‘‘Χάλκινος’’ ο Λευτέρης Πετρούνιας

by Aggeliki Tsoukana

 

Ο ‘‘άρχοντας των κρίκων’’ διεκδίκησε σθεναρά μια θέση στο βάθρο των φετινών Ολυμπιακών αγώνων και το πέτυχε. Ο Ολυμπιονίκης στους κρίκους δεν κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί, κατακτώντας έτσι την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, χειροκροτήθηκε αλλά ένα μικρό βήμα στην έξοδο, του στέρησε μια υψηλότερη βαθμολογία. Ο Έλληνα γυμναστής βαθμολογήθηκε με 15.200 και πήρε την 3η θέση, καθώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει σε βαθμολογία τους δυο Κινέζους Γιανγκ Λιου και Χάο Γιόου που συγκέντρωσαν 15.500 και 15.300 αντίστοιχα. Παρόλα αυτά η προσπάθεια αλλά και η πορεία του πρωταθλητή Πετρούνια παραμένει εκπληκτική αν αναλογιστούμε τη διαδικασία που ακολούθησε για τα φτάσει στο σημείο αυτό. Έπειτα από μια ταλαιπωρία στον αριστερό ώμο κατάβαλε τεράστια προσπάθεια να πάρει την πρόκριση και το έκανε. Ο Λευτέρης Πετρούνιας αποχαιρετά έτσι το Τόκιο γεμάτος και με ένα χάλκινο μετάλλιο να προστίθεται στη ‘‘συλλογή’’ του.

 

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Ολυμπιονίκη μας, Λευτέρη Πετρούνια.

 “Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα και τις κόρες μου. Αισθάνομαι πάρα πολύ γεμάτος, ήταν ένας εξαιρετικός τελικός, ένας πολύ δύσκολος τελικός. Η διαχείρισή του ήταν τρομακτικά δύσκολη. Είναι πολύ ανάμεικτα τα συναισθήματα, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ξανά στα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από πανδημίες και χειρουργεία, μετά από όσα έχω περάσει. Έχω γλυκόπικρη γεύση γιατί μου αρέσει να κερδίζω, γιατί δεν μου αρέσει να έχω δεύτερη και τρίτη θέση. Να είστε σίγουροι ότι θα κάνω τα πάντα για να κερδίσω ξανά.

Νιώθω δικαίωση για αυτό το μετάλλιο, ότι καλώς συνέχισαν να πιστεύουν όσοι πίστευαν σε μένα και με στήριζαν τις δύσκολες στιγμές, επίσης είναι μια απάντηση σε όσους σταμάτησαν να πιστεύουν σε μένα μετά το χειρουργείο που έκανα.

Μαμά, τα κατάφερα!

Θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου, τη Βασιλική που είναι εδώ, τον γιατρό μου, κ. Παξινό, και τον προπονητή μου, κ. Ράφτη.

Θα τα πούμε στο Παρίσι, δεν κλείνει η καριέρα με τρίτη θέση, πρέπει να κλείσει με πρώτη!”

Μπορείς να δεις ακόμη