Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων

by Aggeliki Tsoukana

Σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες πελάτες όπως χώροι εστίασης, καταλύματα, παιδικοί σταθμοί και κομμωτήρια, δεν επιτρέπεται κανένας συμβιβασμός στην υγιεινή κάθε είδους υφάσματος. Οι αψεγάδιαστα καθαρές πετσέτες, τα τραπεζομάντιλα και τα κλινοσκεπάσματα είναι αυτονόητη προϋπόθεση προκειμένου να προσφερθούν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες.

Επιπρόσθετα, η πλύση εκτός από τέλεια θα πρέπει να είναι και γρήγορη, ώστε ο ιματισμός να είναι άμεσα ξανά έτοιμος να χρησιμοποιηθεί. Παράλληλα θα πρέπει η απόλυτη καθαριότητα να συνδυάζεται με το μικρότερο δυνατό λειτουργικό κόστος. Κι εδώ είναι που τα επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων κάνουν τη μεγάλη διαφορά, αφού είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν όλες τις παραπάνω απαιτήσεις.

 

 

Οι διαφορές από τα οικιακά πλυντήρια ρούχων

Τα οικιακά πλυντήρια είναι κατασκευασμένα για λιγότερο απαιτητικές συνθήκες λειτουργίας, αλλά και για να «αντιμετωπίζουν» κατά κανόνα ήπιους ρύπους. Παράλληλα, έχουν πολύ μικρότερη επιλογή προγραμμάτων, προβλέποντας κάποια βασικά «σενάρια» πλυσίματος.

Επίσης, τα μοντέλα που απευθύνονται στα νοικοκυριά πλένουν πιο αργά, καθώς τα σύντομα προγράμματά τους κατά κανόνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περιορισμένα κιλά απλύτων, ενώ δεν έχουν την ίδια ανθεκτικότητα με τα επαγγελματικά πλυντήρια. Έτσι, τη στιγμή που μία επαγγελματική συσκευή προορίζεται για 30.000 ώρες λειτουργίας, ένα μέσο οικιακό πλυντήρια έχει μέσο χρόνο «ζωής» γύρω στις 10.000 ώρες λειτουργίας.

 

Αξιοπιστία που συνδυάζεται με μέγιστη υγιεινή

Ένα επαγγελματικό πλυντήριο εγγυάται αξιόπιστη λειτουργία, πράγμα που καταρχάς σημαίνει ότι καθαρίζει πάντοτε στην εντέλεια κάθε είδους ύφασμα, αφαιρώντας και την πιο επίμονη βρομιά. Για έναν επαγγελματία σημαίνει πως θα μπορεί να είναι ήσυχος, πως δεν θα υπάρξει ποτέ το παραμικρό ατύχημα στο πλύσιμο, ακόμη κι αν ο ιματισμός έρχεται σε επαφή με δύσκολους λεκέδες όπως συμβαίνει -για παράδειγμα- στους χώρους εστίασης.

Για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην πιο απαιτητική αποστολή τους εκτός από τις προηγμένες λειτουργίες πλύσης, τα επαγγελματικά μοντέλα διαθέτουν επίσης περισσότερα προγράμματα. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να προσαρμόζουν τη λειτουργία τους ακόμη καλύτερα σε κάθε τύπο υφάσματος και λεκέ.

Ενδεικτικά το Miele PWM 907 DP SST, χωρητικότητας 7 κιλών, διαθέτει 16 προγράμματα και 48 ειδικούς κύκλους πλύσης όπως για πετσέτες, κλινοσκεπάσματα και τραπεζομάντιλα, αλλά και ειδικά προγράμματα κατά των λεκέδων από λάδια και λίπη. Παράλληλα, δίνει την επιλογή για θερμική απολύμανση των υφασμάτων, μέσα από ένα πρόγραμμα πλύσης 85°C, με έξτρα λειτουργία πρόπλυσης και επιπλέον ξέβγαλμα.

 

Μειώνουν τα λειτουργικά κόστη

Με γνώμονα το μικρότερο δυνατό λειτουργικό κόστος, τα επαγγελματικά πλυντήρια έχουν επίσης υψηλή απόδοση, ώστε να περιορίζουν τη χρήση νερού, ενέργειας και απορρυπαντικού. Ενδεικτικά, μπορείτε να συνδυάσετε ένα πλυντήριο ρούχων Miele PWM 907 DP SST με το στεγνωτήριο Miele PDR 908 HP SST, και να μειώσετε κατακόρυφα το κόστος σε κάθε πλύση.

Για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία σε ρεύμα, πολλά επαγγελματικά πλυντήρια διαθέτουν επίσης διπλή παροχή νερού (σύνδεση με κρύο νερό ή ζεστό νερό). Επομένως, η χρήση ζεστού νερού διατηρεί σε χαμηλότερα επίπεδα τους λογαριασμούς ρεύματος.

 

Μειώστε τον χρόνο πλύσης, αυξήστε την παραγωγικότητά σας

Με δεδομένο ότι για κάθε επιχείρηση ο χρόνος είναι χρήμα, στα επαγγελματικά πλυντήρια τα προγράμματα έχουν σύντομη διάρκεια. Αρκετοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τα μοντέλα τους με εξελιγμένα θερμαντικά στοιχεία, ώστε να ζεσταίνεται πιο γρήγορα το νερό και να επιταχύνεται το πλύσιμο.

Ένα επαγγελματικό πλυντήριο μπορεί να εξασφαλίσει έως και πάνω από 40% χρόνου πλυσίματος, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην καθαριότητα. Ενδεικτικά, η πλύση ενός πλήρους φορτίου σε ένα επαγγελματικό μηχάνημα μπορεί να ολοκληρωθεί σε μόλις 59’ σε σύνδεση με κρύο νερό. Αν μάλιστα υπάρχει σύνδεση σε ζεστό νερό, τότε η διάρκεια είναι ακόμη μικρότερη. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόγραμμα Βαμβακερά 60°C, με πλήρες φορτίο, διαρκεί μόλις 49’.

 

Πιστοί συνεργάτες για πολλά χρόνια

Με δεδομένο ότι τα επαγγελματικά μοντέλα προορίζονται για πιο συχνή χρήση, τα εξαρτήματά τους είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής αντοχής, την ίδια στιγμή που ελέγχονται σε εντατικές συνθήκες λειτουργίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κατασκευάστριες εταιρείες έχουν φροντίσει για επιπλέον προστασία επιμέρους εξαρτημάτων όπως π.χ. προστασία της φλάντζας από τα ισχυρά καθαριστικά, αλλά και για την ομαλή λειτουργία των αμορτισέρ ακόμη και σε υψηλές στροφές.

Ως αποτέλεσμα, τα επαγγελματική πλυντήρια έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ενδεικτικά, η ωφέλιμη διάρκεια ενός επαγγελματικού πλυντηρίου μπορεί να ξεπεράσει τις 30.000 ώρες λειτουργίας.

 

 

Σχεδιασμένα για το μέλλον

Τα επαγγελματικά πλυντήρια επιστρατεύουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, για να μπορούν να αξιοποιηθούν εύκολα όλες οι δυνατότητες που παρέχουν, αλλά και να προσαρμοστεί η χρήση τους στην καθημερινότητα κάθε επιχείρησης. Ενδεικτικά, το Miele PWM 907 DP SST είναι εξοπλισμένο με έγχρωμη οθόνη αφής, για άμεση επιλογή προγράμματος και ρύθμιση των υπόλοιπων παραμέτρων της πλύσης με ένα άγγιγμα.

Από την ίδια οθόνη μπορεί να ρυθμιστεί η έναρξη λειτουργίας έως και 24 ώρες αργότερα. Έτσι μπορείτε να προγραμματίσετε καλύτερα τις υπόλοιπες εργασίες όταν π.χ. τα ρούχα θα είναι φρεσκοπλυμένα το επόμενο πρωί, στην αρχή της εργάσιμης ημέρας. Επιπρόσθετα, δίνεται η δυνατότητα δικτύωσης μέσω Wi-Fi, για τη λήψη ειδοποιήσεων σε smartphone και tablet.

 

Βρείτε το μοντέλο που θα καλύψει τις δικές σας ανάγκες

Με προηγμένες λειτουργίες όπως εξειδικευμένα προγράμματα πλύσης, απομακρυσμένος έλεγχος και χειρισμός, και αυτόματες επιλογές πλύσης ανάλογα τον όγκο των ρούχων και τον βαθμό λερώματος, τα επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων γίνονται πολύτιμος συνεργάτης.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι η επαγγελματική χρήση σημαίνει και συχνό πλύσιμο, είναι κατασκευασμένα με ανθεκτικά εξαρτήματα, ώστε να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Επομένως, προορίζονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε επαγγελματία για πολλά χρόνια, για κορυφαία καθαριότητα με εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος.

Μπείτε στο kotsovolos.gr και ανακαλύψτε μια ευρεία γκάμα από επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων και επαγγελματικά στεγνωτήρια και αναβαθμίστε την επιχείρησή σας.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: επαγγελματικά πλυντήρια ρούχων.

Μπορείς να δεις ακόμη