Gadgets και αξεσουάρ για να απογειώσεις τις βόλτες σου!

by K-Admin 1

 

Με τον ήλιο να είναι πιο έντονος και πιο ζεστός, τί καλύτερο από μικρές αποδράσεις μακριά από τη ρουτίνα. Είτε πρόκειται για έναν απλό περίπατο με τον κολλητό ή την κολλητή σου, είτε για άθληση ή μια μακρινή βόλτα, η τεχνολογία γίνεται σύμμαχός σου!

 

 

Στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς με ένα ηλεκτρικό πατίνι

Μπορείς να επιλέξεις ένα Ηλεκτρικό Πατίνι Ισορροπίας, ένα σύγχρονο, επαναφορτιζόμενο «μαγικό χαλί», που σε κάνει να νιώθεις ότι πλανιέσαι στον αέρα και σε μετακινεί πιο γρήγορα, οικολογικά και οικονομικά. Ένα καλό παράδειγμα είναι το Hoverboard FIAT F500, που ο έλεγχός του είναι πανεύκολος ακόμα κι αν δεν έχεις καθόλου σχετική εμπειρία. Η προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλλεις για να ισορροπήσεις είναι ελάχιστη αφού αυτή τη δουλειά την κάνει το ίδιο το πατίνι σου για εσένα. Χάρη στο συνδυασμό του γυροσκοπίου και του συστήματος αισθητήρα επιτάχυνσης, το πατίνι ανιχνεύει τις αλλαγές στη στάση του σώματος και το βάρος του οδηγού και μπορεί να καθοδηγήσει τον κινητήρα για να ρυθμίσει την αυτόματη εξισορρόπηση, ενώ τα χέρια σου παραμένουν ελεύθερα, δίνοντάς σου δυνατότητα  κινήσεων και άνεση.

Αν πάλι η ισορροπία δεν είναι το δυνατό σου σημείο, δεν σημαίνει πως πρέπει να απαρνηθείς τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πατίνι, είτε στη βόλτα είτε στην καθημερινότητά σου. Απλά θα πρέπει να επιλέξεις κάτι που να ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία σου, όπως ένα Ηλεκτρικό Scooter, που αποτελεί μία κομψή, φορητή λύση που σε πάει παντού. Για παράδειγμα, το Xiaomi Mi Essential έχει βάρος μόλις 12 κιλά και αναδιπλώνεται σε 3 δευτερόλεπτα. Ξεχωρίζει για τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό του, με σώμα από κράμα αλουμινίου αεροναυπηγικών προδιαγραφών, ενώ οι μπαταρίες λιθίου μεγάλης χωρητικότητας προσφέρουν αυτονομία οδήγησης έως 20 χιλιόμετρα χάρη και στο έξυπνο σύστημα διαχείρισης μπαταρίας (BMS).

Μπορείς, επίσης, να εξετάσεις την αγορά ενός scooter όπως το UrbanGlide Escooter Ride 55. Η συγκεκριμένη πρόταση, μάλιστα, είναι ιδανική ακόμα και για ένα μικρό παιδί. Άρα, μπορείς να απολαύσεις μια κυριακάτικη βόλτα με πατίνια μαζί με όλη την οικογένεια!

 

 

Βόλτα και άθληση… το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Ο καλοκαιρινός καιρός είναι ιδανικός και για να συνδυάσεις τη βόλτα σου με με ένα δυναμικό βάδισμα ή, ακόμα καλύτερα, με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα, είναι το γεγονός ότι είναι αποτελεσματικά σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες, ακόμα και στις ανηφόρες. Πράγμα που τα καθιστά ιδανική λύση μετακίνησης για όλους όσοι αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά ή αναπνευστικά προβλήματα και λατρεύουν να μετακινούνται με το ποδήλατό τους. Μάλιστα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν γίνει ο βασικός τρόπος μετακίνησης για πολλούς ανθρώπους ανά τον πλανήτη, ενισχύοντας τα οφέλη για τη φυσική κατάσταση.

Αν θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις προτάσεις της Xiaomi. Με προτάσεις όπως το Xiaomi Mi QiCYCLE, οι καλοκαιρινές βόλτες σου θα γίνουν ακόμη πιο εύκολες και απολαυστικές. Είναι εξοπλισμένο με έξυπνο αισθητήρα για εύκολη επιτάχυνση και μικρότερο βάρος ακόμα και με αντίθετο αέρα. Κι αν ανησυχείς μήπως ξεμείνεις από ανάσες, ο μηχανισμός αλλαγής τριών ταχυτήτων συνδυάζεται με τέσσερις βοηθητικές λειτουργίες, για να μετακινείσαι χωρίς να κουράζεσαι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι ένα κλικ στον υπολογιστή κίνησης στη λαβή του τιμονιού και να επιλέξεις την υποβοήθηση που χρειάζεσαι, σύμφωνα με τις ανάγκες σου.

 

 

Με “συντροφιά” ένα smartwatch

Για να πετύχεις την ιδανική ισορροπία μεταξύ διασκέδασης και άθλησης, σίγουρα θα χρειαστείς ένα SmartWatch, με ενσωματωμένο αισθητήριο για παλμούς από τον καρπό και GPS για να καταγράφει απόσταση, ρυθμό, διαστήματα και καύση θερμίδων. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία για να επιλέξεις το ιδανικό για σένα, με πολλά και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ένα από τα κορυφαία στην κατηγορία του είναι το Apple Watch SE Sportband SmartWatch. Το συγκεκριμένο, μάλιστα, έρχεται και με λειτουργίες ανίχνευσης πτώσης και επείγουσας ανάγκης SOS που σε κρατούν ασφαλή. Επίσης σε εμπνέει να θέσεις στόχους στην εκγύμνασή σου, σε προπονεί, σε επιβραβεύει και σου δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεσαι με τους φίλους σου τα αποτελέσματα της προπόνησής σου.

Εναλλακτικά, ρίξε μια ματιά σε μια πιο προσιτή λύση όπως το Garmin Forerunner 45S Iris SmartWatch. Εξοπλισμένο με όλες τις βασικές λειτουργίες ενός smartwatch, φέρνει ταυτόχρονα στον καρπό σου το smartphone σου, και γίνεται έτσι το πιο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

 

 

Βόλτα μετά μουσικής

Όταν η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου, δεν γίνεται να μην “κουβαλάς” μαζί σου τις αγαπημένες σου playlists, στο smartphone σου ή στο MP3 σου.

Μπορεί να είσαι του χαλαρού περιπάτου, του γρήγορου βάδην, του τζόκινγκ. Όπως και να ‘χει, ίσως ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις τον ήχο σου. Τα ασύρματα ακουστικά είναι το πλέον απαραίτητο αξεσουάρ για να μπορείς ν’ απολαμβάνεις ποιοτικό ήχο σε κάθε περίσταση.

Διάλεξε αν θέλεις κάτι διακριτικό, επιλέγοντας ένα σετ true wireless ακουστικά, ή αν χρειάζεσαι κάτι για να ακούς μουσική με στυλ. Για παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις ένα σετ ακουστικών κεφαλής όπως τα Bowers & Wilkins. Έχουν εντυπωσιακή αυτονομία και υψηλή εργονομία για πολλές ώρες μουσικής, την ίδια στιγμή που οι ισχυροί drivers και η τεχνολογία προσαρμοστικής απαλοιφής θορύβου εξασφαλίζουν ότι θα απολαμβάνεις ήχο σε υψηλή ένταση κρατώντας τους θορύβους του έξω κόσμου μακριά από τη μουσική σου.

Αν βρίσκεσαι με παρέα, τότε θα χρειαστείς ένα Bluetooth ηχείο. Σχεδόν όλα τα φορητά ηχεία Bluetooth είναι ανθεκτικά στο νερό και τη σκόνη για να μπορείς να τα μετακινείς πολύ εύκολα και να τα χρησιμοποιείς όπου θέλεις, στο πάρκο, στην παραλία, ακόμα και στη βόλτα με το ποδήλατο. Για έναν μουσικόφιλο που αγαπά να ακούει μουσική σχεδόν οπουδήποτε, υπάρχουν ανθεκτικά ηχεία όπως οι προτάσεις της JBL.

 

Οι τελευταίες καινοτομίες στον τομέα της τεχνολογίας είναι όλες φιλικές προς το περιβάλλον, κάτι που ισχύει και για τα φορητά ηχεία Bluetooth. Οι ενεργειακές τους απαιτήσεις (μπαταρία) είναι πολύ χαμηλές, παρά το γεγονός ότι εκπέμπουν ήχο υψηλής ποιότητας. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό των φορητών ηχείων Bluetooth που τα καθιστά ιδανική λύση για υπαίθρια συντροφιά.

 

Μπορείς να δεις ακόμη