BBQ για αξέχαστες βραδιές σε κήπο ή βεράντα

by Zikou Stella

Η καλοκαιρία ενδείκνυται για χαλάρωση, διακοπές, ξεκούραση, αλλά και για όμορφες βραδιές. Η διασκέδαση με φίλους και καλό φαγητό είναι στο DNA μας. Δεν χρειάζεται να τρέχεις συνέχεια έξω για να ξεσκάσεις. Αρκεί να έχεις κήπο ή βεράντα στο σπίτι ή το εξοχικό σου. Με πολύ απλές κινήσεις μπορείς να διαμορφώσεις και να εξοπλίσεις τον χώρο σου, ανάλογα τα τετραγωνικά μέτρα που διαθέτεις, για να οργανώσεις αξέχαστες μαζώξεις με τους φίλους σου κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.

 

Η διοργάνωση μιας μπάρμπεκιου βραδιάς στην αυλή ή τη βεράντα σου είναι must για τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε με καλή παρέα ή μόνο με την οικογένειά σου. Το μπαλκόνι θα γίνει το πιο αγαπημένο σημείο του σπιτιού σου για συναντήσεις με φίλους, κουβεντούλα, φαγητό με συγγενείς και οικογένεια.

Τι περιμένεις λοιπόν; Εφοδιάσου με ψησταριά BBQ, προμηθεύσου τα απαραίτητα αξεσουάρ, άρχισε να μαρινάρεις το κρέας, ρίξε πάνω κάνα ψαράκι, σέρβιρε μπίρα ή κρασί και άνοιξε το σπίτι σου για αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές. Η έκταση του μπαλκονιού δεν έχει καμία σημασία όταν υπάρχει όρεξη και μεράκι, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι ότι το outdoor ψήσιμο θα σε φέρει πιο κοντά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Μπορείς να επιλέξεις την κατάλληλη ψησταριά για τον χώρο σου, ανάλογα με το budget σου.

 

 

Γίνε master του ψησίματος

Aνάλογα με τον τύπο της ψησταριάς υγραερίου που θέλεις να αποκτήσεις υπάρχουν κάποιες βασικές και πρακτικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις την πιο σωστή για τις ανάγκες σου έτσι ώστε να γίνεις ο τέλειος ψήστης, απολαμβάνοντας ένα άκρως γευστικό BBQ.

Προτού εξοπλιστείς με τα απαραίτητα, πρέπει να γνωρίζεις καλά τον χώρο που διαθέτεις. Θέλεις ψησταριά για μπαλκόνι, μικρή αυλή ή κήπο; Πρέπει να σκεφτείς την έκτασή τους για να βρεις το μοντέλο που σου ταιριάζει!

Καυστήρες: Για να έχεις περισσότερες επιλογές ψησίματος στη διάθεσή σου, επίλεξε από 2 καυστήρες και πάνω, ώστε να ψήνεις ταυτόχρονα σε διαφορετικές θερμοκρασίες.

Πλευρική εστία: Είναι ιδανική για να ετοιμάσεις όλα τα συνοδευτικά σου, χωρίς να χρειαστεί να πηγαινοέρχεσαι στην κουζίνα και χάσεις τη μπάλα.

Φορητότητα: Αν το μοντέλο διαθέτει ρόδες και φρένο, για μεγαλύτερη ευκολία, η μετακίνησή της γίνεται παιχνιδάκι. Πάει όπου σε βολεύει.

GBS: Έχεις περισσότερες επιλογές ψησίματος, διαφορετικές επιλογές σχάρας, ποικιλία από μαγειρική σκεύη. Διάλεξε ένα μοντέλο με αυτό το σύστημα για ψήσιμο σε υψηλού επιπέδου!

Θερμοκρασία: Βρες μοντέλα που διαθέτουν καπάκι με εμαγιέ επίστρωση και θερμόμετρο, για τέλειο έλεγχο της θερμοκρασίας.

Καθαριότητα: Σε πολλές ψησταριές το λίπος διοχετεύεται μακριά από τους καυστήρες και καταλήγει σε ανταλλακτικό ταψάκι αλουμινίου. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις πάντα καθαρή ψησταριά, χωρίς να αγχώνεσαι για την απομάκρυνσή του, μέχρι το επόμενο ψήσιμο.

 

H Ψηστιέρα υγραερίου Landmann Rexon PTS 4.1 με PTS σύστημα ψησίματος διαθέτει 4 ανοξείδωτους ανεξάρτητα ρυθμιζόμενους καυστήρες, πλαϊνό μάτι ψησίματος, μαντεμένιες σχάρες, ντουλάπι αποθήκευσης και σχάρα ψησίματος Modulus.

Μπορείς εύκολα να ψήσεις ποσότητες έως και για 12 άτομα ταυτόχρονα, χωρίς να βγάζεις τις μερίδες μία-μία και κάποιοι να παραμένουν πεινασμένοι ή να τσιμπολογάνε άλλες λιχουδιές. Ψήσε θαλασσινά και άλλα ευαίσθητα τρόφιμα, αναδεικνύοντας όλη την γεύση τους. Χρησιμοποίησέ την για κλασικό μαγείρεμα στο γκριλ ή σε συνδυασμό με διάφορα εξαρτήματα όπως ένα γουόκ, ή μια πέτρα για ψήσιμο πίτσας, μία allday και safe επιλογή για όλους τους ουρανίσκους. Πρόκειται για μία εργονομική ψησταριά, με όμορφο design, από τη βραβευμένη σειρά Rexon.

Διαθέτει επισμαλτωμένο ράφι ζεστάματος ώστε να διατηρείς το φαγητό σου στην κατάλληλη θερμοκρασία ενώ προετοιμάζεις άλλες συνταγές. Είναι τροχήλατη με 4 ρόδες – 2 ασφαλείας, οπότε η μεταφορά και το καθάρισμα γίνονται μία εύκολη υπόθεση!

 

Η ψησταριά υγραερίου Weber Spirit II E310 GBS προσφέρει ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας σε όλη την επιφάνεια του ψησίματος και διαθέτει σύστημα GBS. Έχει τρεις καυστήρες, θερμική ισχύ 8.8 KWatt και με διάσταση σχάρας 60×45 χωράει παντού. Με μια πληθώρα δυνατοτήτων ψησίματος χάρη στο σύστημα Gourmet BBQ (GBS), σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις διάφορα αξεσουάρ για να έχεις περισσότερες επιλογές ψησίματος.

 

Κατάκτησε την τέχνη του BBQ

Μέσα από μία ευρεία γκάμα μπορείς να επιλέξεις οικονομικές ψησταριές κάρβουνου. Οι τροχήλατες είναι φορητές και τις μεταφέρεις όπου σε βολεύει, ακόμη και από την βεράντα του σπιτιού σου στο εξοχικό. Επίσης για να διατηρήσεις τον απόλυτο καθαρό χώρο ιδανικά επίλεξε ψησταριά με συλλέκτη στάχτης. Τι άλλο να προσέξεις προτού επιλέξεις την κατάλληλη για σένα; Δες παρακάτω.

 

 

Σχάρα: Αν διαθέτει επιμεταλλωμένο ατσάλι, που είναι αντικολλητικό, ο καθαρισμός της γίνεται πολύ εύκολα, χωρίς καθόλου κόπο.

Συλλέκτη λίπους: Είτε ψήνεις κρέας ή θαλασσινά δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το λίπος, καθώς αυτό διοχετεύεται μακριά από τους καυστήρες και καταλήγει σε ανταλλακτικό ταψάκι αλουμινίου.

Καπάκι και λαβή: Αν κλείνει με καπάκι σε προστατεύει από τις σπίθες, ενώ παράλληλα σου προσφέρει μία ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας ώστε να προστατευτούν οι φυσικές γεύσεις του φαγητού. Παράλληλα, με την κατάλληλη και ανθεκτική λαβή στη θερμότητα, πετάς το γάντι και μπορείς να την ανοιγοκλείνεις χωρίς φόβο. Όταν κλείνεις το καπάκι η ψηστιέρα διατηρεί τις σχάρες ζεστές ώστε να ψήνουν το φαγητό, επιταχύνοντας τον χρόνο μαγειρέματος, ενώ παγιδεύει τον καπνό που αναπτύσσεται όταν εξατμίζονται το λίπος και οι χυμοί.

 

Η ψηστιέρα Κάρβουνου Weber Original Kettle E-5710 με θερμόμετρο στο καπάκι, συλλέκτη στάχτης και σύστημα καθαρισμού στάχτης One-Touch, θα σου λύσει τα χέρια καθώς συνδυάζει την ποιότητα με το τέλειο ψήσιμο σε μια  μπάρμπεκιου συνάθροιση. Διαθέτει οπές εξαερισμού για βέλτιστη κυκλοφορία του αέρα και ροδάκια υψηλής αντοχής για να μπορείς να την μεταφέρεις οπουδήποτε. Το μπάρμπεκιου Weber κάνει την δουλειά και εσύ απολαμβάνεις το φαγητό.

 

Μία ακόμη οικονομική λύση για BBQ παντού είναι η Smokey Joe Premium. Μικρή και εύχρηστη για όσους έχουν περιορισμένο χώρο αλλά και όσους λατρεύουν να παίρνουν παντού μαζί τους το αγαπημένο τους bbq. Η Smokey Joe Premium, θα σε συνοδεύει στο εξοχικό, στην παραλία, στο βουνό ή στο camping.

 

Χωράει παντού…

Αν δεν διαθέτεις κήπο ή μεγάλο μπαλκόνι και τα τετραγωνικά της βεράντας σου δεν αρκούν για μεγάλη παρέα, άρα αυτομάτως σου λείπει η ευελιξία και ο χώρος για μία συσκευή BBQ, πάλι υπάρχει λύση για να εκμεταλλευτείς ευχάριστα τις καλοκαιρινές βραδιές.

Η ψηστιέρα Roller 18/D με καπάκι Ισχύος 1200 watt, διπλή σχάρα με σπαστές χειρολαβές, ψήνει γρήγορα έως 30 λεπτά, εύκολα και φυσικά υγιεινά. Διαθέτει σώμα από ανοξείδωτο ατσάλι για μεγάλη διάρκεια ζωής και όμορφο design. Φέρει αποσπώμενη αντίσταση στο καπάκι ώστε να μην έρχεται ποτέ σε επαφή με το φαγητό και για να πλένεται εύκολα. Τα λίπη από το ψήσιμο πέφτουν στο κάτω μέρος της συσκευής και καθαρίζονται χωρίς κόπο.

 

Επίσης με την γκριλιέρα Ariete 760 La Grigliata, ισχύος 2000 watt με αποσπώμενο θερμοστάτη και 9 επίπεδα θερμότητας, ψήνεις ζουμερά και νόστιμα ψητά για όλους. Χάρη στο ανθεκτικό γυάλινο καπάκι μπορείς να βλέπεις πώς ψήνονται οι λιχουδιές σου, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας! Σου παρέχει δυνατότητα τοποθέτησης νερού στον αφαιρούμενο δίσκο υπολειμμάτων για ψήσιμο χωρίς καπνό.

Για ένα αυθεντικό BBQ χρειάζεσαι την κατάλληλη συσκευή. Έτσι, θα κατακτήσεις την τέχνη πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι φαντάζεσαι! Διοργάνωσε όμορφες καλοκαιρινές βραδιές για την οικογένεια ή τους φίλους σου.

Μάθε περισσότερα μυστικά για να σωστό ψήσιμο εδώ.

Είσαι στην Κύπρο; Μπες εδώ και βρες όλα όσα χρειάζεσαι για τις ψητές δημιουργίες σου!

Μπορείς να δεις ακόμη