Διασκέδαση στο σπίτι με προτάσεις για ατελείωτο gaming!

by Aggeliki Tsoukana

 

Ψυχαγωγία, διασκέδαση, εμπειρία, συναναστροφή, συντροφικότητα. Η λέξη “gaming” περιλαμβάνει πολλές έννοιες και είναι μια δραστηριότητα που έχει θετική επίδραση σε μικρούς και μεγάλους. Φέρνει πιο κοντά την οικογένεια, προάγει την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία. Μπορείς να συνεργαστείς ή και να επικοινωνήσεις με άλλους ανθρώπους από όλο τον πλανήτη. Να αποκτήσεις νέες δεξιότητες μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια, να ακονίσεις το μυαλό σου με puzzle games, ή ακόμα και να συνδυάσεις τη γυμναστική με τη διασκέδαση. Εμείς, είμαστε εδώ για να σού προτείνουμε διάφορες λύσεις, για να μπορείς να απολαμβάνεις το gaming με το δικό σου ξεχωριστό τρόπο!

 

 

Gaming PC vs Κονσόλα

Αρχικά, αν δεν το έχεις ήδη κάνει, πρέπει να επιλέξεις το κατάλληλο για σένα “gaming hardware”. Όπως και στην καθημερινή ζωή, έτσι και στον κόσμο των gamers, συναντάς ανθρώπους που καλύπτουν όλο το φάσμα των χαρακτήρων. Ο μοναχικός αυτόνομος gamer ή ο εκδηλωτικός και ομαδικός τύπος που παίζει συνεργατικά online παιχνίδια. Η γκάμα είναι ατελείωτη και κάθε κατηγορία παίκτη προτιμά τα δικά του παιχνίδια και το δικό του εξοπλισμό. Εσύ, τι τύπος gamer είσαι;

 

 

PC gamer

Αν θέλεις να απολαμβάνεις κορυφαία γραφικά στο gaming monitor σου, τότε θα πρέπει να εξετάσεις να επενδύσεις σε ένα δυνατό gaming PC, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει -οπωσδήποτε- να ρίξεις μια ματιά στις προτάσεις της Infinity Gear. Αν χρειάζεσαι και φορητότητα, για να παίζεις παντού τα αγαπημένα σου online games στις υψηλότερες ρυθμίσεις γραφικών, τότε θα επενδύσεις σε ένα gaming laptop.

Ένα άλλο πλεονέκτημα με το PC gaming είναι η διπλή ιδιότητα του υπολογιστή. Ακόμα και το ακριβότερο Gaming PC θα χρησιμοποιείται και για κάποιον άλλο σκοπό. Από το απλό surfing στο Internet και το online video streaming, μέχρι την επεξεργασία εικόνας και βίντεο.

Δεν αποκλείεται με ένα Gaming PC να κάνεις και εργασίες γραφείου, αφήνοντας την κάρτα γραφικών να «ξαποστάσει» για λίγο. Οι περισσότεροι τίτλοι παιχνιδιών θα βρίσκονται μέσα στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή και θα τους δεις όλους μόνο αν ανοίξεις τον λογαριασμό σου στο Steam ή και σε κάποιον άλλον αντίστοιχο client.

 

 

Console gamer

Αν βρίσκεις εξαιρετική την ιδέα να έχεις πάντα μια δυνατή κονσόλα στο σαλόνι ή στο play room σου, κάτω από μια 4Κ Smart TV και απέναντι από έναν άνετο καναπέ ή μια gaming καρέκλα, τότε η επιλογή σου θα είναι μια κονσόλα τελευταίας γενιάς, PS5 ή Xbox Series X.

Έτσι, θα έχεις στο σαλόνι σου ένα μηχάνημα που θα είναι ικανό να παίξει όλους τους τίτλους που θα εκδοθούν από την ημέρα κυκλοφορίας της κονσόλας, μέχρι και το τέλος της «ζωής» της. Η κονσόλα είναι μια σταθερή βάση επάνω στην οποία οι δημιουργοί των παιχνιδιών ξέρουν ότι μπορούν να βασιστούν. Δε θα αλλάξει η δομή της και όλοι οι gamers θα έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά στο μηχάνημά τους. Επομένως είναι εύκολο για τους προγραμματιστές να καταφέρουν μια ενιαία και σταθερή εμπειρία σε όλους τους gamers.

Επίσης, θα είσαι σε θέση να απολαμβάνεις παιχνίδια στην κονσόλα με όλη την οικογένεια. Μπορείς, για παράδειγμα, να επιλέξεις ένα Nintendo Switch για το σαλόνι, και ένα PlayStation ή Xbox για το δωμάτιό σου, ώστε να παίζεις εκεί τα πιο δημοφιλή ανταγωνιστικά παιχνίδια. Η Nintendo, από την άλλη, είναι πιο “family friendly”. Πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν πολλές Κυριακές για οικογενειακό gaming με Super Mario και Splatoon στο σαλόνι.

 

 

Αξεσουάρ που θα απογειώσουν την εμπειρία

Είτε κονσόλα, είτε Gaming PC, θα χρειαστείς και τα απαραίτητα περιφερειακά για να απολαύσεις στο έπακρο όλα όσα έχουν να σου προσφέρουν οι πιο συναρπαστικοί τίτλοι παιχνιδιών. Αν είσαι fan των racing games, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από κορυφαίες τιμονιέρες και racing καθίσματα για να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία αγωνιστικής οδήγησης στο σαλόνι σου. Επίλεξε τιμόνι και κάθισμα που ταιριάζει καλύτερα στο οδηγικό σου στυλ και νιώσε την αδρεναλίνη να ανεβαίνει στα ύψη.

Η προσθήκη ενός μηχανικού πληκτρολογίου και gaming mouse είναι απαραίτητη για τον PC gamer που θέλει ακρίβεια στα ανταγωνιστικά παιχνίδια, ενώ παράλληλα απολαμβάνει υψηλή εργονομία.

Απαραίτητο είναι και ένα ποιοτικό gaming headset.  Με μια γρήγορη αναζήτηση στο kotsovolos.gr θα βρεις κορυφαίες προτάσεις όπως αυτές των ADX, Razer, Logitech, Cooler Master και πολλών άλλων κορυφαίων κατασκευαστών. Όπου κι αν καταλήξεις, το σίγουρο είναι πως θα απολαμβάνεις καθηλωτικό ήχο και απόλυτη άνεση για μεγάλες περιόδους gaming εμπειρίας. Για να ακούς την παραμικρή λεπτομέρεια και να «βυθίζεσαι» στη δράση χωρίς περιττούς θορύβους και χωρίς περισπασμούς.

 

 

Games για μικρούς και μεγάλους

Τα κατάλληλα περιφερειακά gaming είναι σίγουρο ότι θα αναβαθμίσουν την εμπειρία σου, αλλά θα πρέπει να έχεις εμπλουτίσει και τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών σου. Μην ανησυχείς. Οι επιλογές είναι πολλές, για όλα τα γούστα και ηλικίες.

Αν είσαι fan των online shooters, παιχνίδια όπως το Apex Legends ή το Call of Duty Warzone, είναι ιδανικά για ξέφρενα sessions με φίλους ή και για ανταγωνιστικό gaming με παίκτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Τα συγκεκριμένα, μάλιστα, είναι διαθέσιμα τόσο για PC όσο και για κονσόλα.

Μήπως χρειάζεσαι κάτι για τις μέρες που προτιμάτε να κάτσετε όλοι οικογενειακώς κάτω από τη δροσιά του κλιματιστικού και να λιώσετε στο gaming; Ρίξε μια ματιά σε παιχνίδια γνώσεων όπως το Η Γνώση είναι Δύναμη ή σε αθλητικούς τίτλους όπως τα FIFA 21 και NBA 2K21 για ποδοσφαιρόφιλους και μπασκετικούς, αντίστοιχα. Ή μήπως θέλεις να διασκεδάσεις και παράλληλα να κάψεις και μερικές θερμίδες; Γιατί με το Just Dance 2021 θα χορεύετε με τους φίλους σου μέχρι πρωίας ενώ με παιχνίδια όπως το Nintendo Ring Fit θα κάνεις την προπόνηση παιχνίδι. Με άλλα λόγια, γυμνάζεις πνεύμα και σώμα!

Επιπλέον, οι λάτρεις της σειράς Mario Kart (κι όχι μόνο) έχουν την ευκαιρία να μετατρέψουν το σπίτι τους σε πίστα αγώνων με το Mario Kart Live: Home Circuit για το Nintendo Switch. Εδώ, η λατρεμένη ιαπωνική εταιρεία έδωσε τον καλύτερό της εαυτό. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία Mario Kart, αφού συνδυάζει τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο. Πραγματικά «αυτοκινητάκια» καρτ, τρέχουν σε ψηφιακές πίστες, ενώ όλη η δράση εμφανίζεται στην οθόνη της κονσόλας ή στην οθόνη της τηλεόρασης, μέσα από την ενσωματωμένη κάμερα  του καρτ σου.

Τέλος, μη ξεχνάς ότι υπάρχουν και οι Gift cards και Live cards για PlayStation και Xbox, ώστε να αγοράζεις εύκολα πρόσθετο περιεχόμενο για τα αγαπημένα σου παιχνίδια ή για να απολαμβάνεις αποκλειστικά «μπόνους» με τις συνδρομητικές κάρτες PS Plus, Xbox Live, ή Xbox Games Pass Ultimate. Με το τελευταίο, μάλιστα, θα έχεις στη διάθεσή σου περισσότερα από 100 παιχνίδια υψηλής ποιότητας, τόσο σε κονσόλα όσο και σε PC

Καλή διασκέδαση!

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη