Χρήσιμες λειτουργίες πρόσθεσε το νέο update του Steam

by Zikou Stella

Η Valve κυκλοφόρησε ένα νέο, μεγάλο update για τον client του Steam, που ανανεώνει την πλατφόρμα οπτικά, με χρήσιμες ειδοποιήσεις αλλά και τη δυνατότητα να κρατάνε σημειώσεις.

Κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, οι βελτιώσεις στον client χαρακτηρίζονται ως “παρασκηνιακές”. “Μεγάλο μέρος της δουλειάς αφιερώθηκε στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο μοιραζόμαστε τον κώδικα στο Steam Desktop Client, στη λειτουργία Big Picture και στο Steam Deck”, αναφέρουν οι developers σε σχετικό blog post. Σημείωσαν ότι λόγω του κοινού κώδικα, πολλές από τις νέες λειτουργίες του Steam Desktop Client έγιναν άμεσα διαθέσιμες στο Steam Deck.

 

 

Η πλέον χρήσιμη από τις νέες λειτουργίες είναι σίγουρα η εφαρμογή Steam’s Notes. Πλέον, το Steam σου επιτρέπει να καρφιτσώνεις παράθυρα από το overlay, τα οποία θα εμφανίζονται στην οθόνη του παιχνιδιού, ενώ παίζεις. Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για να παρακολουθείς την πρόοδο σου ή για να διαβάζεις οδηγίες την ώρα που ασχολείσαι με κάποιο παιχνίδι. Σίγουρα θα τη λατρέψουν όσοι αρέσκονται να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, όπως σε κάποια γωνιά της οθόνης τους να έχουν ένα παράθυρο για την αναπαραγωγή μιας ταινίας ενώ παίζουν.

Αν χρησιμοποιείς gamepad, σίγουρα θα χαρείς να μάθεις ότι το controller configurator που χρησιμοποιείται από το Steam Deck αποτελεί μέρος του Steam Desktop Client (όταν είναι συνδεδεμένο ένα gamepad) και τα εικονικά μενού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατά το παιχνίδι σε έναν υπολογιστή τύπου desktop.

To update είναι διαθέσιμο σε Windows PC, Linux, Mac και στη συνέχεια θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις ένα video που παρουσιάζει τα νέα χαρακτηριστικά.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη