CES 2020: Το ROG Zephyris G14 της Asus, κρύβει μια LED dot-matrix οθόνη

Αναμφισβήτητα, η ανακοίνωση του νέου επεξεργαστή Ryzen 4000 της AMD, βρίσκεται ανάμεσα στις σημαντικότερες από τη φετινή CES.

Η ASUS βρίσκεται ανάμεσα στους πρώτους κατασκευαστές που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μοντέλα με ενσωματωμένο τον συγκεκριμένο επεξεργαστή. Το ROG Zephyrus G14 να είναι το πρώτο απ’ αυτά. Διαθέτει βάρος 1.6 κιλών και σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η μπαταρία του στο εσωτερικό επαρκεί για συνεχή χρήση 10 ωρών.

Προερχόμενο από τη gaming σειρά της ASUS, το Zephyrus G14 ξεχωρίζει όχι μόνο επειδή ενσωματώνει τον Ryzen 7 4800HS επεξεργαστή, αλλά και για το μοναδικό του καπάκι, στο οποίο βρίσκουμε ενσωματωμένα 1215 mini LEDS, με το καθένα απ’ αυτά να έχει 256 διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας.

 

Θυμίζοντας μια αντίστοιχη θήκη που είχε κυκλοφορήσει για τη σειρά smartphone One η HTC πριν πολλά χρόνια, ο κάτοχος ενός Zephyrus G14 μπορεί μέσα από το κατάλληλο λογισμικό να απεικονίσει διάφορα σχέδια και φυσικά κείμενο στον «πίνακα» αυτών των mini LED, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Στο περιεχόμενο που μπορεί να εμφανιστεί στην εξωτερική επιφάνεια του υπολογιστή, δεν είναι μόνο το κείμενο αλλά ακόμα και gif εικόνες.

 

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά συναντάμε οθόνη 14 ιντσών με Full HD ανάλυση και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, η οποία χαρίζει εντυπωσιακά χρώματα. Με 32GB μνήμη και SSD έως 1TB, η ASUS ενσωματώνει χωρίς καμία έκπληξη μια από τις κορυφαίες προτάσεις της NVIDIA, την RTX 2060 η οποία αποτελεί εγγύηση για κορυφαίες επιδόσεις σε παιχνίδια και φυσικά σε επαγγελματικές παραγωγικές εφαρμογές. Εντύπωση πάντως προκαλεί η απουσία webcam ενώ για την καλύτερη ροή αέρα, ο χρήστης μπορεί να ανασηκώσει ελαφριά το πίσω μέρος μέσω ειδικού μηχανισμού.

Το ROG Zephyrus G14 τρέχει Windows 10 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

 

Μπορείς να δεις ακόμη