Φήμη: PS5 slim μέσα στο 2023 και PS6 το 2026;

by Aggeliki Tsoukana

Μπορεί το PS5 να πουλάει σαν ζεστό ψωμί – με βάση τα πιο πρόσφατα νούμερα, η Sony έχει πουλήσει περισσότερα από 25,1 εκατομμύρια τεμάχια – και να ετοιμάζεται να λανσάρει το PS VR2 στις αρχές του 2023, όμως δεν παύουν να κυκλοφορούν φήμες για τα επόμενα σχέδια της Ιαπωνικής εταιρείας. Σύμφωνα λοιπόν με το γνωστό leaker και δημοσιογράφο Tom Henderson, η Sony σχεδιάζει να διαθέσει μία slim έκδοση της κονσόλας μέσα στο 2023.

 

 

H αλήθεια είναι πως αυτή η φήμη δεν μοιάζει και τόσο αβάσιμη καθώς ιστορικά σε κάθε γενιά κονσολών PlayStation, οι slim εκδόσεις βγαίνουν στην αγορά τρία χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία, οπότε το 2023 δείχνει λογικό. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με τον Henderson, η συγκεκριμένη έκδοση του PS5 δε θα είναι digital only, αλλά θα περιλαμβάνει disc drive, το οποίο όμως θα είναι αφαιρούμενο και ότι στόχος της Sony είναι να διαθέσει 30 εκατομμύρια κονσόλες μέσα στο 2023, εκ των οποίων τα 18,5 εκατομμύρια θα είναι από τη νέα έκδοση.

 

 

Παράλληλα, ένα εμπιστευτικό έγγραφο που διέρρευσε από την έρευνα της αρχής ανταγωνισμού της M. Βρετανίας για την πρόταση εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, έβγαλε είδηση σχετικά με την κυκλοφορία του επόμενου PlayStation. Συγκεκριμένα, σε μία παράγραφο όπου γίνεται αναφορά στο διάστημα παραμονής του Call of Duty στο PlayStation, η Sony σχολιάζει ότι η πρόταση της Microsoft να της επιτρέψει να διατηρήσει το franchise μέχρι το 2027 δεν είναι επαρκής, καθώς μέχρι τότε η εταιρεία θα έχει κυκλοφορήσει την επόμενη κονσόλα της και έχοντας χάσει τα δικαιώματα του franchise θα είναι σε δυσμενή θέση.

 

 

Εσύ τις λες; Έχουν λογική οι παραπάνω φήμες;

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη