Μικροσυσκευές για καλύτερη ζωή στην κουζίνα

by Zikou Stella

Στην κουζίνα μπορεί να μεγαλουργείς, να δημιουργείς ή απλά να μαγειρεύεις. Ό,τι και αν σημαίνει η κουζίνα σου για εσένα υπάρχουν εργαλεία και συσκευές που θα κάνουν τη ζωή σου «εντός των τειχών της» πιο εύκολη και δημιουργική.

 

 

Κόψε, τεμάχισε, πολτοποίησε με πολυκόφτη

Μπορεί τα μαχαίρια κουζίνας να είναι σταθερή αξία, αλλά πολλές φορές χρειαζόμαστε κάτι πολύ πιο εύχρηστο, γρήγορο και ασφαλέστερο. Και κάπου εδώ, τη λύση έρχεται να δώσει ένας πολυκόφτης. Πρόκειται για μια πολύ ευέλικτη συσκευή κουζίνας που βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα κάθε επίδοξου μάγειρα. Μπορεί να τεμαχίζει, να ψιλοκόβει, να τρίβει και να πολτοποιεί σε μικρές πάντα ποσότητες τρόφιμα και πολλά άλλα, ενώ πλένεται πανεύκολα στο χέρι ή το πλυντήριο πιάτων.

Ανάλογα με τις ανάγκες σου, μπορείς να επιλέξεις πολυκόφτη χειρός για να τεμαχίζεις μικρότερες ποσότητες τροφίμων όπως μία χούφτα ξηρούς καρπούς, κόρα ψωμιού, μπαχαρικά, ή ένα κρεμμύδι.

 

 

Φτιάξε σάλτσες, ντιπς, smoothies με ένα μπλέντερ

Με το μπλέντερ θα μπορέσεις να ετοιμάσεις όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά και ορεκτικά για το τραπέζι, από σως μαγιονέζας και ντιπ γιαουρτιού μέχρι σως μελιού. Παράλληλα, είναι ιδανικό για την προετοιμασία κάθε λογής σαλτσών, αλλά και υγιεινών smoothies από φρούτα ή λαχανικά εύκολα και γρήγορα.

Το ραβδομπλέντερ, από την άλλη, είναι ένα απλό και εύχρηστο εργαλείο που χρησιμοποιείται κυρίως για μικρές ποσότητες σαλτσών και σουπών, για να ρευστοποιείς υλικά, ή για να ομογενοποιήσεις σάλτσες, απευθείας μέσα στην κατσαρόλα.

Επίλεξε ένα μπλέντερ με μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων για διάφορες εργασίες, όπως πολτοποίηση, ή με ένα μεγάλο κοπτήριο με ανοξείδωτες λεπίδες κοπής και αντιολισθητική βάση, για να τρίβεις, ή να κόβεις λαχανικά σε ροδέλες.

 

 

Γρήγορες λιχουδιές με ένα μίξερ

Ετοίμασε γλυκίσματα, και οποιαδήποτε γλυκιά ή αλμυρή συνταγή χωρίς να κουραστείς με τέλεια αποτελέσματα.

Ένα μίξερ χειρός δεν θα είναι πολύ βαρύ και θα έχει μια άνετη λαβή με καλό κράτημα. Τα εξαρτήματα θα πρέπει να είναι από ανοξείδωτο χάλυβα και να πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. Ο χειρισμός του είναι ιδιαίτερα απλός και οι ρυθμίσεις γίνονται εύκολα με τον αντίχειρα σου κατά τη χρήση. Ιδανικά, μπορείς να επιλέξεις ένα μοντέλο με ευρύ φάσμα επιλογών ταχύτητας, για να μπορείς να εκτελείς άνετα οποιαδήποτε συνταγή.

Ένα επιτραπέζιο μίξερ, από την άλλη, σού παρέχει σταθερή βάση και μπολ ανάμειξης, καθώς και διπλό βραχίονα πάνω στον οποίο τοποθετείς διάφορα εξαρτήματα ανάμιξης. Οι περισσότερες προτάσεις έρχονται με βαθιά μπολ μεγάλης χωρητικότητας για να παρασκευάζεις μεγαλύτερες ποσότητες.

 

 

Κουζινομηχανή… Η ναυαρχίδα της κουζίνας σου!

Η κουζινομηχανή έχει τη δύναμη και τη χωρητικότητα, που κάνουν την προετοιμασία φαγητών και γλυκών σε μεγάλες ποσότητες, εύκολη υπόθεση. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι ότι, με την ίδια συσκευή, μπορείς να κάνεις ένα σωρό πράγματα και μάλιστα χωρίς κόπο. Αρκεί να διαθέτεις τα κατάλληλα εξαρτήματα. Αν, για παράδειγμα, χρειαστείς ψιλοκομμένα κομμάτια για καρότο και κρεμμύδι, απλά εφαρμόζεις τον κατάλληλο δίσκο κοπής.

Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις τον ειδικό αναδευτήρα ζύμωσης για να παρασκευάσεις ζύμη για τις πίτες σου. Ρίξε στον κάδο τα υγρά και στη συνέχεια τα στερεά υλικά κι απλώς πάτα το πλήκτρο. Μέσα σε λίγα λεπτά, θα έχεις φτιάξει τη ζύμη σου. Αν η κουζινομηχανή σου έχει μεγάλο κάδο, και πρέπει να φτιάξεις μπόλικη ποσότητα, τότε δεν θα χρειαστεί να επαναλάβεις καν τη διαδικασία.

Για αφράτα ή τραγανά κουλουράκια ή μπισκότα, θα πρέπει να προετοιμάσεις και να χτυπήσεις καλά τα υλικά. Με την κουζινομηχανή όλα αυτά γίνονται «παιχνίδι». Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κουμπώσεις σ’ αυτήν τα κατάλληλα εξαρτήματα και να ρυθμίσεις το χρόνο και την ταχύτητα ανάμειξης. Στο μεταξύ, όσο η κουζινομηχανή δουλεύει, εσύ μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα κάποια άλλη δουλειά.

 

 

Παντού «χωράει» ένας καλός καφές

Καλό το φαγητό, αλλά όταν μετά και το γλυκό έρχεται ο καφές, η μέρα κλείνει με τον καλύτερο τρόπο. Άλλωστε, η κουλτούρα του καφέ έχει εξελιχθεί τόσο μέσα στο χρόνο ώστε να μπορεί κανείς πια να απολαύσει τέλειο καφέ, σε διάφορες περιστάσεις και με πολλούς τρόπους. To μόνο που δεν έχει αλλάξει, είναι το πάθος για τον καλό καφέ, αλλά και η απόλαυση της παρασκευής του. Από το προσεκτικό άλεσμα των κόκκων στη μηχανή καφέ, μέχρι την εκχύλιση μιας αρωματικής δόσης espresso, η παρασκευή του καφέ στο σπίτι γίνεται τελετουργικό με την κατάλληλη καφετιέρα.

Αρκετά πλήρως αυτόματα μοντέλα προσφέρουν την ευελιξία να παρέμβεις στη διαδικασία παρασκευής ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Η εξατομίκευση των ροφημάτων ξεκινά από τη ρύθμιση άλεσης των κόκκων, ανάλογα με τη ποικιλία καφέ, ενώ πολλές προτάσεις σου δίνουν επίσης τη δυνατότητα να ρυθμίσεις ακόμα και την ποσότητα εκχύλισης.

Με μία Fully Automated Μηχανή Espresso με λειτουργία personalization, όλοι στο σπίτι θα μπορούν να απολαμβάνουν πάντα δημιουργίες καφέ και όλα τα υπόλοιπα ροφήματα, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Μπορείς εύκολα να αποθηκεύσεις το μέγεθος οποιουδήποτε ροφήματος καφέ και γάλακτος, ανάλογα με το προσωπικό σου γούστο και μάλιστα σε διαφορετικά προφίλ για κάθε χρήστη ξεχωριστά.

 

Είδες, λοιπόν, ότι οι εργασίες στην κουζίνα δεν είναι πλέον τόσο επίπονες και χρονοβόρες. Μπες στο www.kotsovolos.gr και ανακάλυψε μια μεγάλη γκάμα σε μικροσυσκευές κουζίνας για να ολοκληρώσεις εύκολα και γρήγορα κάθε σου γευστική έμπνευση.

Μπορείς να δεις ακόμη