και νέα χαρακτηριστικά!

by K-Admin 1

 

Σχεδιασμός καλύτερος από ποτέ

Η μεγάλη οθόνη και ο συνολικός σχεδιασμός του Apple Watch Series 4 καταφέρνουν να κλέψουν τις εντυπώσεις. Με τις εξωτερικές διαστάσεις να μη διαφοροποιούνται από το Apple Watch Series 3, η Apple κατάφερε να ενσωματώσει μία αρκετά μεγαλύτερη οθόνη τεχνολογίας LTPO ΑΜΟLED (low-temperature polycrystalline oxide), ελαχιστοποιώντας τα περιθώρια. Αυτό της επιτρέπει να έχει 32% μεγαλύτερο μέγεθος στο μοντέλο των 44mm και 35% στο μοντέλο των 40mm. Το ηχείο έχει επίσης επανασχεδιαστεί πλήρως, καθιστώντας το κατά 50% πιο ισχυρό σε σχέση με το υφιστάμενο μοντέλο, ενώ το μικρόφωνο βρίσκεται πλέον μακριά από το ηχείο. Με αυτόν τον τρόπο η συνομιλία στις τηλεφωνικές κλήσεις είναι πολύ πιο καθαρή.

To πίσω μέρος του νέου Apple Watch είναι κατασκευασμένο από μαύρο κεραμικό και ζαφείρι κρύσταλλο, επιτρέποντας καλύτερη ασύρματη επικοινωνία, ενώ διαθέτει αξιολόγηση ανθεκτικότητας στο νερό έως 50 μέτρα – πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδανικό για δραστηριότητες όπως κολύμβηση στη θάλασσα ή στην πισίνα. Επιπλέον, έρχεται σε μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων με εντυπωσιακούς χρωματισμούς και πανέμορφα λουράκια για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στο στυλ και την προσωπικότητά σου.

 

Ταχύτερο, εξυπνότερο… απολαυστικότερο!

Στην «καρδιά» του Apple Watch Series 4 υπάρχει το νέο chip S4 της Apple, το οποίο διαθέτει νέο διπύρηνο επεξεργαστή 64-bit που μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και στους πιο υψηλούς ρυθμούς. Οι εφαρμογές σου ανοίγουν αμέσως και είναι πάντα ενημερωμένες, ώστε να μπορείς να κάνεις ακόμα πιο εύκολα και γρήγορα τις καθημερινές σου εργασίες όπως να παρακολουθείς τους Κύκλους Δραστηριότητας, να ελέγχεις το ημερολόγιό σου ή να απαντάς σε μηνύματα.

Το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο έχουν επίσης δεχθεί σημαντικές βελτιώσεις αφού πλέον προσφέρουν διπλάσια δυναμική εμβέλεια και μπορούν να εντοπίσουν κίνηση οκτώ φορές γρηγορότερα. Σε ό,τι αφορά στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η Apple έχει αυξήσει το χρόνο υπαίθριας προπόνησης σε έξι ώρες, με πλήρες GPS tracking για ακόμη μεγαλύτερες διαδρομές με ποδήλατο. Στην καλύτερη ενεργειακή απόδοση του νέου Apple Watch συμβάλει και η νέας τεχνολογίας οθόνη LTPO AMOLED, χάρη στην οποία η συσκευή μπορεί να λειτουργεί σχεδόν μια ολόκληρη μέρα με μία μόνο φόρτιση.

 

Ολοκαίνουργια εμπειρία χρήσης με λειτουργικό watchOS 5 και βελτιωμένο UI

Το νέο λειτουργικό watchOS 5 της Apple συνδυάζεται με ένα επανασχεδιασμένο UI που μπορεί να σου εμφανίζει περισσότερες πληροφορίες ταυτόχρονα επί της οθόνης ενώ τα νέα προσαρμόσιμα watch faces σου επιτρέπουν να επιλέξεις ανάμεσα σε 8 διαφορετικά widgets. Η εφαρμογή Breathe, την οποία πολλοί χρησιμοποιούν για διαλογισμό ή για να βελτιώσουν τον καρδιακό τους ρυθμό, είναι τώρα διαθέσιμη ως watch face. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις απλά ανυψώνοντας τον καρπό σου επιτρέποντας στην εφαρμογή Breathe να σε καθοδηγήσει με τεχνικές χαλάρωσης όπως βαθιές αναπνοές.

Παράλληλα, η ψηφιακή βοηθός Siri έρχεται ακόμα πιο ανανεωμένη για να σου προσφέρει ακόμα περισσότερες ευκολίες. Για παράδειγμα, δε χρειάζεται πλέον να πεις “Hey Siri” για να ενεργοποιηθεί. Απλά σηκώνεις τον καρπό και μιλάς. Και δεδομένου ότι το Siri watch face μπορεί και μαθαίνει της συνήθειες του χρήστη, μπορεί να κάνει προληπτικά προτάσεις στο σωστό χρόνο και τόπο, όπως π.χ. η παραγγελία του πρωινού σου καφέ!

 

 

Φροντίζει για την υγεία και τη φυσική σου κατάσταση

Το νέο Apple Watch έρχεται μαζί με μια ποικιλία λειτουργιών fitness που σου επιτρέπουν να παρακολουθείς με ακρίβεια την υγεία σου. Εκτός από τις κλασικές λειτουργίες fitness (θερμίδες, επίπεδα δραστηριότητας κ.ά.), μπορεί πλέον να ανιχνεύσει ακόμα κι αν έπεσε ή γλίστρησε ο χρήστης αναλύοντας την επιτάχυνση πρόσκρουσης. Εάν εντοπίσει ότι ο χρήστης βρίσκεται ακίνητος για πάνω από 1 λεπτό, αυτόματα θα καλέσει και θα στείλει μήνυμα στις επαφές έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιώντας τη λειτουργία SOS.

Είναι επίσης εφοδιασμένο με προηγμένους αισθητήρες για να σε ενημερώνει όταν έχεις ασυνήθιστό καρδιακό παλμό, ενώ μπορεί να ανιχνεύσει ακόμα και την κολπική μαρμαρυγή. Το νέο Apple Watch είναι η πρώτη φορητή καταναλωτική συσκευή που έρχεται με ενσωματωμένο αισθητήρα καρδιακού παλμού για να μπορείς να κάνεις ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) απευθείας από τον καρπό σου κρατώντας απλά το δάκτυλό σου στη συσκευή για 30 δευτερόλεπτα. Αυτό θα μετρήσει την ηλεκτρική δραστηριότητα του καρδιακού παλμού και, στη συνέχεια, θα εμφανίσει την αναφορά στη σχετική εφαρμογή για να τη μοιραστείς με τον προσωπικό σου γιατρό.

Δίχως αμφιβολία το Apple Watch Series 4 αποτελεί έναν απαραίτητο σύντροφο που βοηθά στην επικοινωνία, την ψυχαγωγία και την καλή υγεία!

 

Μπορείς να δεις ακόμη