Ψητό κουνουπίδι με ρόδι και σάλτσα ταχίνι – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

  • Για το κουνουπίδι

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 1/2 κούπα ταχίνι
  • 4 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/3 κούπας παγωμένο νερό

 

  • Για το σερβίρισμα

  • 3 κ.σ. σπόρους ροδιού
  • 2 κ.σ. φουντούκι καβουρδισμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για το κουνουπίδι:

Πλένω και στεγνώνω καλά το κουνουπίδι. Καθαρίζω το κοτσάνι του από τα φύλλα και το βάζω σ’ ένα ταψί. Ανακατεύω όλα τα υπόλοιπα υλικά σ’ ένα μπολ και στη συνέχεια αλείφω πολύ καλά το κουνουπίδι, από όλες τις πλευρές. Σ’ ένα βαθύ ταψί βάζω νερό μέχρι τη μέση και το τοποθετώ στο κάτω μέρος του φούρνου τον οποίο έχω προθερμάνει στους 200°C. Στη συνέχεια βάζω και το ταψί με το κουνουπίδι και το αφήνω να ψηθεί για 50-60 λεπτά περίπου, ανάλογα με το μέγεθός του.

 

Για τη σάλτσα:

Βάζω όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ κι ανακατεύω ενώ παράλληλα προσθέτω το παγωμένο νερό κουταλιά κουταλιά. Στην αρχή το ταχίνι θα σφίξει αλλά όσο προσθέτω το νερό θα μετατρέπεται σε μια λεία σάλτσα.

 

Για το σερβίρισμα:

Βάζω το κουνουπίδι σε μια πιατέλα, περιχύνω με τη σάλτσα, το ελαιόλαδο, σκορπάω τους σπόρους του ροδιού, το κουκουνάρι, το μαϊντανό και τοποθετώ φέτες λεμόνι στο πλάι και σερβίρω.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη