Όσα πρέπει να ξέρεις για τις εστίες με ενσωματωμένο απορροφητήρα

by K-Admin 1

 

Οι νέες τεχνολογίες στο χώρο της κουζίνας είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τις ανάγκες της σύγχρονης κι απαιτητικής καθημερινότητας. Οι εστίες με ενσωματωμένο απορροφητήρα αποτελούν ακόμα μία τεχνολογική καινοτομία στη σύγχρονη κουζίνα. Ωστόσο, όπως συμβαίνει συχνά με κάθε νέο τεχνολογικό προϊόν, δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά τα πρακτικά οφέλη που προσφέρουν.

Για το λόγο αυτό, θα δούμε πως λειτουργεί και τι μπορεί να σου προσφέρει μία εστία-απορροφητήρας.

 

Ο ρόλος του ενσωματωμένου απορροφητήρα

Η προετοιμασία ενός γεύματος (ειδικά ο τρόπος μαγειρέματος), μερικές φορές περιλαμβάνει καπνό, υδρατμούς, οσμές και λίπη, τα οποία εσύ πρέπει να αντιμετωπίσεις. Ο ενσωματωμένος απορροφητήρας βρίσκεται τοποθετημένος πάνω στην εστία, έτσι ώστε να απορροφά αμέσως τους ατμούς, τις οσμές και τα σωματίδια λίπους, πριν προλάβουν να εξαπλωθούν στο χώρο της κουζίνας. Με αυτόν τον τρόπο αφαιρούνται οι δυνητικά τοξικοί ρύποι κι αέρια από την ατμόσφαιρα της κουζίνα σου.

 

Σχεδιασμένες για να χωράνε παντού                                                                    

Χάρη στον ευέλικτο σχεδιασμό τους, οι εστίες με ενσωματωμένο απορροφητήρα προσφέρουν πολλές επιλογές εγκατάστασης, έτσι ώστε να μπορείς να αξιοποιήσεις στο έπακρον το χώρο της κουζίνας σου. Είναι ιδανικές για μαγείρεμα σε μια ανοιχτή κουζίνα, σε μια νησίδα ή ακόμα και για τοποθέτηση μπροστά σε παράθυρο.

 

 

Λειτουργία ανακύκλωσης ή εξαγωγής

Οι εστίες με ενσωματωμένο απορροφητήρα διατίθενται είτε με λειτουργία εξαγωγής που διοχετεύει τον αέρα προς τα έξω με μπουριά, είτε με λειτουργία ανακύκλωσης του αέρα με φίλτρο άνθρακα, χωρίς εγκατάσταση. Τα μοντέλα με απορροφητήρα ανακύκλωσης ενδείκνυνται για κουζίνες χωρίς εξωτερικό αεραγωγό. Συγκεκριμένα, φιλτράρουν και καθαρίζουν τον αέρα μέσα από μια σειρά φίλτρων, αφαιρώντας σωματίδια και οσμές προτού τον επιστρέψουν στο χώρο. Αντίστοιχα, τα μοντέλα με απορροφητήρα εξαγωγής τοποθετούνται σε χώρο που διαθέτουν εξωτερικό αεραγωγό, στον οποίο και συνδέονται για να αποβάλουν τον στάσιμο αέρα. Υπάρχουν ωστόσο μοντέλα που διαθέτουν και τις δύο λειτουργίες για να χωράνε σε οποιοδήποτε χώρο.

 

Απόλαυση τη μαγειρική σου

Άλλη μια καινοτομία στις συγκεκριμένες εστίες είναι το γεγονός ότι το σύστημα αναρρόφησης ρυθμίζει αυτόματα την ένταση, όταν στην εστία βρίσκεται σκεύος μαγειρέματος και έχει ρυθμιστεί μία βαθμίδα ισχύος για τη ζώνη μαγειρέματος. Η βαθμίδα ισχύος του απορροφητήρα ρυθμίζεται αυτόματα, ανάλογα την ισχύ της ζώνης μαγειρέματος, την ποσότητα υδρατμών και τις οσμές. Έτσι, η ατμόσφαιρα στη κουζίνα παραμένει καθαρή, ενώ εσύ δεν χρειάζεται ν’ ασχολείσαι καθόλου με τον απορροφητήρα, αλλά μόνο με τη μαγειρική σου.

 

 

Γρήγορο μαγείρεμα κι οικονομία

Πέρα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο ενσωματωμένος απορροφητήρας, το μαγείρεμα σε επαγωγική εστία παρέχει ταχύτερη θέρμανση, εφόσον θερμαίνεται απευθείας το σκεύος, βελτιωμένη θερμική απόδοση και πιο ελεγχόμενη θέρμανση σε σχέση με το μαγείρεμα με θερμική αγωγιμότητα που χρησιμοποιείται στις ηλεκτρικές εστίες και στο γκάζι. Με άλλα λόγια, με τις επαγωγικές εστίες μειώνονται σημαντικά οι ώρες που περνάς πάνω από την κουζίνα. Παράλληλα, μπορείς να μειώσεις μέχρι και 90% την επιβάρυνση που έχει το μαγείρεμα στους λογαριασμούς ρεύματος.

 

Εύκολο καθάρισμα

Οι επαγωγικές εστίες είναι γνωστές και για τον εξαιρετικά εύκολο καθαρισμό τους, τόσο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος όσο και μετά. Για παράδειγμα, ακόμη κι αν πέσει πάνω στις εστίες -την ώρα που μαγειρεύεις- οποιοδήποτε υλικό (φαγητό, σάλτσα κ.λπ.) αυτό δε θα κολλήσει όπως στις συμβατικές εστίες. Το καθαρίζεις απλά μ’ ένα πανί.

Εν κατακλείδι, οι εστίες με ενσωματωμένο απορροφητήρα είναι σχεδιασμένες για να παρέχουν άνεση, ελευθερία και χώρο για περισσότερη δημιουργία στην κουζίνα.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη