Εκπαίδευση με Windows όπου κι αν βρίσκεσαι!

by K-Admin 1

 

Τα Windows της Microsoft είναι το πιο δημοφιλές Λειτουργικό Σύστημα (OS / Operating System) για οικιακή χρήση εδώ και δεκαετίες. Μάλιστα, αξιοποιείται σε μία πληθώρα υπολογιστικών συσκευών όπως είναι φορητοί ή σταθεροί υπολογιστές, υβριδικά συστήματα, τάμπλετ και κινητά. Παράλληλα, είναι απόλυτα προσανατολισμένα στην εμπειρία και ευκολία του χρήστη, αλλά και στην ομαλή δικτυακή εργασία και εύκολη συνδεσιμότητα.

Αυτό το τελευταίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την εποχή μας, όπου οι όροι τηλεργασία και τηλεκπαίδευση δεν είναι πια θεωρητικοί! Για την ακρίβεια τα Windows ως λειτουργικό σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο μηχάνημα μπορεί να είναι μία πραγματική πλατφόρμα εκπαίδευσης και μάθησης για όλες τις ηλικίες και για κάθε βαθμίδα καλύπτοντας πληθώρα μαθησιακών αναγκών.

 

 

Υποστήριξη Microsoft μαζί με μεγάλη Κοινότητα και διαθέσιμο Λογισμικό

Ακριβώς επειδή είναι τόσο δημοφιλές ως λειτουργικό υπάρχει μεγάλη υποστήριξη, τόσο σε επίπεδο hardware (όπως είναι περιφερειακές συσκευές π.χ. πολυμηχανήματα, γραφίδες, κάμερες), όσο και σε επίπεδο software (προγραμμάτων).

Αναλυτικότερα, είναι σίγουρο ότι θα βρεις οδηγούς (drivers) για κάθε συσκευή, ενώ ειδικά σε κάποια νέα μοντέλα με πιο σύγχρονο και γρήγορο υλικό (π.χ. SSD δίσκους, οθόνες αφής) η ταχύτητα και η αξιοπιστία θα είναι εμφανέστατες.

Από την άλλη, έχεις να επιλέξεις από μία τεράστια διαθέσιμη λίστα από προγράμματα που μπορεί να είναι χρήσιμα στην εκπαίδευση. Μάλιστα, πολλά από αυτά είναι δωρεάν και δημοφιλή.

Επίσης, να μην λησμονείς το γεγονός ότι το λογισμικό και τα αποθετήρια του Υπουργείου Παιδείας «τρέχουν» μία χαρά σε Windows, ενώ όλα τα app επικοινωνίας και τηλεδιάσκεψης υποστηρίζονται!

Άλλωστε, η ίδια η Microsoft έχει επενδύσει σε θέματα εκπαίδευσης (MS Education και Training) και προσφέρει για την εκπαιδευτική κοινότητα δωρεάν λογισμικό (όπως το Office 365).

 

 

Περισσότερη αυτονομία και ευελιξία

Το λειτουργικό συμβαδίζει με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις που θέλει πιο μικρά (compact) μοντέλα και φορητούς με μεγαλύτερη αυτονομία. Δηλαδή, τα Windows 10 διαχειρίζονται καλύτερα μπαταρία, αλλά και γενικότερα την ενέργεια και τους πόρους. Επιπρόσθετα, υποστηρίζουν εξαιρετικά κάθε μορφή ασύρματης δικτύωσης και συνδεσιμότητας προσφέροντας περισσότερη ευελιξία στο σπίτι και στο γραφείο.

 

 

Μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία

Η έκδοση 10 των Windows είναι με διαφορά η πιο προσεγμένη σε θέματα ασφάλειας και προστασίας με πολλές ρυθμίσεις και εργαλεία. Ακόμα και ο νέος φυλλομετρητής (Edge) είναι πιο ασφαλής, ενώ υπάρχει προεγκατεστημένο αντιικό λογισμικό και τείχος προστασίας (Windows Hello & Security). Ακόμη, σημαντικό είναι και το εξαιρετικό σύστημα προστασίας γονικού ελέγχου (parental control) που διαθέτει ώστε να προστατέψεις τα παιδιά σου από υπερβολές και απειλές ειδικά κατά τη χρήση του διαδικτύου.

 

 

Πρόσβαση για όλους

Σημαντική είναι και η προσπάθεια για μη αποκλεισμό των συνανθρώπων μας με προβλήματα κινητικά, ακοής ή όρασης. Ειδικότερα, όλες οι απαραίτητες εξειδικευμένες συσκευές υποστηρίζονται στα Windows, ενώ από τον Πίνακα Ελέγχου και το μενού Διευκόλυνση Πρόσβασης μπορείς να παραμετροποιήσεις το λειτουργικό στις ανάγκες σου!

 

 

Επιλογές ανάλογα με το budget και τις προτιμήσεις σου

Όπως προαναφέρθηκε τα Windows 10 «τρέχουν» σε μία πληθώρα συσκευών, ακόμα και σε υβριδικά ή λίγο πιο «εξωτικά» σε τεχνολογία συστήματα. Για αυτό και μπορείς να επιλέξεις ανάλογα με τα γούστα, τις ανάγκες και τα διαθέσιμα χρήματα από μία λίστα με πολλούς κατασκευαστές, όπως είναι οι Dell, Lenovo, Hewlett Packard, Asus και Acer.

 

Παράλληλα, η ίδια η Microsoft προσφέρει και δικές της συσκευές (και όχι μόνο software) όπως είναι η εξαιρετική σειρά Surface Pro (έκδοση 3) και τα κινητά Microsoft Lumia.

Μπορείς να δεις ακόμη