CES 2019: To 3D Rudder εμπλουτίζει την εμπειρία με το PSVR 

by k-Admin 3

 

Είναι αλήθεια ότι οι κάτοχοι PlayStation 4 και PlayStation VR απολαμβάνουν μια από τις καλύτερες εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας τα τελευταία χρόνια. Την εμπειρία αυτή θέλει να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο η εταιρεία 3D Rudder η οποία παρουσίασε στη CES 2019 ένα ξεχωριστό περιφερειακό, το Foot Motion Controller.

Όπως μπορείς ήδη να καταλάβεις από την ονομασία του, το νέο περιφερειακό είναι στην ουσία ένα περιφερειακό που θέλει να μεταδώσει την κίνηση του παίχτη μέσα σε ένα βιντεοπαιχνίδι χωρίς να χρειάζεται να πατήσει κάποιο κουμπί στα χειριστήρια. Κάτι τέτοιο μπορεί να μην ακούγεται εντυπωσιακό όμως η αλήθεια είναι -και με βάση την εμπειρία μας-, ότι η εμπειρία του VR gaming είναι πολύ καλύτερη και σίγουρα πιο ρεαλιστική.

 

 

Στην ουσία το Foot Motion Controller της 3D Rudder είναι ένα “δίσκος” ο οποίος μπορεί να καταλάβει την κίνηση που κάνει ο χρήστης με τα πόδια του προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ανάλογα με το που επιθυμεί να κινηθεί μέσα στο παιχνίδι. Για να το χρησιμοποιήσεις δεν χρειάζεται να είσαι όρθιος αφού έχει σχεδιαστεί για χρήση με τον παίκτη καθισμένο αναπαυτικά στον καναπέ του φορώντας πάντα το PlayStation VR.

Η 3D Rudder κατασκευάζει το συγκεκριμένο περιφερειακό όχι μόνο για το σύστημα εικονικής πραγματικότητας της Sony αλλά ακόμα για PC και Xbox One. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα μπορείς να συνδεθείς πάνω στο Xbox Adaptive Controller, ένα ειδικό χειριστήριο που κυκλοφόρησε η Microsoft πρόσφατα, με σκοπό να κάνει εφικτό το gaming και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Το Foot Motion Controller αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι προς το στόχο αυτό, αφού δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ελέγξει με πιο φυσικό τρόπο όχι μόνο την κίνηση του εικονικού του ήρωα μέσα στο παιχνίδι πρώτου προσώπου αλλά και την ταχύτητα ενός αυτοκινήτου σε αντίστοιχα παιχνίδια αγώνων.

Μπορείς να δεις ακόμη