Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας του Horizon Forbidden West

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Λίγες μέρες έχουν απομείνει πλέον μέχρι την κυκλοφορία του Horizon Forbidden West  σε PS4 και PS5 και ανάμεσα στα άλλα η Guerilla Games έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας του νέου τίτλου, καθώς η ομάδα ανάπτυξης αφιέρωσε πολύ δουλειά προκειμένου να διασφαλίσει ότι η εμπειρία του νέου παιχνιδιού θα είναι προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Ξεκινώντας από τις γενικές ρυθμίσεις και τον υποτιτλισμό το παιχνίδι θα έχει τους υπότιτλους προεπιλεγμένους και ενεργούς εργοστασιακά, ενώ θα μπορείς να αλλάξεις το μέγεθος της γραμματοσειράς και το χρώμα του background ώστε οι υπότιτλοι να είναι εύκολα αναγνώσιμοι. Παράλληλα μέσα στο μενού του παιχνιδιού θα βρεις την κατηγορία Notebook, όπου υπάρχουν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για τους χαρακτήρες, τις κινήσεις και εξηγήσεις για όλα τα gameplay mechanics

 

 

Συνεχίζοντας με τη δυσκολία, ο τίτλος θα υποστηρίζει πέντε διαφορετικά επίπεδα, από το Story Mode που θα έχει την ευκολότερη εμπειρία μάχης, μέχρι το Very Hard που θα προσφέρει πραγματικά απαιτητικές μάχες. Εκτός αυτών θα υπάρχει και custom επίπεδο δυσκολίας, όπου θα μπορείς να ρυθμίσεις την ενέργεια που θα χάνει η Aloy από τα χτυπήματα των αντιπάλων και αντίστοιχα πόση ζημιά θα δέχονται από τα δικά της χτυπήματα. Τέλος για τους παίκτες που προβληματίζονται με το σύστημα looting του παιχνιδιού, θα υπάρχει και επιλογή Easy Looting, όπου το loot των αντιπάλων θα περνάει αυτόματα στον inventory σου, μετά το τέλος κάθε μάχης.

Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις του χειριστηρίου υπάρχουν έτοιμα presets που περιλαμβάνουν και επιλογή για αριστερόχειρες, αλλά αν το επιθυμείς θα μπορείς να αλλάξεις εντελώς τα controls για να τα προσαρμόσεις στις δικές σου απαιτήσεις. Παράλληλα η επιλογή Co-Pilot σου επιτρέπει να δώσεις τον έλεγχο του χαρακτήρα σε ένα δεύτερο controller (DualSense ή DualShock 4 αντίστοιχα) και σε ένα δεύτερο προφίλ χρήστη, ώστε να σε βοηθήσει.

 

 

Αρκετές ευκολίες υπάρχουν και στις μάχες καθώς θα μπορείς να παραμετροποιήσεις το πόσο θα επιβραδύνει στο παιχνίδι όταν θα ενεργοποιείς το Weapon Wheel, ενώ δεν θα λείπει η επιλογή Aim Assist για ευκολότερη στόχευση. Επίσης θα μπορείς να αυξήσεις τη διάρκεια του Concentration, που επιβραδύνει προσωρινά το παιχνίδι όποτε στοχεύεις με το τόξο, ή ακόμα και να ρυθμίσεις το Concentration να ενεργοποιείται αυτόματα όποτε χρειάζεται.

Από τους αυτοματισμούς δεν λείπουν οι επιλογές Auto Sprint, Auto Heal (όποτε η υγεία σου πέσει κάτω από το 50%), και το Auto Shieldwing (που ανοίγει αυτόματα όποτε πέφτεις από μεγάλο ύψος, αφού πρώτα ξεκλειδώσεις τη σχετική ικανότητα). Επίσης στα σημεία του παιχνιδιού που απαιτείται να σκαρφαλώσεις, θα μπορείς να ενεργοποιήσεις τα Climbing Annotations, επιλογή που θα φωτίζει κατάλληλα τα σημεία στα οποία μπορείς να πιαστείς για να προχωρήσεις.

Τέλος στο κομμάτι του ήχου εκτός από ξεχωριστά ρυθμιστικά για τη μουσική, τις ομιλίες και τα ηχητικά εφέ, θα μπορείς να ρυθμίσεις τον ήχο να παίζει μονοφωνικά, αλλά και να αφαιρέσεις όλους τους τσιριχτούς και εκκωφαντικούς ήχους από το παιχνίδι αν έχεις πρόβλημα βουητού στα αυτιά.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, DualSense.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη