Αρχές του 2023 θα γίνει διαθέσιμο το PlayStation VR2

by Aggeliki Tsoukana

Σχεδόν έξι χρόνια μετά το ντεμπούτο του πρώτου PlayStation VR, η Sony ετοιμάζεται πυρετωδώς για το λανσάρισμα του αντικαταστάτη του, το οποίο μετά από πρόσφατη ανακοίνωση μέσα από τον επίσημο λογαριασμό Instagram της Sony Interactive Entertainment έχει πλέον και περίοδο – προσοχή όχι ημερομηνία- κυκλοφορίας, στις αρχές του 2023.

Να σου θυμίσουμε ότι το νέο σύστημα εικονικής πραγματικότητας της Sony ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα θα ξεπεράσει τον προκάτοχό του σε όλους τους τομείς, προσφέροντας πρωτόγνωρα επίπεδα εμβίδυσης, καλύτερη εργονομία, νέα mode λειτουργίας, μέχρι και λειτουργία υποστήριξη live streaming.

Το PlayStation VR2 θα διαθέτει δύο OLED οθόνες ανάλυσης 2.000×2.040 pixels ανά μάτι, με οπτικό πεδίο 110°, θα υποστηρίζει μέγιστο ρυθμό ανανέωσης 120Hz και απεικόνιση 4K HDR. Η σχεδίασή ακολουθεί την ίδια λογική με τα υπόλοιπα αξεσουάρ του PS5 – το χειριστήριο DualSense και το PULSE 3D headset- και τόσο τα χειριστήρια όσο και σετ κεφαλής διακρίνονται για το σφαιρικό σχεδιασμό τους, ο οποίος αντιπροσωπεύει τη θέαση 360° που προσφέρει η εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας.

Το PlayStation VR2 θα μπορεί να ανιχνεύσει όχι μόνο την κίνηση του κεφαλιού, των χεριών και των χειριστηρίων, αλλά και την κίνηση των ματιών σου για ακόμα πιο ρεαλιστική αλληλεπίδραση με τον κόσμο και τους συμπαίκτες σου, ενώ ενσωματώνει και λειτουργία ανάδρασης στο σετ κεφαλής, προσθέτοντας με αυτό τον τρόπο ένα ακόμα στοιχείο ρεαλισμού στους εικονικούς κόσμους.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό και με την υποστήριξη της τεχνολογίας ήχου Tempest 3D σημαίνουν ότι θα μπορείς να νιώσεις την παρουσία ενός χαρακτήρα να σου ψιθυρίζει στο αυτί, να εντοπίζεις φίλους και εχθρούς από τον ήχο των πυρών και να βιώσεις τον τρόμο από μια απειλή που μπορεί να σε πλησιάζει από οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Τέλος χάρη στη νέα λειτουργία See-Through View το PlayStation VR2 θα σου επιτρέπει να εποπτεύεις τον περιβάλλοντα χώρο όσο φοράς το σετ κεφαλής, προκειμένου να εντοπίζεις και να αποφεύγεις τυχόν εμπόδια, ενώ η σύνδεση με την κονσόλα είναι πανεύκολη και θα απαιτεί ένα μόνο USB Type-C καλώδιο. To PlayStation VR2 θα είναι συμβατό μόνο με τα PS5, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό ανάπτυξη ειδικά για αυτό πάνω από 20 παιχνίδια από τα Playstation Studios και από τρίτους developers.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη