Χρήση wireless gaming headset στο Nintendo Switch

Το Nintendo Switch, παρόλο που είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής κονσόλα, εξακολουθεί να μην υποστηρίζει ασύρματα ακουστικά. Αν και η κονσόλα προσφέρει υποδοχή 3.5mm για σύνδεση ενσύρματου gaming headset, πολλοί gamers χρησιμοποιούν ασύρματα ακουστικά στην καθημερινότητά τους. Συνεπώς, η αγορά ενός ενσύρματου headset μόνο για το Nintendo Switch ίσως να μην είναι και τόσο καλή ιδέα.

Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσεις ασύρματα ακουστικά στην κονσόλα της Nintendo. Παρακάτω, εξηγούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με την υποστήριξη ασύρματων headset στο Switch.

 

Επίσημα υποστηριζόμενα headsets

Η διάθεση του firmware update 5.0 τον Απρίλιο του 2018, εισήγαγε την υποστήριξη για συγκεκριμένα wireless gaming headsets. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο όταν το Nintendo Switch είναι σε dock mode. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν είναι εφικτή η χρήση ασύρματων ακουστικών όταν βρίσκεσαι εν κινήσει.

Η Nintendo δεν έχει αποκαλύψει την πλήρη λίστα των υποστηριζόμενων ασύρματων ακουστικών. Θεωρητικά, οποιοδήποτε Bluetooth headset που χρησιμοποιεί USB dongle θα λειτουργήσει κανονικά στην κονσόλα. Αλλά χωρίς επίσημη επιβεβαίωση από την εταιρεία, η αγορά είναι ένα ρίσκο. Στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει πολλές ανεπίσημες λίστες με υποστηριζόμενα ασύρματα ακουστικά για το Nintendo Switch. Η πιο πρόσφατη λίστα έρχεται από τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, Reddit. Σε αυτή, περιλαμβάνονται δημοφιλή ασύρματα ακουστικά όπως το Sony PlayStation Gold/Black Wireless, ή το Logitech G533.

Εάν έχεις ένα από τα παραπάνω ακουστικά και αναρωτιέσαι πώς να το χρησιμοποιήσεις με την υβριδική κονσόλα, απλά τοποθέτησε το Nintendo Switch στο dock του και σύνδεσε το USB στο πίσω μέρος της βάσης, δίπλα από τη θύρα HDMI και τη θύρα φόρτισης. Στη συνέχεια, ο ήχος θα πρέπει να μεταδοθεί αυτόματα στα ακουστικά σου. Υπάρχει μεγάλη ευελιξία εάν π.χ. είσαι κάτοχος ενός Razer wireless gaming headset, το οποίο θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε όλες τις κονσόλες σου. Αν και αξίζει να επισημανθεί ότι δεν θα μπορείς να αξιοποιήσεις το ενσωματωμένο μικρόφωνο του ακουστικού.

 

Ασύρματα ακουστικά USB-C

Οι κατασκευαστές αρχίζουν επίσης να αναπτύσσουν ασύρματα ακουστικά σχεδιασμένα ειδικά για το Nintendo Switch. Ένας από τους πρώτους που λανσάρισε wireless gaming headset για την υβριδική κονσόλα είναι η SteelSeries, με το Arctis 1 Wireless να συνοδεύεται από ένα μικρό USB-C dongle, για ασύρματη σύνδεση.

Ανεπίσημη υποστήριξη για adapters

Τα παραπάνω είναι πολύ βολικά εάν είσαι κάτοχος ενός wireless headset με dongle, αλλά τι γίνεται με αυτά που βασίζονται στο Bluetooth; Δυστυχώς, δεν υπάρχει επίσημη υποστήριξη για ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth, αλλά υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσεις Bluetooth headsets στο Nintendo Switch. Κι αυτός είναι με τη χρήση αντάπτορα από τρίτο κατασκευαστή. Έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, αλλά το μόνο που χρειάζεται να σιγουρευτείς είναι ότι προσφέρει μια είσοδο 3.5mm headphone jack (bluetooth transmitter 3.5mm). Χρησιμοποιώντας έναν αντάπτορα Bluetooth κι ένα καλώδιο ακουστικών 3.5mm, μπορείς να συνδέσεις τον αντάπτορα στην υποδοχή ακουστικών του Switch. Όσον αφορά στην κονσόλα, παρέχει ήχο μέσω ενσύρματης σύνδεσης, ενώ ο αντάπτορας αναλαμβάνει τη μετάδοση του ήχου από το Nintendo Switch στο headset.

Ο τρόπος εγκατάστασης διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο, επομένως ακολούθησε τις οδηγίες στο εγχειρίδιο για να μάθεις πώς μπορείς να συνδέσεις τα ακουστικά Bluetooth. Μπορεί να υπάρχουν διάφορα ζητήματα κατά την ασύρματη σύνδεση. Οπότε προτείνουμε να απενεργοποιήσεις το Bluetooth στις κοντινές συσκευές (smartphone, laptop, κ.λπ.) κατά την εγκατάσταση, για να αποφύγεις τυχαία σύνδεση σε λάθος συσκευή.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη