Τα καλύτερα Headset για τη νέα σου Xbox Series X/S κονσόλα

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Μία από τις καλύτερες αγορές που πιθανότατα έχεις κάνει φέτος είναι η επένδυση σε μία νέας γενιάς κονσόλα και δη η απόκτηση ενός Xbox Series X ή S! Αυτό γιατί θα σου προσφέρει δυνατές gaming συγκινήσεις για πολλά χρόνια, ενώ θα είναι και μία εξαιρετική multimedia συσκευή με πολλούς τρόπους και για διάφορες χρήσεις (π.χ. Netflix).

Ακριβώς για να ενισχύσεις αυτήν την εμπειρία μεγάλο ρόλο έχει και ο ήχος. Έτσι, πέρα από μία καλή τηλεόραση/monitor λογικά θα χρειαστείς και καλά ακουστικά και μικρόφωνο υπό τη μορφή ενός ποιοτικού headset. Βέβαια, ανάλογα με το bundle που έχεις αγοράσει μάλλον θα έχεις ήδη ένα τέτοιο απλό headset, αλλά καλό είναι να σκεφτείς σοβαρά να αγοράσεις κάτι ακόμα πιο «δυνατό»! Άλλωστε, πάντα θέλεις καλύτερη επικοινωνία με τους διαδικτυακούς φίλους, καλύτερο μπάσο ή ακόμα και περισσότερες ρυθμίσεις παραμετροποίησης.

Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι αν είσαι ήδη κάτοχος παλαιότερης Xbox κονσόλας και διαθέτεις ήδη καλά ακουστικά, τότε αυτά θα παίζουν και στην καινούργια κονσόλα. Δηλαδή, είσαι καλυμμένος λόγω hardware συμβατότητας προς τα πίσω που προσφέρει η Microsoft. Ταυτόχρονα, αυτό αποδεικνύει και πάλι ότι μία καλή επένδυση δεν πάει χαμένη.

 

Μερικές Κορυφαίες Επιλογές

 

 

Microsoft Xbox Wireless Headset

Συμβατότητα με: Xbox Series X/S, Xbox One

Είναι ένα επίσημο προϊόν με εξαιρετικό μπάσο και surround ήχο, αξιόπιστο μικρόφωνο που σε καλύπτει σε multiplayer games, άνετο στην εφαρμογή, αλλά κυρίως είναι αυτό που λέμε value for money (οπότε είναι εξαιρετική επιλογή αν δεν έχεις μεγάλο budget). Θα έλεγε κανείς ότι μοναδικά του μειονεκτήματα είναι το μάλλον μικρό του μέγεθος και το γεγονός ότι ξεπουλάει γρήγορα, άρα παίζει να μην είναι πάντα διαθέσιμο για αγορά!

 

 

SteelSeries Arctis 7X Wireless

Συμβατότητα με: Xbox Series X/S, Xbox One, PS5, PS4, PC, Switch, Android

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό προϊόν που μπορεί κυριολεκτικά να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συσκευές και όχι μόνο για gaming. Είναι πολύ άνετο ακόμα και αν το φοράς για πολλές ώρες και προσφέρει καλό ήχο σε κάθε χρήση. Ίσως θα μπορούσε να έχει περισσότερο μπάσο. Επιπρόσθετα, η μπαταρία έχει εξαιρετική αντοχή και το ασύρματο σήμα δεν πέφτει, ούτε έχει διακοπές.

 

Corsair HS75 XB Wireless

Συμβατότητα με: Xbox Series X/S, Xbox One

Είναι ένα προϊόν από μία γνωστή εταιρεία, το οποίο πέρα από τις καλές ηχητικές επιδόσεις, συνοδεύεται και από ένα premium Dolby Atmos app. Παράλληλα, έχει ένα εξαιρετικό mic isolation around, που κόβει κάθε background noise. Από την άλλη, στα αρνητικά είναι το κόστος αγοράς και ίσως το ότι είναι μεγάλα σε μέγεθος και σε μερικούς αυτό μπορεί να μην αρέσει.

 

Turtle Beach Stealth 700 Gen 2

Συμβατότητα με: Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, PC.

Μιλάμε για ένα redesign του γνωστού παλιότερου μοντέλου και η κύρια διαφορά είναι το ότι συνδέεται ασύρματα και απευθείας στην Xbox κονσόλα σου. Ταυτόχρονα, έχει διπλάσια ζωή η μπαταρία και είναι πολύ άνετο στη χρήση. Η τιμή είναι λογική με βάση τον ανταγωνισμό.

 

SteelSeries Arctis 9X

Συμβατότητα με: Xbox One, PS4, PC, Switch, Mac, Mobile

Δεν είναι κατασκευασμένο για το Series Χ/S αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτό. Ασύρματο, με καλό 3D special ήχο και ανθεκτική μπαταρία, αλλά πιο ακριβό από τον ανταγωνισμό και όχι με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης.

 

Razer Kaira Pro

Συμβατότητα με: Xbox Series X/S, Xbox One, mobile

Από μία αγαπημένη στους gamers κατασκευάστρια το συγκεκριμένο headset προσφέρει δυνατότητα για πολλές ρυθμίσεις (όπως διαφορετικά προφίλ ή game/chat balancer), υποστηρίζει Wi-Fi και Bluetooth συνδεσιμότητα, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με smartphone. Όμως, θα μπορούσε το μικρόφωνο να είναι λίγο πιο ποιοτικό, την ώρα που τα ηχεία είναι σχεδόν αψεγάδιαστα!

 

 

Razer Nari Ultimate for Xbox

Συμβατότητα με: Xbox Series X/S, Xbox One, PC

Τα συγκεκριμένα ξεχωρίζουν για το audio quality, το σταθερό wireless και το καλό φινίρισμα. Και σε αυτή την περίπτωση το μικρόφωνο θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερο. Ακόμη, είναι ακριβότερο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά η τιμή συνεχώς πέφτει τους τελευταίους μήνες.

 

LucidSound LS50X gaming headset

Συμβατότητα με: Xbox Series X/S

Όμορφο design, καλό φινίρισμα, διπλά μικρόφωνα και ποιοτικός ήχος το κάνουν μία πολύ ελκυστική επιλογή. Μοναδικό αρνητικό είναι ότι τα ακουστικά μάλλον δεν είναι τόσο βολικά για πολλές συνεχόμενες ώρες χρήσης (αν και αυτό είναι ίσως υποκειμενικό).

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη