Επερχόμενοι remake τίτλοι που πρέπει να παίξεις στις κονσόλες νέας γενιάς

by Zikou Stella

Το 2023 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τους gamers. Η φετινή χρονιά, άλλωστε, είναι ήδη έτοιμη για νέες σημαντικές κυκλοφορίες παιχνιδιών από νωρίς, με τίτλους όπως το Emblem Engage για το Nintendo Switch, ή το Final Fantasy XVI για το PlayStation 5. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες επερχόμενες κυκλοφορίες που πρόκειται να προσθέσουν περισσότερη ποιότητα στη φετινή «σεζόν». Ο λόγος για τα remakes.

Οι τίτλοι παιχνιδιών remakes και remasters έχουν γίνει πιο συνηθισμένα τα τελευταία χρόνια, αξιοποιώντας τη νοσταλγία και τη σύγχρονη τεχνολογία για να δώσουν μια ουσιαστική ανανέωση σε αγαπημένα κλασικά παιχνίδια. Τίτλοι όπως τα Resident Evil 4 και Final Fantasy VII Rebirthare είναι από τους πιο αναμενόμενους, αλλά και άλλα remakes όπως τα Dead Space και System Shock, ανεβάζουν στα ύψη την ανυπομονησία των gamers. Ας δούμε, παρακάτω, ορισμένα επερχόμενα remakes βιντεοπαιχνιδιών για τις κονσόλες νέας γενιάς, που πρέπει οπωσδήποτε να παίξεις τη φετινή χρονιά.

 

Dead Space

Αρχικά αναπτύχθηκε από την EA Redwood Shores, το Dead Space του 2008 ήταν ένα παιχνίδι ορόσημο στο είδος επιβίωσης-τρόμου. Μετά τα τεταμένα εγχειρήματα του μηχανικού Isaac Clarke, οι παίκτες έπρεπε να τον οδηγήσουν μέσα από ένα κατεστραμμένο διαστημόπλοιο που μαστιζόταν από φρικιαστικά πλάσματα, τα “Necromorphs”.

Το Dead Space Remake έρχεται με «καλογυαλισμένα» γραφικά και με την ατμόσφαιρα που γνώρισαν οι παίκτες του αρχικού τίτλου, προσφέροντας μια καθηλωτική εμπειρία. Αν θέλεις κι εσύ να βιώσεις μία Sci-Fi εμπειρία επόμενης γενιάς, κάνε τώρα την προ-παραγγελία σου μέσα από το www.kotsovolos.gr και μπες μπροστά!

 

Resident Evil 4

Το Resident Evil 4, που θεωρείται από πολλούς gamers ως το καλύτερο παιχνίδι της σειράς, καθώς και του είδους του horror γενικότερα, ετοιμάζεται επιτέλους για το αναπόφευκτο remake του. Ακόμα και με τις πολλαπλές remastered εκδόσεις που κυκλοφόρησαν όλα αυτά τα χρόνια, το έργο της Capcom στα πρόσφατα remakes του Resident Evil 2 και του Resident Evil 3 αποδεικνύει ότι αυτό το κλασικό παιχνίδι τρόμου θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια εναλλακτική επανακυκλοφορία.

Υιοθετώντας έναν τόνο και ατμόσφαιρα από την αρχική έκδοση, το Resident Evil 4 υπόσχεται να είναι πιστό στο αρχικό υλικό και να δώσει μια καθηλωτική νέα ερμηνεία, πέρα από τις σύγχρονες βελτιώσεις που είδαμε στους υφιστάμενους τίτλους. Το remake του Resident Evil 4 κυκλοφορεί στις 24 Μαρτίου για PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC. Και μπορείς να το προ-παραγγείλεις από τώρα για να είσαι σίγουρος ότι θα το παραλάβεις όσο γίνεται πιο σύντομα από τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει!

 

Final Fantasy VII

To κορυφαίο JRPG franchise της Square Enix, το Final Fantasy, είναι κοσμημένο με πολλά εξαιρετικά παιχνίδια και η επερχόμενη συνέχεια της τριλογίας των remakes είναι αναμφίβολα μια από τις πιο αναμενόμενες. Αφού το Final Fantasy VII Remake αναδημιουργούσε συναρπαστικά τον κλασικό τίτλο του πρώτου PlayStation με μερικές ενδιαφέρουσες αφηγηματικές ανατροπές, με επέκταση των τόξων χαρακτήρων του και ένα συναρπαστικό νέο σύστημα μάχης, το Final Fantasy VII Rebirth θα φέρει επιτέλους όλα όσα περιμέναμε από τα γεγονότα της αρχικής ιστορίας.

Το παράθυρο κυκλοφορίας του Final Fantasy VII Rebirth δεν έχει γίνει σαφές από την Square Enix. Ωστόσο πιθανολογείται να το δούμε στα τέλη του 2023 για το PS5. Ενδεχομένως, όμως, να του δούμε ακόμη και στις αρχές του 2024. Όπως και να ‘χει, σημασία ότι έρχεται και θα είναι πιο συναρπαστικό από ποτέ!

 

 

Silent Hill 2

Η Konami φέρνει στο προσκήνιο ένα από τα πιο δημοφιλή franchise που την ανέδειξαν, μπαίνοντας -ξανά- δυναμικά στο premium gaming. Ο λόγος για την ριμέικ έκδοση του Silent Hill 2, που κυκλοφόρησε το 2021. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους τίτλους επιβίωσης-τρόμου, που η αλήθεια είναι πως η Konami είχε παραμελήσει εδώ και πολλά χρόνια. Ευτυχώς, το περασμένο φθινόπωρο είχαμε την επίσημη ανακοίνωση για ένα Silent Hill 2 Remake. Ο τίτλος έρχεται με γραφικά που θα αξιοποιούν τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες των καρτών γραφικών στα PCs, αλλά και τις τεχνολογίες του PS5. Το Silent Hill 2 Remake πρόκειται να κυκλοφορήσει εντός του 2023, εκτός απροόπτου. Ασφαλώς, το περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία.

 

System Shock

Το ριμέικ του System Shock αναμένεται εδώ και πολύ καιρό, ειδικά από τη στιγμή που η ανάπτυξη του τίτλου πέρασε στα χέρια της Nightdive Studios. Το αρχικό παιχνίδι είχε μεγάλη επιρροή εκείνη την εποχή, συμβάλλοντας στην έμπνευση μεταγενέστερων τίτλων δράσης-περιπέτειας/τρόμου που έλαβαν διθυραμβικές κριτικές όπως η σειρά BioShock, το Prey και το SOMA.

Έχοντας ξεχωρίσει για τον καθηλωτικό και ατμοσφαιρικά κυκλοθυμικό κόσμο επιστημονικής φαντασίας του, το System Shock ακολουθεί έναν ανώνυμο χάκερ που προσπαθεί να εμποδίσει ένα εχθρικό AI. Οι «παλιοί» gamers ανυπομονούν να δουν επιτέλους την αναβίωση ενός κλασικού τίτλου στις σύγχρονες κονσόλες, όταν κυκλοφορήσει τον Μάρτιο για PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series και PC.

Στο μεταξύ, όσο περιμένεις την κυκλοφορία των παραπάνω remakes, να θυμάσαι ότι μπορείς να απολαύσεις εκατοντάδες remastered games στις πλατφόρμες PS Plus, Xbox Live Gold και Xbox Game pass, με τις αντίστοιχες κάρτες συνδρομής που μπορείς να βρεις στο www.kotsovolos.gr.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη