Atari 400 Mini – Μια ακόμα μίνι κονσόλα για τους οπαδούς του retro gaming

by Zikou Stella

Τάση που ξεκίνησε με το NES mini για επανακυκλοφορία κονσολών και υπολογιστών που “έζησαν” χρόνια δόξας πριν μερικές δεκαετίες συνεχίζεται. Αυτή τη φορά σειρά παίρνει το 400 Mini που ανακοίνωσαν η Plaion και η Retro Games Ltd. Πρόκειται για μια κατά πολύ μικρότερη σε μέγεθος έκδοση του Atari 400 και θα έρθει με μια σειρά από προεγκατεστημένα παιχνίδια.

Η συσκευή έχει το μισό μέγεθος του υπολογιστή που κυκλοφόρησε το 1979 και στο πακέτο περιλαμβάνεται μια μοντέρνα έκδοση του CX40 Atari joystick που υποστηρίζει USB, οπότε θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις και με άλλες συσκευές. Η κονσόλα θα έχει πέντε θύρες USB που θα επιτρέπουν τη σύνδεση περιφερειακών όπως joysticks ή keyboards , όπως επίσης και το φόρτωμα παιχνιδιών από στικάκι USB. Εννοείται ότι δεν θα λείπει η έξοδος HDMI για να μεταφέρεις τη μαγεία του retro gaming στην οθόνη της τηλεόρασής σου.

Το 400 Mini θα έχει 25 προεγκατεστημένα παιχνίδια από την εποχή 8-bit της Atari, όπως το Berzerk, το Millipede, το Miner 2049er, το M.U.L.E. και το Star Raiders II. Όλα θα προσφέρουν ευκολίες όπως η αποθήκευση σε οποιοδήποτε σημείο θέλεις και η επαναφορά σε προηγούμενο σημείο του gameplay, για τη “διόρθωση” κάποιου ανεπανόρθωτου σφάλματος ή την εκ νέου προσπάθεια για να περάσεις από ένα δύσκολο σημείο δίχως να χάσεις πολύτιμες ζωές.

 

Μείνε συντονισμένος στο Kblog για να μάθεις το πότε θα κυκλοφορήσει το 400 Mini στα καταστήματα Κωτσόβολος και σε τι τιμή.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

Έλα στην πιο KMING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη