DJI Spark: Γνωριμία με το μικρότερο και πιο οικονομικό Drone της DJI

by k-Admin 3

Η DJI, η ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της εμπορικής διάθεσης τηλεκατευθυνόμενων ιπτάμενων συσκευών, ανακοίνωσε το Spark, ένα νέο τετρακόπτερο mini drone με βάρος κάτω από 300 γραμμάρια, το μέγεθος του οποίου συγκρίνεται με ένα κουτί αναψυκτικού! To DJI Spark, εκτός ότι είναι το μικρότερο drone της εταιρείας, είναι επιπλέον και το πιο οικονομικό. Παρά το μικρό του μέγεθος, το DJI Spark drone βρίθει έξυπνων λειτουργιών, είναι γρήγορο και ευέλικτο, ενώ προσφέρει κάμερα με την οποία μπορεί να συλλάβει βίντεο και εικόνες υψηλής ανάλυσης.

 

Επιλογές χειρισμού

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χειριστείς το DJI Spark. Ο πιο κλασικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις το χειριστήριο (το οποίο θα διατίθεται ξεχωριστά) με εμβέλεια που ξεπερνά τα 1500 μέτρα. Το χειριστήριο του Spark χρησιμοποιεί τεχνολογία που η DJI αποκαλεί “HD Wi-Fi” και η οποία προσφέρει ακόμα πιο καθαρό, ομαλό και αξιόπιστο video streaming στα 720p. Επίσης, όπως και στα περισσότερα drones σε αυτή την κατηγορία, μπορείς επίσης να κατευθύνεις το Spark χρησιμοποιώντας το smartphone ή το tablet σου μέσω μιας τυπικής σύνδεσης Wi-Fi. Όμως, τι γίνεται αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το smartphone για κάτι άλλο ή απλά δεν έχεις χρόνο; Η απάντηση δίνεται παρακάτω.

 

 

 

 

Gesture Control

Εδώ είναι που έρχονται τα gestures controls! To DJI Spark είναι το πρώτο drone που σου επιτρέπει να το κατευθύνεις μέσω χειρονομιών (gestures) – χωρίς να συνδέσεις χειριστήριο ή να κατεβάσεις κάποιο mobile app. Με τo gesture control η προετοιμασία για πτήση είναι εξαιρετικά απλή: απλά κράτησε το drone στην παλάμη σου και στρέψε την κάμερα στο πρόσωπό σου. Για να επιτευχθεί αυτό, το Spark είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες και εξελιγμένους αλγόριθμους βαθιάς μάθησης, για να αναγνωρίζουν έξυπνα το πρόσωπό σου και τις κινήσεις των χεριών. Αφού απογειωθεί από την παλάμη σου, χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να κατευθύνεις το drone σου, να τραβήξεις φωτογραφίες, ακόμα και selfie, και στη συνέχεια να το προσγειώσεις και πάλι στη βάση του… δηλαδή στην παλάμη σου!

 

 

QuickShot

Για να χρησιμοποιήσεις το QuickShot, θα χρειαστεί να επιστρατεύσεις το χειριστήριο ή τη φορητή συσκευή σου. Το QuickShot σου δίνει τη δυνατότητα να τραβήξεις πλάνα που διαφορετικά θα ήταν πολύ δύσκολο έως και αδύνατο να επιτευχθούν από έναν αρχάριο χρήστη. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η εν λόγω λειτουργία, σου επιτρέπει να καταγράψεις υλικό έως 10 δευτερολέπτων και να το δημοσιεύσεις άμεσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απλά, επίλεξε ανάμεσα από 4 διαφορετικά προκαθορισμένα πλάνα (Rocket, Dronie, Circle, και Helix) και το Spark θα αναλάβει όλη τη δουλειά. Το αποτέλεσμα; Εντυπωσιακά πλάνα, χωρίς κουνήματα και θαμπά σημεία.

 

 

 

 

 

TapFly

Όταν γνωρίζεις τι θα συναντήσεις μπροστά σου, το αποφεύγεις. Έτσι λειτουργεί και το DJI Spark, το οποίο χάρη στην τεχνολογία TapFly μπορεί να ανιχνεύσει και να αποφύγει εμπόδια, για να ταξιδέψει με ταχύτητες που αγγίζουν τα 50 χλμ./ώρα.

 

 

 

 

 

 

 

ActiveTrack

Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να βγάλεις το τέλειο πλάνο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι το ActiveTrack. Απλά δείξε στο DJI Spark τι θέλεις να τραβήξεις και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει αυτό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πετάει δίπλα σου, από πίσω σου ή ακόμη και να κάνει κύκλους γύρω από εσένα για να καταγράφεις πανοραμικά-επαγγελματικά πλάνα.

 

 

 

 

Ας περάσουμε στην κάμερα αυτή καθαυτή

Η κάμερα του DJI Spark είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική για ένα drone σε αυτό το εύρος τιμών. Καταγράφει βίντεο 1080p και εικόνες ανάλυσης 12MP. Το Spark είναι επίσης το πρώτο mini drone σε αυτή την κατηγορία που διαθέτει μηχανικό σταθεροποιητή εικόνας 2 αξόνων, για ακόμη πιο σταθερά πλάνα – σε σχέση με την «ψηφιακή» σταθεροποίηση εικόνας, που συναντάμε σε ορισμένα drones στην ίδια κατηγορία.

 

 

 

Το DJI Spark έρχεται σε 5 χρωματικές επιλογές: Alpine White, Sky Blue, Meadow Green, Lava Red, και Sunrise Yellow. Τέλος, το remote control και άλλα αξεσουάρ, όπως μεταξύ άλλων επιπλέον μπαταρία, προστατευτικά για του έλικες και charging hub, θα διατίθενται ξεχωριστά.

Μπορείς να δεις ακόμη