Ετοιμάζεται νέο πιο ενεργειακά αποδοτικό XBOX Series X;

by Aggeliki Tsoukana

Το XBOX Series X είναι ένα εξαιρετικό μηχάνημα, το gaming καμάρι της Microsoft και η κορυφαία κονσόλα της τελευταίας γενιάς. Για αυτό και πάει καλά στις πωλήσεις (σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες, όπως είναι το Game Pass), ενώ είναι ένα δυνατό μηχάνημα σε επιδόσεις και μάλλον και σε μέγεθος!

Για αυτό ίσως έχει νόημα να γίνει πιο ενεργειακά αποδοτικό χωρίς βέβαια να χάσει τις επιδόσεις του, αλλά να παραμείνει κατά μία έννοια «gaming κτήνος». Μην λησμονείς το γεγονός ότι τα high end ηλεκτρονικά πρέπει να εξελίσσονται ακόμα και σε επίπεδο ενεργειακής απόδοσης ειδικά σε εποχές υψηλού κόστους ενέργειας!

Στην ίδια ακριβώς λογική πριν λίγο καιρό οι XBOX κονσόλες έλαβαν μία ενημέρωση λογισμικού, με την οποία είναι εφικτό το αυτόματο κατέβασμα ενημερώσεων συστήματος, αλλά και παιχνιδιών με το energy saving mode ενεργοποιημένο (δες σχετικά)!

Έτσι, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές στο διαδίκτυο και ειδικά τον δημοσιογράφο Brad Sams, η Microsoft ετοιμάζει βελτιώσεις και στο hardware επίπεδο. Ειδικότερα, σχεδιάζει αναθεώρηση του XBOX Series X κυρίως με έναν πιο ενεργειακά αποδοτικό επεξεργαστή. Φυσικά, χωρίς κόστος στις επιδόσεις, αλλά με μειωμένη κατανάλωση και μικρότερο κόστος παραγωγής. Το τελευταίο μπορεί να βελτιώσει την τιμή, αλλά και τη διαθεσιμότητα στην αγορά της παιχνιδομηχανής, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη Sony και τον ανταγωνισμό.

Παράλληλα, αυτή η κίνηση της Microsoft δεν σχετίζεται μόνο με την παγκόσμια ενεργειακή κρίση ή την έλλειψη τσιπ (ολοκληρωμένων κυκλωμάτων) στην αγορά, που έχει ταλαιπωρήσει όλους τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά και τους καταναλωτές. Είναι μία πάγια κοινή πρακτική που εφαρμόστηκε και σε άλλες γενιές κονσολών (όπως για παράδειγμα το XBOX 360) συχνά χωρίς να το αντιλαμβάνονται οι χρήστες ή χωρίς δημόσια ανακοίνωση! Και είναι λογικό, διότι μία γενιά κονσόλας θα πουλιέται κατά μέσο όρο για 7 χρόνια, οπότε κάθε βελτίωση στο hardware είναι επιβεβλημένη (έστω και αν οι επιδόσεις παραμείνουν σταθερές ή δεν βγει κάποια upgraded έκδοση). Είναι απλά απαραίτητο για να συνεχιστεί και η γραμμή παραγωγής.

Επιπρόσθετα, να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει για την ώρα πρόθεση για slim έκδοση του Series X, ούτε κάποια λογική για «νέο πιο δυνατό μέλος» στη σειρά!

Τέλος, η Microsoft δείχνει ικανοποιημένη από τα εξαιρετικά στοιχεία πωλήσεων των κονσολών της. Μάλιστα, νεότερα στοιχεία δείχνουν σε μερικές περιοχές του κόσμου καλύτερες πωλήσεις από την αντίπαλο Sony. Αυτό ίσως οφείλεται και στην καλύτερη διαθεσιμότητα, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι το XBOX Series X πουλάει καλά για πολλούς λόγους. Συνεπώς, η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει και να προχωρά το προϊόν και γενικά όλο το brand XBOX.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη