‘‘Πέταξε’’ ο Μίλτος Τεντόγλου και ‘‘έκλεψε’’ το χρυσό μετάλλιο

by Aggeliki Tsoukana

 

Ο νεαρός αθλητής του άλματος εις μήκους Μίλτος Τέντογλου κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο εκεί που όλα μαρτυρούσαν το αντίθετο. Η εκπληκτική πορεία που είχε σίγουρα προϊδέαζε πως θα ακολουθήσει κάτι αρκετά ‘‘καλό’’ όμως την εξέλιξη αυτή λίγοι την είχαν προβλέψει. Στην 1η του προσπάθεια ο νεαρός άλτης έκανε 8.11μ αλλά οι επόμενες δυο προσπάθειες του βγήκαν άκυρες με τον ίδιο σε δηλώσεις του μετέπειτα να αναρωτιέται το γιατί. Στο τέταρτο άλμα του ο Τεντόγλου βρήκε ξανά ρυθμό χωρίς όμως να φτάνει το κάτι παραπάνω καθώς έκανε 8,10 μ. Αποτέλεσμα αυτού οι Χάρισον και Κάθερες με 8,15μ και 8,12 αντίστοιχα να τον αφήσουν πίσω. Ο χρυσός πλέον Ολυμπιονίκης όμως δεν το έβαλε κάτω και με μια ακόμη προσπάθεια έπιασε ξανά το 8,15μ και μπήκε στη διεκδίκηση. Μια τελευταία προσπάθεια θα έκρινε τον πρωταθλητή με τον Μίλτο Τεντόγλου να μην το βάζει κάτω και με ένα εκπληκτικό άλμα να φτάνει στα 8,41μ και να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο αντίπαλος του Εστεβαρία είχε κάνει και αυτός 8,41μ όμως ο Τεντόγλου με καλύτερη 2η προσπάθεια από τον Κουβανό, όπως είπε και ο ίδιος του ‘‘έκλεψε’’ τη νίκη και το χρυσό.

 

Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του ‘‘χρυσού’’ Μίλτου Τεντόγλου.

‘‘Ήταν πολύ κακός αγώνας, τι έκανα; Τι έκανα; Δεν ξέρω τι έπαθα στις πέντε πρώτες προσπάθειες. Η πρώτη θέση ήταν πολύ τυχερή. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά. Μάλλον φταίει το γόνατό μου, μάλλον φταίει ότι ήταν πρωί. Δεν μπορούσα να το βρω με τίποτα.

Μάλλον έφταιγε και λίγο η πίεση, δεν ένιωθα ο εαυτός μου. Στο τέλος είπα πάμε για ένα χαλαρό αλματάκι. 8.21 ήταν η δεύτερη θέση, θα το κάνουμε, λέω, σιγά. Καταλάθος έγινε, τυχερός ήμουν. Με 8.15 δεν ήθελα να κερδίσω, για το Θεό. Καλύτερα να έχανα. Δεν ήθελα μετάλλιο.

Δεν έπρεπε να κερδίσω εγώ σήμερα. Έπρεπε να κερδίσει ο Εστεβαρία, ήταν καλύτερος. Εγώ δεν ήμουν καλά, ό,τι να ναι έκανα. Μέχρι και τούμπα έφαγα. Πήγα στο τελευταίο άλμα και τους το έκλεψα. Δεν ένιωσα πως έδωσα τη μάχη που έπρεπε να δώσω.

Μπήκα με τα γυαλιά γιατί με ενοχλούσε ο ήλιος. Μετά μου άρεσαν, γι’ αυτό το κράτησα’’.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη