Fortle: ένα Wordle με λέξεις από το Fortnite

by Aggeliki Tsoukana

Όπως συμβαίνει στις αντίστοιχες περιπτώσεις, η viral επιτυχία του Wordle, οδήγησε αναμενόμενα στη δημιουργία δεκάδων παραλλαγών. Aπό το Nerdle και το Numble που έχουν αντικαταστήσει τις λέξεις με αριθμούς και εξισώσεις, μέχρι το Missing 11, που σε βάζει να συμπληρώσεις τη σύνθεση της εντεκάδας, από διαφορετικές ιστορικές ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, υπάρχει μία παραλλαγή για όλα τα γούστα. Η παραλλαγή όμως που ενδιαφέρει εσένα τον K-mer είναι άλλη: το Fortle.

Βασιζόμενο στο γνωστό κόσμο του Fortnite το Fortle έχει αντικαταστήσει τη λίστα των αγγλικών λέξεων 5 γραμμάτων του Wordle με λέξεις πέντε γραμμάτων που σχετίζονται άμεσα με το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι. Σε περίπτωση που δε γνωρίζεις τι είναι το Wordle – και κατ’ επέκταση το Fortle -, πρόκειται για ένα παιχνίδι λέξεων, όπου καλείσαι κάθε μέρα να μαντέψεις μία διαφορετική κρυφή λέξη πέντε γραμμάτων, έχοντας 6 μόνο προσπάθειες.

Το Wordle δημιουργηθηκε από τον Ουαλό μηχανικό λογισμικού Joss Wardle αρχικά ως ένα ευχάριστο ημερήσιο διάλειμμα για τη σύντροφό του που λατρεύει τα παιχνίδια λέξεων. Τελικά το ζευγάρια αποφάσισε να δημοσιεύσει το παιχνίδι τον Οκτώβριο του 2020. Τον Δεκέμβριο του 2021 και μετά την προσθήκη λειτουργίας share του αποτελέσματος του κάθε παίκτη, έγινε viral στο Twitter και δύο μήνες αργότερα – τον Ιανουάριο του 2022-, εξαγοράστηκε από τους New York Times για περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη