CES 2020: Τα νέα Galaxy S10 Lite και Note10 Lite από τη Samsung

Ήταν γνωστό εδώ και μέρες ότι η Samsung θα εκμεταλλευόταν τη CES 2020 για να παρουσιάσει τα νέα της Galaxy S10 Lite και Note10 Lite, οπότε η παρουσία τους στο Las Vegas δεν μας εξέπληξε. Αυτά που μας έκανε εντύπωση πάντως δεν ήταν άλλα από τα ανανεωμένα τους τεχνικά χαρακτηριστικά που θα καλύψουν και τους πλέον απαιτητικούς.

Έρχονται με Infinity-O οθόνες στις 6,7 ίντσες και με Full HD+ ανάλυση, γεγονός που εγγυάται κορυφαίες εμπειρίες θέασης και άριστη συμπεριφορά σε καταστάσεις streaming. Αμφότερες οι συσκευές διαθέτουν μπαταρία 4.500 mAh υποστηρίζοντας μάλιστα και ταχεία φόρτιση 25 W ενώ από πλευράς λογισμικού πλαισιώνονται από το οικοσύστημα της Samsung (Bixby, Knox, Health κλπ).

Σε ό,τι αφορά το Galaxy S10 Lite, διαθέτει σύστημα τριών καμερών 48 MP + 12 MP + 5 MP με κύριο ευρυγώνιο, ultra-wide και macro φακό. Οι λήψεις που χαρίζει η συσκευή είναι εκπληκτικές, αποτυπώνοντας τα χρώματα με ζηλευτή ζωντάνια και πιστότητα, ακόμα και στο ιδιαίτερο από πλευράς φωτισμού περιβάλλον μίας έκθεσης. Η λειτουργία Super Steady (το Galaxy S10 Lite γίνεται η πρώτη συσκευή της Samsung που την ενσωματώνει) μάλιστα έρχεται να χαρίσει ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια προσδίδοντας σταθερότητα επιπέδου gimbal σε φωτογραφίες και βίντεο.

Κατά τα άλλα, το Galaxy S10 Lite διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή τεχνολογίας 7 nm, η απόδοση του οποίου κυμαίνεται στα ίδια στάνταρ με αυτή του Snapdragon 855 (όσο κι αν προσπαθήσαμε, οι άνθρωποι της Samsung αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο επ’ αυτού). Η απόκριση της συσκευής πάντως ήταν εξαιρετική ενώ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κατά το multitasking, όσο κι αν τη… φορτώσαμε. Η έκδοση της συσκευής που δοκιμάσαμε ερχόταν με 6 GB RAM και 128 GB χωρητικότητας με υποστήριξη microSD.

Όσο για το Galaxy Note10 Lite, διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή 10 nm και έρχεται σε εκδόσεις με 6 και 8 GB RAM και 128 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου με υποστήριξη καρτών μνήμης microSD. Διαθέτει και αυτό σύστημα τριών καμερών ανάλυσης 12 MP έκαστη (κύρια διαφράγματος f/1,7 με Dual Pixel AF και OIS, ultra-wide διαφράγματος f/2,2 και τηλεφακό διαφράγματος f/2,4) καθώς επίσης και κάμερα πρόσοψης 32 MP. Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη εδώ, τουλάχιστον σε σχέση με το Note10, είναι η θύρα 3,5 χιλιοστών.

 

 

Το Galaxy Note10 Lite συνοδεύεται από το S Pen, το οποίο προσφέρει άνετο κράτημα χωρίς να ταλαιπωρεί τα δάχτυλα, ακόμα και έπειτα από παρατεταμένη χρήση. Με την εντολή Air Command η πρόσβαση στις λειτουργίες του γίνεται παιχνίδι, κάτι που ισχύει και για την καταγραφή σημειώσεων –γεγονός που θα εκτιμήσει ιδιαίτερα το business κοινό στο οποίο απευθύνεται η συσκευή. Παράλληλα, το S Pen ενσωματώνει τεχνολογία BLE (Bluetooth Low Energy) προσφέροντας μεγάλη αυτονομία και δίχως να επηρεάζει ιδιαίτερα αυτή του κινητού.

Το Galaxy S10 Lite θα διατεθεί σε λευκό, μαύρο και μπλε χρώματα ενώ το Galaxy Note10 Lite σε λευκό και μία ξεχωριστή απόχρωση aura glow. Οι δύο συσκευές αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά μέσα στον Φεβρουάριο με τις τιμές τους να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη