Diablo II: Resurrected – Η επιστροφή ενός θρύλου

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Λίγα είναι τα παιχνίδια που μπορούν να χαρακτηριστούν ως κλασικά, ως διαχρονικές αξίες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο πέρασμα των χρόνων. Ακόμα λιγότερα είναι τα παιχνίδια που μπορούν να καυχηθούν ότι είναι δημιουργοί μιας ολόκληρης σχολής, μιας κατηγορίας, που έθεσε τις βάσεις για όλα όσα ακολούθησαν και θεμελίωσαν βασικές αρχές του gaming όπως τις γνωρίζουμε εν έτει 2021.

Το Diablo II είναι ένα τέτοιο παιχνίδι, ένας θρύλος του gaming που ανήκει και στις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις. Κλασικό και συνάμα πρωτοποριακό, αλλά και θεμελιωτής της κατηγορίας “action-RPG” ή “dungeon crawling”. Για την ακρίβεια, τόσο έντονο ήταν το αποτύπωμα του Diablo II στον κόσμο των videogames, που κάθε άλλο παρόμοιο παιχνίδι δεν αποκαλείται απλά “dungeon crawler” αλλά “diabloειδές”, καταδεικνύοντας έτσι το αντίκτυπο που είχε η δημιουργία της Blizzard Entertainment στη συνείδηση των απανταχού gamers.

 

 

Τώρα, περισσότερα από 20 χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία του Diablo II, ο “άρχων του σκότους”, ο βασιλιάς της κατηγορίας επιστρέφει μέσα από μια νέα, αναβαθμισμένη έκδοση που έχει το όνομα “Diablo II Resurrected”.

Με το Diablo II: Resurrected έχουμε επί της ουσίας να κάνουμε με μια πιστή μεταφορά του αρχικού παιχνιδιού στο σήμερα, αλλά με όλες εκείνες τις μικρές ή μεγάλες αλλαγές/ βελτιώσεις που επιτάσσει η σύγχρονη τεχνολογία και η εποχή μας.

Το σενάριο παραμένει ακριβώς το ίδιο: Η ιστορία μας ξεκινά μετά το τέλος του πρώτου παιχνιδιού, όπου ένας ανώνυμος πολεμιστής νίκησε τον Diablo και προσπάθησε να συγκρατήσει την ουσία του μέσα στο σώμα του. Έκτοτε, ο ήρωας έχει αλλοιωθεί από το πνεύμα του δαίμονα, προκαλώντας έτσι άλλες μιαρές οντότητες να εισέλθουν στον κόσμο γύρω του και να προβούν σε καταστροφές.

Μια ομάδα τυχοδιωκτών που περνούν από το Rogue Encampment έμαθε για τις ιστορίες καταστροφής και προσπαθούν να ανακαλύψουν την αιτία του κακού ξεκινώντας από αυτόν τον διεφθαρμένο «Dark Wanderer». Μέσα από τη διαφθορά της ψυχής του Dark Wanderer, ο Diablo μπορεί να τον ελέγξει και έτσι προσπαθεί να απελευθερώσει τα δύο αδέλφια του, τον Mefisto και τον Baal. Τώρα, η ομάδα των πολεμιστών θα πρέπει να ξεκινήσει ένα ταξίδι που θα απλωθεί σε πέντε Acts, με στόχο της να εξαλείψει την απειλή που πλανάται πάνω από τον κόσμο.

 

 

Το Diablo II Resurrected διαθέτει το κλασικό και αγαπημένο gameplay του πρωτότυπου, άριστα διατηρημένο και πιστό στη βαριά κληρονομιά του. Την ίδια στιγμή, όμως, διαθέτει μια σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις, που το φέρνουν ιδανικά στη σύγχρονη εποχή. Βελτιωμένα γραφικά σε τοπία, τέρατα και ξόρκια, αυξημένο frame rate, multiplayer modes μέσω του Battle.net για να παίζεις και να εξοντώνεις τις ορδές της κόλασης με τους φίλους σου, cross progression για να προχωράς την περιπέτειά σου αδιάκοπα σε όποια πλατφόρμα και αν παίζεις, όλα είναι εδώ για να απογειώσουν την κλασική εμπειρία του Diablo II και να φέρουν ξανά στο προσκήνιο τον θρύλο της κατηγορίας αυτής.

Το Diablo II Resurrected κυκλοφορεί ήδη για PS5, PS4, Switch, PC, Xbox Series και Xbox One.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη