Αυτό είναι το νέο VR κράνος της Meta των 1.500 δολαρίων

by Aggeliki Tsoukana

Στο πρόσφατο Connect Showcase η Meta, όπως ονομάζεται η πρώην Facebook Inc, ανακοίνωσε το νέο της virtual reality κράνος, το Quest Pro, με κόστος στα 1500 δολάρια, ή όσο τρία PS5. Αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς και με νέα σχεδίαση, το κράνος είναι φτιαγμένο ώστε να προσφέρει mixed reality εμπειρίες, με την έννοια ότι επιτρέπει στον χρήστη να έχει επαφή με τον χώρο που βρίσκεται ή να είναι πλήρως απομονωμένος στο εικονικό περιβάλλον, όποτε το επιθυμεί.

 

 

Στο εσωτερικό του συναντάμε τον καινούργιο επεξεργαστή Snapdragon XR2 Plus Gen 1, ο οποίος προσφέρει 50% καλύτερες επιδόσεις και 30% καλύτερη θερμική απόδοση συγκριτικά με τον επεξεργαστή επεξεργαστή XR2 Gen 1 που χρησιμοποιούσε το Quest 2, το προηγούμενο VR κράνος της Meta. Το Quest Pro έρχεται με 12GB μνήμης RAM και αποθηκευτικό χώρο 256GB, ενώ χρησιμοποιεί νέες οθόνες LCD, με τεχνολογίες Quantum Dot και Local Dimming, που προσφέρουν 37% υψηλότερη πυκνότητα pixel ανά ίντσα, 10% περισσότερα pixel ανά μοίρα και 30% μεγαλύτερη χρωματική κάλυψη.

Ταυτόχρονα, το Quest Pro διαθέτει συνολικά 10 έγχρωμες κάμερες με 4 φορές περισσότερη ανάλυση από του Quest 2, για ακόμα πιο ακριβή σάρωση του περιβάλλοντός, ενώ είναι σε θέση να παρακολουθήσει τόσο την κίνηση των ματιών σου, αλλά και τις εκφράσεις του προσώπου του, με τις λειτουργίες αυτές να είναι απενεργοποιημένες εργοστασιακά για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας. Ακόμα πάντως και αν αποφασίσεις να τις ενεργοποιήσεις, τα δεδομένα τους διαγράφονται μετά την επεξεργασία και σε καμία περίπτωση τα δεδομένα τους δεν διαμοιράζονται σε εφαρμογές τρίτων.

Πλήρως ανασχεδιασμένα είναι και τα Quest Touch Pro χειριστήρια που συνοδεύουν το κράνος, τα οποία διαθέτουν τις δικές τους κάμερες, ώστε να παρακολουθούν τις κινήσεις σας στον χώρο, χωρίς να απαιτούν οπτική επαφή με το κράνος, ενώ είναι πιο εργονομικά από το παρελθόν και με βελτιωμένο haptic feedback. Επιπλέον, μπορούν να δεχτούν και αξεσουάρ, όπως τα Stylus Tips που σου επιτρέπουν να σχεδιάζεις στην κυριολεξία στον αέρα. Τα νέα χειριστήρια θα μπορούν να συνεργαστούν και με το Quest 2 και θα μπορείς να τα παραγγείλεις και αυτόνομα έναντι 300 δολαρίων, αργότερα μέσα στο έτος.

 

 

To Quest Pro είναι άμεσα διαθέσιμο για αγορά, απευθείας από το site της εταιρείας.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη