STATE OF PLAY: DEATH STRANDING 2, SILENT HILL 2 ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

by Aggeliki Tsoukana

Για πολλούς, το State of Play της Sony που πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2024 ήταν το καλύτερο όλων των εποχών. Δικαίως, μιας και από την οθόνη πέρασαν μερικά από τα παιχνίδια που περιμένουν περισσότερο από όλα οι κάτοχοι PlayStation 5, όπως το Death Stranding 2, το Silent Hill 2, το Judas και το Until Dawn. Ας τα πάρουμε όμως ένα, ένα.

 

Death Stranding 2: On the Beach

Ο πλήρης τίτλος του επόμενου παιχνιδιού του Hideo Kojima είναι Death Stranding 2: On the Beach και θα κυκλοφορήσει το 2025 για το PlayStation 5.

Το σενάριο σχετίζεται με μια “εμπνευσμένη” αποστολή σχετικά με τη σύνδεση των ανθρώπων μεταξύ τους, πέρα από τα όρια της UCA. Ο Sam, μαζί με τους συντρόφους του, ξεκινάνε για ένα νέο ταξίδι με σκοπό να σώσουν την ανθρωπότητα από την εξαφάνιση. Θα διασχίσουν έναν κόσμο γεμάτο παράξενους εχθρούς, εμπόδια και ένα ερώτημα που τους στοιχειώνει: θα πρέπει να συνδεθούμε; Βήμα προς βήμα, ο θρυλικός δημιουργός παιχνιδιών, Hideo Kojima θα αλλάξει για ακόμα μια φορά τον κόσμο.

Στο Death Stranding 2: On the Beach επιστρέφουν οι ηθοποιοί Norman Reedus, Léa Seydoux, Troy Baker και στο πλευρό τους θα βρεθούν αυτή τη φορά οι: Elle Fanning, Shioli Kutsuna αλλά και ο βραβευμένος σκηνοθέτης, George Miller.

 

 

Silent Hill 2 Remake

Κατά τη διάρκεια του State of Play, η Konami και η Bloober Team αποκάλυψαν ένα trailer για το Silent Hill 2 Remake, που αποκαλύπτει τους μηχανισμούς της μάχης, οι οποίοι έχουν εκσυγχρονιστεί για να ταιριάζουν με τα δεδομένα της τωρινής εποχής.

Έχοντας λάβει μια επιστολή από τη σύζυγό του η οποία έχει φύγει από τη ζωή, ο James πηγαίνει εκεί που έχει τις πιο πολλές αναμνήσεις μαζί της, με την ελπίδα να τη δει ακόμα μία φορά, στο Silent Hill. Εκεί, δίπλα στη λίμνη, θα συναντήσει μια γυναίκα που μοιάζει “τρομακτικά” με τη σύζυγό του.

“Το όνομά μου… είναι Μαρία”, λέει η γυναίκα με χαμόγελο. Το πρόσωπο, η φωνή της… Είναι όπως εκείνη.

Ετοιμάσου για ένα επικό psychological survival horror game, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο της σειράς, τώρα όμως θα βιώσεις την εμπειρία με γραφικά υψηλής ανάλυσης και καθηλωτικούς ήχους.

Το remake του Silent Hill 2 βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης για PlayStation 5 και PC (Steam), δίχως προς το παρόν να γνωρίζουμε το πότε θα κυκλοφορήσει.

 

 

Silent Hill: The Short Message

H Konami κυκλοφόρησε το Silent Hill: The Short Message, το οποίο όλοι οι κάτοχοι PlayStation 5 μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν μέσω του PlayStation Store.

Μετά από μηνύματα από τη φίλη της Maya, η Anita βρίσκεται σε μια πολυκατοικία που καταρρέει, διαβόητη για τις φήμες περί αυτοκτονιών.

Με κάτι να την τραβάει στο εσωτερικό της, η Anita αποκτάει σύντομα την αίσθηση μιας πραγματικότητας που καταρρέει καθώς συναντά παράξενους, απόκοσμους χώρους και τρομερά τέρατα.

Το μήνυμα της Maya ήταν ξεκάθαρο – “δεν μπορείς να φύγεις μέχρι να το βρεις” – αλλά τι είναι αυτό που πραγματικά ψάχνει η Anita;

Απλά κατέβασε στην κονσόλα σου το Silent Hill: The Short Message και αναζήτησε την απάντηση.

 

 

Until Dawn

Η Sony Interactive Entertainment και η Ballistic Moon ανακοίνωσαν το remaster του interactive horror game Until Dawn, που θα κυκλοφορήσει το 2024, για PlayStation 5 και PC.

Όταν οκτώ φίλοι επιστρέφουν στο απομονωμένο καταφύγιο όπου δύο από την ομάδα τους εξαφανίστηκαν ένα χρόνο πριν, ο φόβος σφίγγει την παγωμένη λαβή του γύρω τους και τα πάντα βυθίζονται σε έναν εφιάλτη δίχως διέξοδο.

Το παιχνίδι έχει δημιουργηθεί εξ’ αρχής με τη βοήθεια της Unreal Engine 5 και έχει εμπλουτιστεί με κινηματογραφικές σκηνές, βελτιωμένους μηχανισμούς του gameplay και πολλά άλλα, που θα σου προσφέρουν μια εμπειρία θρίλερ, σε ένα βουνό όπου τίποτα δεν είναι όπως αρχικά φαίνεται.

Ετοιμάσουν να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου. Οι αποφάσεις που θα λάβεις θα καθορίσουν το ποιος θα παραμείνει ζωντανός ως την αυγή.

 

 

Physint

H Sony Interactive Entertainment και η Kojima Productions ανακοίνωσαν το Physint, ένα “παιχνίδι δράσης και κατασκοπείας”. Η παραγωγή θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για το Death Stranding 2: On the Beach. Δεν ανακοινώθηκαν οι πλατφόρμες στις οποίες θα κυκλοφορήσει.

“Θα είναι ένα ολοκαίνουργιο, πρωτότυπο IP, ένα παιχνίδι δράσης και κατασκοπείας επόμενης γενιάς”, δήλωσε ο ιδρυτής της Kojima Productions, Hideo Kojima, κατά τη διάρκεια του State of Play. “Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά η παραγωγή θα ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς μετά το Death Stranding 2. Έχουμε μεγάλη εμπειρία με τη Sony, έχοντας αναπτύξει μαζί το είδος της κατασκοπείας για σχεδόν 30 χρόνια. Επίσης, η Sony δεν κάνει μόνο παιχνίδια, αλλά και μουσική και ταινίες. Σίγουρα θα είναι μια δυνατή συνεργασία. Σε δύο χρόνια από τώρα, θα γιορτάσω την 40η επέτειο της καριέρας μου στην παραγωγή παιχνιδιών. Είμαι βέβαιος ότι αυτός ο τίτλος θα είναι το αποκορύφωμα της δουλειάς μου”.

Ο Kojima συνέχισε, “Δεν μπορώ να σας πω τόσα πολλά τώρα, αλλά σχεδιάζουμε να συγκεντρώσουμε τεχνολογία αιχμής και ταλέντα από όλον τον κόσμο για να το δημιουργήσουμε. Φυσικά, είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι, αλλά είναι ταυτόχρονα και ταινία, όσον αφορά την εμφάνιση, την ιστορία, το θέμα, το καστ, την υποκριτική, τη μόδα και τον ήχο. Με αυτόν τον τίτλο, ελπίζουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια μεταξύ ταινιών και βιντεοπαιχνιδιών”.

 

 

Judas

To Judas είναι ένα παιχνίδι που αναμένεται να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και εγγύηση για αυτό αποτελεί ο δημιουργός του, Kevin Levine, ο άνθρωπος που μας πρόσφερε τα τρία αριστουργηματικά Bioshock. Κατά τη διάρκεια του State of Play, η εταιρεία που έχει ιδρύσει, η Ghost Story παρουσίασε ένα νέο trailer για το επερχόμενο single-player, narrative first-person shooter Judas, με τίτλο “Who is Judas?”

Στα πλάνα που θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις στη συνέχεια, θα μάθεις περισσότερα για το σκηνικό του παιχνιδιού, που τοποθετείται στη διαστημική πόλη Mayflower. Οι πολίτες της έχουν εκπαιδευτεί να συντρίβουν κυριολεκτικά ο ένας τον άλλο, ακόμα και για τις πιο ασήμαντες παραβάσεις και οι μηχανές έχουν αναλάβει τον πλήρη έλεγχο των επιχειρήσεων, των τεχνών και της διακυβέρνησης. Εσύ είσαι η Judas, καθοδηγητής όλων των γεγονότων σε μια μυστηριώδη ιστορία που διαδραματίζεται σε έναν κόσμο ο οποίος αλλάζει με κάθε σου απόφαση.

Δεν έγινες ο πολίτης πρότυπο που κάποιοι ονειρεύονταν, αλλά επέλεξες την επανάσταση για να διαλύσεις τα πάντα. Τι θα διαλέξεις; Να διορθώσεις ότι χάλασες ή θα αφήσεις τα πάντα να γίνουν στάχτη;

Το Judas αναμένεται για PS5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam, Epic Games Store).

Δες το trailer εδώ.

 

Metro Awakening

H Vertigo Games ανακοίνωσε το Metro Awakening, που θα λανσαριστεί εντός του 2024, για PlayStation VR2, Steam VR, Meta Quest 2 και Meta Quest 3.

Σύμφωνα με την περιγραφή που παρέχεται, είναι ένα story-driven first-person game, δημιουργημένο αποκλειστικά για συσκευές εικονικής πραγματικότητας, που συνδυάζει εξερεύνηση, μάχες, stealth και εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Βρισκόμαστε στο έτος 2028. Όσοι επέζησαν από το πυρηνικό Αρμαγεδδών προσπαθούν να επιβιώσουν στο Μετρό της Μόσχας – το τελευταίο καταφύγιο και τάφο του πολιτισμού, όπου φαντάσματα και πνεύματα στοιχειώνουν τους ζωντανούς σε αυτό το τεχνητό καθαρτήριο. Αναλαμβάνεις τον ρόλο του Serdar, ενός γιατρού που πρέπει να αντιμετωπίσει το σκοτάδι, τη θανατηφόρα ακτινοβολία και τις απειλές, τη στιγμή που αναζητά τη γυναίκα του και τα φάρμακα που χρειάζεται. Καθώς το θάρρος και η λογική του ωθούνται στα άκρα, πρέπει να μάθει να περπατά πάνω στη γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου, να ισορροπεί μεταξύ του υλικού κόσμου και αυτών των πνευμάτων και να μετατραπεί στην ύπαρξη που πάντοτε ήθελε.

 

 

Sonic X Shadow Generations

Η SEGA ανακοίνωσε το Sonic X Shadow Generations, μια έκδοση remastered του Sonic Generations που κυκλοφόρησε το 2011. Αναμένεται το προσεχές Φθινόπωρο, για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch και PC (Steam, Epic Games Store).

Πρωταγωνιστεί ο Shadow the Hedgehog, σε μια εντελώς νέα περιπέτεια, με δυνάμεις και ικανότητες που δεν έχεις δει στο παρελθόν. Όταν ο Black Doom, ο εχθρός του Shadow, εμφανίζεται ξανά απειλώντας να κυριαρχήσει στον κόσμο, ο πρωταγωνιστής θα πρέπει να ταξιδέψει στο παρελθόν του, να αντιμετωπίσει τις οδυνηρές αναμνήσεις του, να συγκρουστεί με γνωστούς αντιπάλους, να ξεκλειδώσει νέες δυνάμεις για να σώσει τον κόσμο και να αποδείξει γιατί τον θεωρούν ως το Τέλειο Πλάσμα.

Το Sonic X Shadow Generations θα προσφέρει επίσης ένα πλήρες remaster του Sonic Generations, με ανανεωμένα γραφικά και επιπλέον περιεχόμενο.

 

 

Για όλες τις υπόλοιπες ανακοινώσεις, μπορείς να θέλεις να παρακολουθήσεις το ολοκληρωμένο video του State of Play.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο KMING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη