Δημιούργησε το περιβάλλον για να απολαύσεις το αγαπημένο σου βιβλίο

 

Όταν ο καιρός επιδεινώνεται, ξεκινούν οι βροχές κι η θερμοκρασία πέφτει σε χαμηλά επίπεδα, δεν συνηθίζεται να βγαίνεις βόλτες έξω. Αφού πρέπει να μείνεις μέσα στο σπίτι, άρπαξε την ευκαιρία για να διαβάσεις εκείνο το βιβλίο που σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον εδώ και καιρό. Ένα καλό βιβλίο χρειάζεται και το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορέσεις να το διαβάσεις πιο εύκολα. Δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες, ένα χώρο με ησυχία και ζεστασιά. Ένα χώρο δικό σου που θα προστατεύσει τη συγκέντρωση σου και θα αποτρέψει οτιδήποτε προσπαθήσει να αποσπάσει την προσοχή σου. Η τεχνολογία μπορεί να σε βοηθήσει να διαμορφώσεις το δικό σου προσωπικό καταφύγιο, τη δική σου αναγνωστική γωνιά.

 

 

Διάλεξε e-reader

 

 

Ένα καλό e-reader είναι φιλικό προς τα μάτια σου κι έχει δημιουργηθεί συγκεκριμένα για να εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό. Θα μπορούσε να αντικατασταθεί από ένα απλό tablet με ποιοτική οθόνη. Ωστόσο σ’ αυτήν την περίπτωση θα δέχεσαι όλα τα notifications και τα e-mail την ώρα που προσπαθείς να προσηλωθείς στο διάβασμά σου, αφού συνήθως όλοι οι λογαριασμοί είναι συνδεδεμένοι σε όλες τις συσκευές του χρήστη.

 

Το σωστό φως

Για διάβασμα χρειάζεσαι καλό, αλλά ήπιο φωτισμό. Αν το e-book reader δεν έχει φωτιζόμενη οθόνη, χρησιμοποίησε ένα μικρό led light με δικό του πιαστράκι.

 

Θερμό περιβάλλον

Με μια ηλεκτρική κουβέρτα μπορείς να μετατρέψεις ακόμη και τον πιο αφιλόξενο και κρύο καναπέ, στο πιο ζεστό μέρος του σπιτιού. Ενεργοποίησε τη λειτουργία της δέκα λεπτά πριν μπεις κάτω από τα σκεπάσματα.

 

Πάρε ενέργεια

 

 

Λίγος καφές ή ένα καυτό τσάι θα χαλαρώσει το σώμα σου και θα ξυπνήσει το πνεύμα σου. Υπάρχουν τόσες επιλογές σε ζεστά ροφήματα που είναι αδύνατο να μη βρεις αυτό που σε τραβάει. Με το σωστό μηχάνημα στην κουζίνα σου θα φτιάξεις ροφήματα θαύματα.

 

Λίγος καλός ήχος

Στόχος είναι να φτιάξεις το δικό σου ησυχαστήριο. Ωστόσο αυτό δεν προϋποθέτει την απόλυτη ησυχία αφού αυτό μπορεί να είναι κάτι που δεν σου αρέσει. Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να έπαιζε στο background λίγη χαλαρωτική μουσική. Αυτή θα μπορούσε να καλύψει και τους ανεπιθύμητους θορύβους που δεν μπορείς να εξουδετερώσεις. Το απλό και κλασικό Bluetooth ηχείο θα δώσει χρώμα στο διάβασμά σου.

 

Audiobooks

Αν δεν είσαι σε διάθεση να διαβάσεις, ή απλά θέλεις να ξεκουράσεις τα μάτια σου, έχεις επιλογές. Κατέβασε το βιβλίο που αγαπάς σε μορφή audiobook. Μπορείς να το ακούσεις όσο έχεις ξαπλώσει. Και πάλι το ασύρματο ηχείο είναι εδώ να σου χαρίσει πολλές ώρες ακρόασης. Κλείσε τα μάτια κι άσε την αφήγηση να σε μεταφέρει στον φανταστικό κόσμο του βιβλίου.

 

Ακουστικά

Σε περίπτωση που δεν μπορείς να βρεις ένα πραγματικά ήσυχο σημείο, χρησιμοποίησε τα ακουστικά σου. Μπορείς να ακούς την αγαπημένη σου μουσική για να απομονωθείς από το περιβάλλον σου, ή μπορείς να ακούσεις σε μορφή audiobook το βιβλίο που δεν κατάφερες να διαβάσεις. Ακόμα κι ένα μονοφωνικό ακουστικό μπορεί να σε κάνει να ταξιδέψεις.

 

Συνδύασέ τα

Ο καλός βιβλιοφάγος δεν χάνει ευκαιρία να διαβάσει κάτι. Λίγο από βιβλίο, λίγο από tablet και λίγο από audiobook. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να διαβάσεις κάτι. Ένα βήμα παραπέρα είναι τα podcasts. Εκεί, θα βρεις ομάδες φίλων που ξεκινούν ένα διάλογο γύρω από τα βιβλία που διάβασαν, τι τους άρεσε σε αυτά και ποιον άλλο τίτλο θα πρότειναν. Τώρα πια με την τεχνολογία όσο περισσότερο ακούς, τόσο περισσότερο διαβάζεις.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη