Κορυφαία παιχνίδια που θα βρεις στο PlayStation Plus Premium & Extra

by Aggeliki Tsoukana

Η υπηρεσία PS Plus Premium διαθέτει μια βιβλιοθήκη με πάνω από 700 τίτλους. Ασφαλώς, κάποιοι ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους. Για τον λόγο αυτό ξεχωρίσαμε μερικούς κορυφαίους τίτλους παιχνιδιών που μπορείς να βρεις στα PS Plus Premium και PS Plus Premium Extra, που σίγουρα αξίζουν τη μηνιαία συνδρομή σου και μερικές ώρες από τον χρόνο σου.

 

 

Deathloop

Μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο PS Plus Extra, το Deathloop, είναι ένα εθιστικό shooter πρώτου προσώπου με έναν πρωτότυπο μηχανισμό game play. Ο παίκτης βιώνει την κύρια ιστορία ως Colt, κυνηγώντας στόχους σε όλο το νησί του Blackreef για να σπάσει το timeloop και να κερδίσει την ελευθερία του.

Βασισμένο στα προηγούμενα projects της Arkane, όπως το Dishonored και το Prey, το Deathloop ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο σύστημα μάχης του. Το gameplay είναι μεν προσβάσιμο αλλά προκλητικό και ανταμείβει τους παίκτες που είναι πρόθυμοι και ικανοί να κατακτήσουν το φάσμα των δεξιοτήτων του Colt.

 

Final Fantasy 7 Remake Intergrade

Το Final Fantasy 7 Remake Intergrade είναι ένα πολύτιμο απόκτημα για τους συνδρομητές του PS Plus Extra, ιδιαίτερα για εκείνους που αγαπούν τα action JRPGs. Ο πρωτότυπος τίτλος του 1997 συνέβαλε στο να μπει το PS1 στον παγκόσμιο χάρτη της βιομηχανίας και ενώ το remake απαιτεί αρκετές δημιουργικές ελευθερίες τόσο με την ιστορία όσο και με το gameplay, εξακολουθεί να αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά του FF7. Εστιάζοντας στο Midgar, το σύγχρονο παιχνίδι εξιστορεί τις πρώτες μέρες του Cloud Strife ως μέρος του AVALANCHE, παρουσιάζοντας τις προσπάθειες της ομάδας αντίστασης να υπονομεύσει την εξουσία του Shinra.

Την τελευταία δεκαετία, η Square Enix έχει στραφεί σταθερά προς τη δράση σε πραγματικό χρόνο έναντι της μάχης βασισμένης στον turn-based μηχανισμό και το FF7 Remake λειτουργεί ως ο ισχυρότερος εκπρόσωπος αυτού του στυλ παιχνιδιού.

 

 

Ghost Of Tsushima: Director’s Cut

Πρόκειται για την «ενισχυμένη» έκδοση του εμβληματικού πλέον Ghost Of Tsushima, αφού εκτός ότι κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις έβαλε τέλος στη «ζωή» του PS4 ως κύριας κονσόλας της Sony. Το Director’s Cut είναι απλώς μια καλύτερη έκδοση αυτού του ήδη φανταστικού παιχνιδιού. Λαμβάνοντας χώρα κατά τη διάρκεια της μογγολικής εισβολής στην Ιαπωνία, αυτό το έπος των σαμουράι αφηγείται μια ιστορία εκδίκησης καθώς ο Τζιν Σακάι προσπαθεί να προστατεύσει το νησί Τσουσίμα. Χωρίς υπερβολή, το Ghost of Tsushima ίσως να είναι το πιο όμορφο παιχνίδι στο PS Plus Premium.

 

Yakuza 0

Το Yakuza 0 ήταν μία από τις πιο σημαντικές προσθήκες στο PS Plus και το πρώτο από το Yakuza franchise. Η Sony έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι στο μέλλον θα προστεθούν περισσότερα σίκουελ στην υπηρεσία. Επομένως, οι συνδρομητές θα μπορούν σύντομα να βιώσουν την πλήρη ιστορία του Kiryu Kazuma.

Όλα όσα κάνουν τον Yakuza σπουδαίο βρίσκονται στο prequel. Η κύρια ιστορία ακολουθεί τις πρώτες μέρες του Kiryu στο Tojo Clan, δίνοντας έμφαση σε δύο βασικές σχέσεις που θα διαμόρφωσαν τον πρωταγωνιστή για τα επόμενα χρόνια. Μπορεί το σύστημα μάχης τύπου “beat ‘em up” να εμφανίζεται ως ρηχό στις πρώτες ώρες παιχνιδιού, ωστόσο, εμπλουτίζεται αρκετά όταν οι Kiryu και Majima ξεκλειδώσουν μερικά επιπλέον στυλ και κινήσεις.

 

 

Marvel’s Spider-Man

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς τίτλους κυκλοφορίας για το PS Plus Premium (και PS Plus Extra), το   είναι υποψήφιο για το καλύτερο παιχνίδι υπερηρώων όλων των εποχών. Η Insomniac δημιούργησε ένα πανέμορφο και ρεαλιστικό open-world που επιτρέπει στους παίκτες να «αιωρούνται» με τους ιστούς τους και να το διασκεδάζουν με την καρδιά τους ως ο ένας και μοναδικός Spider-Man. Το σύστημα μάχης είναι γρήγορο, αρκετά προκλητικό, ρευστό και πάνω από όλα διασκεδαστικό!

Το επίσης εξαιρετικό Marvel’s Spider-Man Miles Morales είναι κι αυτό μέρος του Premium και του Extra, τόσο για PS4 όσο και PS5.

 

 

Assassin’s Creed Valhalla

Πριν από την κυκλοφορία του νέου συστήματος βαθμίδων της υπηρεσίας PS Plus, η Sony είχε ανακοινώσει ότι τα παιχνίδια της Ubisoft θα ενταχθούν στην υπηρεσία. Το Assassin’s Creed Valhalla ήταν ο τίτλος που κατάφερε να δώσει νέα πνοή στη σειρά, τόσο από άποψη μεγέθους χάρτη όσο και από άποψη φήμης.

Το Assassin’s Creed Valhalla ακολουθεί την εισβολή των Βίκινγκ στη Βρετανία και επικεντρώνεται στον Eivor, έναν επιδρομέα που παρασύρεται στην ατελείωτη σύγκρουση μεταξύ Assassins και Templars. Ο σχεδόν αχανής χάρτης, γεμάτος ενδιαφέρουσες αποστολές, θα μπορούσε εύκολα να κρατήσει κάποιον απασχολημένο για περισσότερες από εκατό ώρες. Το σύστημα μάχης είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχουμε δει στο franchise, προσφέροντας μια καλή ποικιλία τύπων όπλων και επιλογές προσαρμογής.

 

Άλλοι τίτλοι που αξίζει να αναφερθούν

Όπως προαναφέρθηκε, η λίστα παιχνιδιών της υπηρεσίας είναι πολύ μεγάλη και υπάρχουν εκατοντάδες αξιόλογοι τίτλοι που αξίζουν την προσοχή σου.

Παιχνίδια όπως το Returnal της Housemarque, το cyberpunk game Ghostrunner και, ασφαλώς, το εμβληματικό Mortal Kombat 11 είναι από μόνα τους λόγος / κίνητρο για να εγγραφεί κανείς στη νέα υπηρεσία της Sony.

Με τις δωροκάρτες PlayStation μπορείς εύκολα να γίνεις κι εσύ προνομιούχος. Για να αγοράζεις εύκολα πρόσθετο περιεχόμενο για τα αγαπημένα σου παιχνίδια, ή για να απολαμβάνεις αποκλειστικά «μπόνους» με τις συνδρομητικές κάρτες PS Plus.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη