CES 2019: Μυηθήκαμε στα μυστικά του σκακιού με την έξυπνη σκακιέρα Square Off

by k-Admin 3

 

Η έξυπνη σκακιέρα Square Off δεν είναι πρωτάρα στη CES. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι τέτοια εποχή «μαγεύοντας» τους επισκέπτες της έκθεσης: το να βλέπει κανείς άλλωστε τα πιόνια να κινούνται μόνα τους στη σκακιέρα δεν είναι και λίγο! Μέσα στους τελευταίους 12 μήνες βέβαια πολλά έχουν αλλάξει, καθώς η Square Off κάλυψε την πρώτη παρτίδα παραγγελιών ενώ πλέον προσφέρεται άμεσα προς αγορά για κάθε ενδιαφερόμενο.

 

 

Στη CES πήραμε μια πλήρη γεύση της –ολοκληρωμένης πλέον- εμπειρίας που προσφέρει. Με 20 επίπεδα δυσκολίας, είναι ό,τι πρέπει για κάθε φίλο του σκακιού ανεξαρτήτως γνώσεων. Η κίνηση των πιονιών είναι εξαιρετικά ομαλή και γίνεται με τη σωστή ταχύτητα (ώστε οι μεν αρχάριοι να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και οι δε έμπειροι να μη βαριούνται μέχρι να ολοκληρωθεί μια κίνηση) ενώ με το πέρας της κάθε παρτίδας, τα πιόνια επανέρχονται αυτόματα στις θέσεις τους.

Οι γνώσεις της Square Off βελτιώνονται με τον καιρό, καθώς η σκακιέρα «μαθαίνει» μέσα από τα παιχνίδια της με τους κατόχους της ανά τον κόσμο –με τις καινούριες αυτές γνώσεις να περνούν στο λογισμικό της μέσω των firmware updates που διατίθενται κατά καιρούς. Σημαντικές βελτιώσεις έχει υποστεί και η συνοδευτική εφαρμογή με τους παίκτες πρακτικά να μπορούν να προκαλέσουν οποιονδήποτε επιθυμούν –ανεξαρτήτως αν διαθέτει κι εκείνος ή όχι τη Square Off.

 

 

Στη δε CES, παρουσιάστηκε μάλιστα για πρώτη φορά μια νέα έκδοση της Square Off με μαύρο φινίρισμα –η αρχική διαθέτει καφέ. Όπως μας ανέφεραν οι δημιουργοί της, πρόθεσή τους είναι να προσφέρουν τη δυνατότητα διεξαγωγής παιχνιδιών σκακιού μέσω του chess.com, προσθέτοντας παράλληλα λειτουργίες ανάλυσης και streaming καθώς επίσης και leaderboards. Το μόνο βέβαιο είναι πως η ανάπτυξη της Square Off δε σταματά για κανέναν λόγο και αυτό που έναν χρόνο πριν φάνταζε σαν ένα ενδιαφέρον gimmick, πλέον είναι μια απόλυτα ολοκληρωμένη πρόταση ψυχαγωγίας.

Μπορείς να δεις ακόμη