Καθηλωτικές πτήσεις με first person drones

by Aggeliki Tsoukana

drones έχουν αξιοποιηθεί σε πολλές πτυχές της ζωής μας, όπως είναι η κινηματογράφηση, η παρατήρηση τοπίων, και της έρευνας. Τα καλά νέα είναι ότι, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, τα drones δεν είναι πλέον «για λίγους». Πλέον, έχουμε μια πληθώρα μοντέλων/τύπων, με υψηλότερη ποιότητα εικόνας, εξαιρετική ανθεκτικότητα σε όλους τους τύπους καιρικών συνθηκών και υψηλότερη ασφάλεια για τα drones μας.

Σήμερα, τα drones προσφέρουν κάτι περισσότερο από μια ωραία βόλτα στον ουρανό με τηλεχειρισμό. Για την ακρίβεια, πλέον έχουμε μοντέλα που μας επιτρέπουν να βιώσουμε την ανάπτυξη της εικονικής πραγματικότητας από πρώτο χέρι, χάρη στα first person drones. Δημιουργήθηκαν για να απολαμβάνουμε πτήσεις πρώτου προσώπου που απογειώνουν -στην κυριολεξία- την εμπειρία!

 

 

Τι σημαίνει προοπτική πρώτου προσώπου

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη άνθηση στα drones FPV (first person view) με την Dji να μας έχει προσφέρει εντυπωσιακά μοντέλα, όπως είναι οι πρόσφατες προσθήκες Dji Avata Pro-View και Dji Avata Fly Smart Combo, τα οποία μπορείς να προ-παραγγείλεις μέσα από το www.kotsovolos.gr.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα FPV Drones παρέχουν τη δυνατότητα στον πιλότο να απολαύσεις μια μοναδική εμπειρία FPV μέσα από τα ειδικά goggles, που είναι κάτι αντίστοιχο με την κάσκα εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality). Σε πολλά μοντέλα, η «κάσκα» περιλαμβάνεται στο πακέτο αγοράς.

 

 

Εντυπωσιακά γραφικά FPV σε πραγματικό χρόνο

Η προοπτική πρώτου προσώπου είναι ο βασικός λόγος για να κάνεις τη μετάβαση σε ένα drone αυτής της κατηγορίας. Με μοντέλα όπως το DJI Avata Fly Smart θα ξεχάσεις ό,τι γνώριζες μέχρι σήμερα για την ποιότητα εικόνας στα drones. Με υπερ-ευρυγώνιο FOV 155°, η διευρυμένη προοπτική σε μεταφέρει σχεδόν κυριολεκτικά στον αέρα δημιουργώντας εντυπωσιακά γραφικά.

Μάλιστα, τα DJI FPV Goggles VS έρχονται μαζί με το drone, προσφέροντας οθόνη ανάλυσης 1440 x 810 pixels ώστε να απολαμβάνεις υψηλή ευκρίνεια για όσο διαρκεί η πτήση σου. Ο αισθητήρας CMOS 1/1,7 ιντσών σου επιτρέπει να δημιουργήσεις επικά 4K βίντεο που κόβουν την ανάσα. Και πάντα σε συνδυασμό με τις προηγμένες τεχνολογίες RockSteady 2.0 και HorizonSteady, που μειώνουν το κούνημα της κάμερας και εγγυώνται σταθερά πλάνα ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

 

 

Εύχρηστα και απόλυτα διασκεδαστικά

Τώρα μπορείς να κάνεις κι εσύ τη μετάβαση σε ένα FPV Drone, χωρίς να σκέφτεσαι αν θα καταφέρεις να το χειριστείς με ακρίβεια. Είναι γεγονός ότι τα πιο σύγχρονα μοντέλα  συνδυάζουν την ευκολία χειρισμού ενός «τυπικού» μοντέλου με τη συναρπαστική εμπειρία πρώτου προσώπου.

Ο χειρισμός ενός FPV drone πραγματοποιείται εύκολα και άμεσα είτε μέσω τηλεχειριστηρίου που συνήθως περιλαμβάνεται στη συσκευασία, παρέχοντας εμβέλεια που σε πολλά μοντέλα υψηλής κατηγορίας ξεπερνάει ακόμα και τα 6 χιλιόμετρα, είτε μέσω του Smartphone σου χάρη στην εφαρμογή Drone App.

Σε κάθε περίπτωση, ανοίγεται μπροστά σου μία πληθώρα επιλογών και λειτουργιών που θα περάσει το αγαπημένο σου χόμπι σε άλλο επίπεδο, όπως η πτήση σε οπτική πρώτου προσώπου. Έτσι, υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης απογείωσης, προσγείωσης και αιώρησης, ενεργοποίησης και ελέγχου μέσω φωνητικών εντολών ενώ, με το πάτημα ενός κουμπιού, το πολύτιμο drone σου επιστρέφει στη βάση του, για διασκέδαση χωρίς άγχος. Καλή διασκέδαση!

Μπορείς να δεις ακόμη