CES 2019: To CrossHelmet είναι ένα έξυπνο κράνος που ήρθε από το μέλλον

by k-Admin 3

 

Αν έπρεπε να διαλέξουμε τα εντυπωσιακότερα gadgets που είδαμε στη φετινή CES, το CrossHelmet θα είχε εξασφαλισμένη τη θέση του στη λίστα. Αποτελώντας δημιούργημα της ιαπωνικής Borderless, εμφανίστηκε για πρώτη φορά μέσα στο 2017, όταν και διατέθηκε μέσω Kickstarter για να ενισχύσει την αρχική χρηματοδότηση των $1,7 εκατ. πριν κάνει το ίδιο και στο Indiegogo λίγο αργότερα.

Τι είναι όμως το CrossHelmet; Με μια πρώτη ματιά θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακό κράνος. Οι εντυπωσιακές κατάμαυρες ματ επιφάνειες και οι υπέροχες γραμμές του δημιουργούν πράγματι ένα σύνολο που έχει την ικανότητα να τραβά την προσοχή. Με βάρος μόλις 1,8 kg αποτελεί μια εξαιρετικά ελαφριά πρόταση ενώ η premium αίσθηση αφής έρχεται να ολοκληρώσει την εμπειρία.

Αυτά βέβαια μέχρι να το φορέσει κανείς. Διότι μόνο όταν το φορέσει θα μπορέσει να αντιληφθεί τις πρωτόγνωρες δυνατότητες του CrossHelmet. Το κράνος της Borderless διαθέτει ένα περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας (AR) μέσω του οποίου ο αναβάτης μπορεί να δει τι γίνεται πίσω του σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, σαν να είχε καθρέπτη 360ο αφού περιστρέφοντας ελαφρά το κεφάλι του, αλλάζει και το οπτικό του πεδίου –παραμένοντας ωστόσο σε κάθε περίπτωση ευρύ.

 

 

Όσον αφορά στον ήχο, το CrossHelmet ενσωματώνει ένα σύστημα φιλτραρίσματος και απομόνωσης θορύβων που έχει αναπτύξει ειδικά η Borderless, επιτρέποντας να περάσουν μόνο οι ήχοι που ενδιαφέρουν τον οδηγό! Έτσι με το CrossHelmet, ο μεγαλύτερος «εχθρός» κάθε οδηγού μηχανής, ο αέρας παύει να υπάρχει, χαρίζοντάς του οξεία ακοή και επιτρέποντάς του να αναγνωρίσει πολύ πιο γρήγορα κάθε ήχο που μπορεί να επηρεάσει την οδηγική του εμπειρία.

Επιπρόσθετα, το CrossHelmet συνδέεται μέσω Bluetooth με smartphone προκειμένου ο οδηγός να χρησιμοποιήσει το τελευταίο (πραγματοποιώντας κλήσεις, ακούγοντας μουσική, ζητώντας οδηγίες κλπ) με τη βοήθεια των Siri και Google Assistant δίχως να χρειαστεί να ασχοληθεί με τη συσκευή. Το κράνος συνοδεύεται μάλιστα από το δικό του app για την καλύτερη και ευκολότερη ρύθμισή του ενώ, τέλος, είναι δυνατή και η δημιουργία δικτύου μεταξύ πολλαπλών CrossHelmet με λειτουργία ομαδικού chat.

Η διάθεση του CrossHelmet αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο αν δεν προκύψει περαιτέρω καθυστέρηση (το αρχικό πλάνο ήταν για τον Οκτώβριο του 2018).

Μπορείς να δεις ακόμη